• Coaches

  Rosana Salden

  groepscoach

  Rosana is geboren en getogen in Amsterdam Oud-West. Ze is de dochter van een Chileense moeder en Limburgse vader. “Opgroeien in de Kinkerbuurt betekende opgroeien met straatcultuur. Overleven in dit klimaat maakte van mij een vechter. Een mentaliteit die ik herken in de kids en jongeren waar ik mee werk. Op mijn 20ste kreeg ik mijn dochter en kwam ik er alleen voor te staan: Geen huis, geen vast inkomen en geen opleiding. Het was niet makkelijk om als jonge moeder te overleven in een individualistische samenleving, terwijl ik ook nog in ontwikkeling was. Van schoolverlater heb ik me ontwikkeld tot basisschooljuf. Gelukkig heb ik mijn ei altijd kwijt gekund in het creatieve: muziek, schrijven, poëzie, theater & film, waar ik jongeren tot op de dag van vandaag in begeleid. Ik geloof in de kracht van kunst als expressie en vorm van zelfontplooiing. Ik hoop met mijn eigen positieve en negatieve ervaringen jongeren te begeleiden in hun zoektocht naar wie ze willen zijn in dit leven.”

  Henna Texel

  groepscoach

  Henna is communicatieadviseur, coach en trainer. Vanaf het begin van haar carrière houdt ze zich al bezig met schuldhulpverlening en armoedebestrijding. “Op mijn 23ste begeleidde ik al mensen uit de schulden, vervolgens verzorgde ik diverse projecten op het gebied van schuldpreventie. Dankzij mijn vorige werkgever en mijn ambitie kon ik verder studeren en groeien in het werk waar ik van hou. Mijn omgeving heeft mij ook geholpen om het beste uit mezelf te halen.
  Als je schulden hebt, dan wil je daar vooral van af. Ik begrijp dat je focus dan bijvoorbeeld niet op een opleiding ligt. Daarom is het creëren van schuldrust zo belangrijk. Je krijgt daarmee eindelijk even rust en de tijd voor het maken van een overzicht van je geldzaken.”

  Henna coacht en inspireert je tijdens het ONSbank traject. Wil jij meer uit jezelf halen? Zij helpt je uit je comfortzone te stappen. Want daar zit de groei!

  Rachel Tokromo

  groepscoach

  Rachel is kunstenaar en ervaringsdeskundige. “Toen ik 19 was, ben ik in de schulden geraakt. Ik zag af van een studie en had geen werk. Mijn schulden liepen snel op tot 30.000 euro, vooral door de bijkomende kosten. Ik voelde me gevangen en was depressief. Toen kwam gelukkig een omslagpunt. Ik realiseerde me dat ik alleen mezelf gelukkig kan maken. Ik ben op zoek gegaan naar mijzelf, ik heb werk gekozen dat beter bij mij paste en ik ben gestopt met mijn relatie die niet goed ging. Ik ben gaan doen. Ik belde met schuldeisers om betalingsregelingen te maken. Dat was niet altijd makkelijk. Nu, tien jaar later, heb ik mijn schulden teruggebracht tot de helft en heb ik een saneringsregeling afgesloten, waardoor ik in drie jaar van mijn schulden af ben. Deze ervaringen gebruik ik bij het begeleiden en coachen van jongeren bij ONSbank.”

  Lees meer over Rachel

  Bastiaan Kuijt

  groepscoach

  Bastiaan is groepscoach voor ONSbank in Arnhem, daarnaast werkt hij als jongerencoach en waarnemend teammanager bij Update Arnhem. Hij studeerde Beeldende Kunst en Grafisch Ontwerp aan de kunstacademie in Den Bosch en is nog altijd actief als grafisch ontwerper. Met zijn eigen ontwerpbureau, Studio Questionmark, werkt hij als freelancer aan ontwerp opdrachten.

  Bastiaan support je bij je zoektocht naar waar jij gelukkig van wordt. ‘Zelf ben ik ook lang zoekende geweest, dat was soms best heftig. Maar zoeken naar wat je echt wilt is belangrijk. Dat je het niet gelijk weet is helemaal ok. Je eigen weg vinden doe je niet alleen, want door naar elkaar te luisteren kun je elkaar inspireren.'

  Willem Los

  schuldrustcoach

  Willem is circa 35 jaar werkzaam in de financiële sector en is nu senior manager Business Innovation Consumer Lending bij Nationale-Nederlanden. Daarnaast zet hij zich onder andere als schuldrustcoach in voor ONSbank. “Ik ken de wereld van schuldeisers vanuit mijn werkervaring. Opkopers van vorderingen, incassobureaus, bewindvoerders, deurwaarders: de schuldenindustrie verdient geld aan mensen met financiële problemen. Ik schrik soms van de manier waarop jongeren worden behandeld. Bij Nationale-Nederlanden waar ik nu werk, zoeken we samen naar een oplossing. Het kan echt anders. Ook bij ONSbank zet ik me in voor een menselijke aanpak van schulden. Het geeft mij veel voldoening zo van betekenis te kunnen zijn voor de deelnemers van ONSbank en uiteindelijk voor de maatschappij.”

  Willem zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  Lees meer over Willem

  Jelle Dekkers

  schuldrustcoach

  Jelle is sinds 2004 actief in de credit management branche. Op dit moment is hij Country Manager Benelux bij Hoist Finance. “In het algemeen zien we vooruitgang bij het terugdringen van problematische schulden. Maar we merken ook dat er mensen zijn die bij bijvoorbeeld een gemeentelijke schuldhulpverleningsinstantie aankloppen, maar om verschillende redenen buiten de boot vallen. Bijvoorbeeld door de veelheid aan toelatingseisen en administratieve druk, maar ook door schaamte en gebrek aan informatie over de mogelijkheden. Hoist Finance wil bijdragen aan een oplossing voor deze mensen. Ook zet ik me in voor ONSbank, met name vanwege de professionele werkwijze en de persoonlijke en maatwerkaanpak. ONSbank kijkt écht naar een duurzame oplossing per persoon. Hiermee onderscheidt ONSbank zich van de traditionele vormen van schuldhulpverlening, waar Hoist Finance ook aan meewerkt.”

  Jelle zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  Dwight Arduin

  schuldrustcoach

  Na een loopbaan in de sales besloot Dwight om een carrière-switch te maken. “Ik wist dat ik mensen wilde helpen, maar nog niet precies op welke manier. Daarom besloot ik om mij eerst te oriënteren en koos ik voor vrijwilligerswerk”.

  Nu werkt hij ruim 6 jaar als out-reachend schuldhulpverlener in Amsterdam Nieuw-West. Dwight geeft ook de 'Op Eigen Kracht' training (De Regenboog Groep), om mensen te helpen meer controle te krijgen over hun financiële situatie, zodat ze hun situatie structureel kunnen verbeteren. “Ik denk dat dit betekenisvoller is dan alleen het bieden van praktische hulp, dat blijkt vaak minder duurzaam. Binnen korte tijd belanden mensen, en vooral jongeren, weer in dezelfde situatie”. De werkwijze van ONSbank spreekt Dwight daarom erg aan.

  “Naast mijn professionele identiteit voel ik veel persoonlijke affiniteit met ONSbank, omdat ik zelf problematische schulden heb gehad. Gelukkig kwam ik daar uit. Ik kreeg hulp van buitenaf, maar moest het voornamelijk zelf doen. Een initiatief als ONSbank had ik toentertijd graag gekend”.

  Sander Mannessen

  schuldrustcoach

  Sander zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  Michiel van der Steen

  (job)coach

  Michiel is als (job)coach aangesloten bij ONSBank en ondersteunt deelnemers op het gebied van onderwijs en werk. Michiel is 18 jaar werkzaam bij Spirit Jeugd en Opvoedhulp. Op dit moment maakt hij daar onderdeel uit van het Expertiseteam 16-27 jaar. Dit team stelt zich ten doel om professionals goed toe te rusten in de begeleiding van jongeren op weg naar volwassenheid. “We zien het als de verantwoordelijkheid van Spirit om jongeren zo zelfredzaam mogelijk te maken op alle domeinen van ‘de Big 5’, namelijk: Support, Wonen, School & Werk, Inkomen, en Welzijn. Hierbij zijn ook het versterken van financiële vaardigheden en het financieel weerbaar maken belangrijke thema's. Mijn kennis en vaardigheden die ik in mijn werk bij Spirit heb opgedaan, zet ik ook graag in voor deelnemers van ONSbank. Door mijn werk weet ik wat de effecten van armoede en schulden kunnen zijn en wat de invloed hiervan is op het beleven van toekomstperspectief en het kunnen werken hieraan. Stress zorgt ervoor dat jongeren in een overlevingsmodus komen met een korte termijn focus. Door schuldrust te creëren kan deze cirkel worden doorbreken en er weer ruimte komen voor persoonlijke ontwikkeling.”

 • Bureau

  Marie-Louise Voors

  directeur-bestuurder

  Marie-Louise Voors was oprichter van Delta Lloyd Foundation (nu Stichting Van Schulden Naar Kansen) en initiatiefnemer van de schuldeiserscoalitie. Bij ONSbank is zij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. “Ik zet me in voor ONSbank, omdat ONSbank een unieke aanpak heeft. De samenwerking met kunstenaars om jongeren te inspireren en te motiveren is gewoon echt gaaf. Én we zien dat het werkt. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om de schuldeisers te betrekken bij de gevolgen van hun keuzes en handelen. Ook dit is in de aanpak van ONSbank verweven.” Naast haar werk voor ONSbank werkt Marie-Louise voor de Vrije Universiteit Amsterdam als programma manager. Ook is ze lid van de raad van toezicht van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam en de raad van advies van Studiezalen.

  Laura Mudde

  projectleider Amsterdam

  Laura Mudde is als kunsthistoricus actief op het snijvlak van kunst en maatschappij. “Vandaar ook mijn betrokkenheid bij ONSbank. Bij ONSbank leid ik de programma’s in Amsterdam en ben ik medeverantwoordelijk voor de samenstelling van het cultureel workshopprogramma.” Daarnaast geeft Laura les aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij de Bachelor Crossover Creativity en doet ze een promotieonderzoek aan de Universiteit van Humanistiek. Hierin onderzoekt ze wat kunstenaars kunnen betekenen in het voorstellen en realiseren van een meer inclusieve samenleving.

  Marjolein de Graaf

  projectleider Arnhem

  Als organisator en coördinator ondersteunt Marjolein ONSbank. Ze heeft haar eigen bureau De Graaf werkt! Van hieruit helpt ze haar opdrachtgevers om plannen en projecten te realiseren en uit te voeren. Deze projecten kennen allerlei vormen en de inhoud is vaak heel divers. Het liefst werkt Marjolein mee in zinvolle projecten die een maatschappelijk en sociaal karakter hebben. Of die zelfs ontstaan vanuit een maatschappelijke noodzaak. “Toen ik 2,5 jaar geleden in aanraking kwam met ONSbank liet dit mij dan ook niet los. Graag bouw ik mee aan het succes van ONSbank door samenwerkingen op te zoeken en de handen en voeten van ONSbank in Arnhem te zijn.”

  Anneke Ensink

  projectleider Zaanstad

  Anneke is al heel wat jaren actief op het gebied van schulden en armoede, in de gemeente Amsterdam en op landelijke niveau. Ze weet hoe de schuldhulpverlening werkt en is goed in het vinden van maatwerkoplossingen. Door haar rol als voorzitter van het Doorbraakfonds Amsterdam krijgt ze ook inzicht in individuele situaties van mensen die worstelen met schulden. Want iedereen heeft zijn eigen verhaal.

  “Al die kennis en expertise zet ik in als projectleider voor ONSbank in Zaandam. Veel van de schuldenproblematiek gaat over gedrag en context die het moeilijk maken om je eigen weg te vinden, daarom sta ik helemaal achter het aanbod van de ONSbank. ONSbank helpt jongeren om te kijken naar waar hun talenten liggen. Van daaruit kijken we hoe we samen met hen een toekomst zonder schulden kunnen opbouwen.”

  Hester Apeldoorn

  projectleider Amsterdam en fondsenwerver

  “Mijn kracht en passie is het verbinden van sociale projecten en mensen. Ik heb veel ervaring met armoede- en schuldenproblematiek vanuit diverse culturen en achtergronden. Bij meerdere NGO's en bedrijven leerde ik hoe belangrijk het meten en communiceren van impact is. Deze kennis en ervaring zet ik in om ONSbank te ondersteunen in de rol van projectleider en fondsenwerver”.
  Hester werkte jarenlang in verschillende functies voor Delta Lloyd. Ze was daar onder meer projectmanager voor Delta Lloyd Foundation. Bij die stichting zorgde zij voor het beleid om de financiële zelfredzaamheid te versterken van kwetsbare mensen in Nederland. De laatste jaren werkte Hester bij Amref Flying Doctors. En zij begon onlangs als freelance impact-, project- en communicatiemanager.

  Erica van Loon

  communicatiemedewerker

  Erica van Loon is beeldend kunstenaar. Ze werkt met diverse media, waaronder video, audio, tekst en fotografie. Naast haar kunstpraktijk doet zij de communicatie voor ONSbank. Ook geeft Erica regelmatig filmworkshops aan jongeren bij het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Daarnaast is Erica de laatste jaren geselecteerd om als kunstenaar een paar maanden te wonen en werken op verschillende plekken in de wereld (artist-in-residence). Onder andere in Japan, Brazilië, Zwitserland, Canada en de VS. “Kunst laat je de wereld opnieuw bevragen. De kracht die daarin schuilt, wordt in het programma van ONSbank overgedragen aan de jongeren. Ik vind het te gek om mee te werken aan een project waarin kunst op zo’n directe manier een bijdrage kan leveren aan iemands leven.”

  Belinda Bouhuys

  office manager

  Belinda zorgt ervoor dat alles bij ONSbank organisatorisch goed verloopt. “Ik ben dankbaar om onderdeel te mogen zijn van een bijzonder team. Samen een goed fundament neerleggen voor ONSbank is essentieel om een belangrijke en kwetsbare groep maximaal te ondersteunen.” Belinda is lang werkzaam geweest in de financiële sector. “Ik heb hier zelf van dichtbij ervaren hoe belangrijk het is dat vooral jongeren een gezonde relatie met geld ontwikkelen om hun financiële bewustzijn te vergroten. Belangrijk is dat jongeren toekomstperspectief krijgen. En dit is precies wat ONSbank beoogt.”

  Belinda zet haar specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  Johan Wagenaar

  ambassadeur

  Johan is directeur van Het Instituut, een stichting die kunstenaars samenbrengt om hun artistieke kwaliteiten in te zetten bij het oplossen van maatschappelijke en culturele vraagstukken. ONSbank is in 2017 vanuit Het Instituut opgericht. Johan was één van de initiatiefnemers. Op dit moment is hij nog steeds bij ONSbank betrokken als ambassadeur. “ONSbank wil een humaan schuldenbeleid. Het systeem dat gebaseerd is op straf en boete is aan zijn eind. Jongeren zijn verantwoordelijk voor de schuld die ze hebben, maar het afhandelen van die schuld moet anders. Je kunt jongeren beter helpen, dan afstraffen. Kunstenaars en sporters zijn een voorbeeld voor de jongeren dat je altijd iets kunt doen, ook als niemand dat aan je vraagt. Het leertraject laat de jongeren zien dat ook in hun leven verandering mogelijk is. Kunst confronteert de jongeren en spiegelt hun gedrag. Deelnemende jongeren krijgen zodoende inzicht in wat ze kunnen.”

   

  Lees meer over Johan

  Etienne Spierts

  fiscaal-juridisch adviseur

  “Tijdens de laatste jaren van mijn loopbaan als belastingadviseur groeide de behoefte om een andere bijdrage aan de maatschappij te leveren. Via een oproep in de krant kwam ik met schuldhulpverlening in aanraking. Ik ben mij bewust van de onderlinge verschillen in onze maatschappij, maar werd toch verrast door de schrijnende financiële situaties van mensen die één verkeerde keuze maken of simpelweg pech hebben en daar vervolgens niet meer uitkomen. Met mijn fiscaal juridische kennis en mijn ervaring en netwerk in de financiële (vastgoed) wereld kan ik hier echt iets betekenen.”

   

  Etienne adviseert ONSbank als vrijwilliger bij fiscaal-juridische vragen. Verder is hij voorzitter van Stichting Diversiteitsland, waar hij ook de gastsprekers voor het MON€Y SCHOOL programma organiseert en als mentor van jongeren met complexe schulden optreedt. Daarnaast werkt hij als vrijwilliger voor Stichting De Liedjesfabriek en adviseert hij bedrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Alle berichten
  ×
  ×
  Disclaimer website Stichting ONSbank
  
  
  TOEPASSELIJKHEID
  
  Deze disclaimer is van toepassing op het bezoek aan en gebruik van deze website van Stichting ONSbank. 
  
  
  INFORMATIE EN AANSPRAKELIJKHEID
  
  Hoewel Stichting ONSbank de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht neemt bij de samenstelling alsmede bij het onderhoud van de op deze website verstrekte informatie, kan Stichting ONSbank er niet voor in staan dat deze informatie volledig juist, compleet en actueel is. Stichting ONSbank is derhalve niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade ten gevolge van het gebruik (of onmogelijkheid te gebruiken) van de website, daaronder begrepen schade ten gevolge van virussen of de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt
  
  
  EIGENDOMSRECHTEN
  
  Bezoekers mogen de website en de Informatie raadplegen en daarvan kopieën maken voor eigen gebruik, bijvoorbeeld door deze te printen of op te slaan. Elk ander gebruik van de website of van de informatie, bijvoorbeeld het opslaan of reproduceren van (een deel van) de website van Stichting ONSbank in een andere internetpagina of het aanbrengen van koppelingen, hyperlinks of deeplinks tussen de website van Stichting ONSbank en enige andere internetpagina, is niet toegestaan zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Stichting ONSbank.
  
  Tenzij anders aangegeven, berusten alle rechten, waaronder auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten, op de website en de Informatie bij Stichting ONSbank of de projecten die zij ondersteund. Alle afbeeldingen op de website van Stichting ONSbank zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door anderen.
  
  
  TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTER
  
  Deze disclaimer is uitsluitend onderworpen aan Nederlands recht. Alle geschillen die in verband met deze disclaimer ontstaan, geschillen over het bestaan en de geldigheid daarvan daaronder begrepen, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Amsterdam.
  ×
  Privacy verklaring stichting ONSbank
  
  
  INLEIDING
  
  In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe Stichting ONSbank daarmee omgaat, bijvoorbeeld voor welke doelen wij jouw gegevens opslaan. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.
  
  De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen. Bij wijzigingen die van invloed zijn op de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, zullen we je altijd een aangepaste versie van de privacyverklaring verstrekken.
  
  
  STICHTING ONSBANK
  
  Je leest op dit moment de privacy verklaring van Stichting ONSbank. Stichting ONSbank is een stichting die streeft naar een meer menselijke omgang met jongeren die schulden hebben. Onze aanpak is vormgegeven vanuit het idee dat schuldproblemen niet op te lossen zijn door alleen het geven van trainingen in het op orde krijgen van je administratie. Je moet ook de energie hebben om je leven aan te pakken en je gedrag te veranderen. En dit is makkelijker als je weet wie je bent en wat je wilt, een gevoel van eigenwaarde hebt en weer kansen kunt zien.
  
  Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Stichting ONSbank verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.
  
  Als je vragen hebt, of als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door ONSbank, neem dan gerust contact op! 
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947
  
  
  INFORMATIE OP MAAT
  
  Afhankelijk van de activiteit waarvoor je je aanmeldt, zullen wij alleen de noodzakelijke gegevens registreren.
  
  
  HET VERSTUREN VAN NIEUWSBRIEVEN
  
  Stichting ONSbank stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Zo blijf je betrokken bij onze organisatie. Wil je een digitale nieuwsbrief ontvangen dan kun je je hiervoor aanmelden op onze website. Daarnaast sturen wij al onze partners en sponsoren een digitale nieuwsbrief vanuit ons centrale relatiemanagement bestand. 
  
  Wanneer jij je voor de nieuwsbrief hebt aangemeld via onze website dan vragen wij jou hiervoor om toestemming te geven. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van onze nieuwsbrieven, vermelden wij ook direct hoe jij je op een zeker moment kunt afmelden.
  
  Iedere digitale nieuwsbrief bevat een link waarmee je je op ieder gewenst moment kunt afmelden. Voor het versturen van nieuwsbrieven, gebruiken wij alleen je emailadres, voor- en achternaam en eventueel de organisatie waarvoor je werkt. 
  
  
  CONTACT OPNEMEN
  
  Jouw gegevens zullen verzameld worden wanneer jij contact opneemt met Stichting ONSbank via de website www.onsbank.nl. Dit zijn gegevens die jij zelf aan ons verstrekt op dat moment, zoals je voor- en achternaam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer.
  
  
  DONATEURS
  
  Als wij particuliere donateurs willen bedanken op onze website, jaarverslag of andere sociale media kanalen dan vragen wij daar eerst uitdrukkelijk toestemming voor. Zonder toestemming kunnen wij vermelding maken van de gift maar kunnen we de donateur niet met naam en toenaam vermelden. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken, door contact met ons op te nemen via privacy@ONSbank.nl. Na het intrekken van je toestemming zullen wij jouw gegevens niet meer gebruiken. Het intrekken van je toestemming heeft geen gevolgen voor het gebruik dat wij tot dat moment hebben gemaakt van je gegevens.
  
  
  VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
  
  Jij bent belangrijk. Als deelnemer, donateur, partner, vrijwilliger of sponsor. Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform de AVG en overige privacy gerelateerde wet- en regelgeving. Wij gebruiken je persoonsgegevens voor het realiseren van onze doelstellingen. We gaan uitermate voorzichtig om met jouw gegevens en doen er alles aan wat binnen ons vermogen ligt om misbruik van deze gegevens te voorkomen.
  
  Welke gegevens vragen wij van jou:
  
  Deelnemer
  Gegevens: Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal ¬
  Grondslag: Deelname aan traject, toestemmingsformulier 
  Bewaartermijn: 3 jaar na beëindiging deelname. 
  
  Gegevens: Financiële gegevens, hulpverleningsgegevens, geestelijke gezondheidsgegevens 
  Grondslag: Gerechtvaardigd belang voor deelname aan traject en toestemming deelnemer 
  Bewaartermijn: 6 maanden na beëindiging deelname. 
  (Binnen onze organisatie hebben een zeer beperkt aantal mensen toegang tot deze gegevens.)
  
  Donateur
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, geslacht, naam organisatie, telefoonnummer, bankrekeningnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming via donatieknop en innen donatie
  Bewaartermijn: 
  Binnen 18 maanden na beëindiging donatietermijn. (i.v.m. jaarafsluiting)
  
  Partner 
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, contactpersoon, naam organisatie, telefoonnummer, beeldmateriaal, geslacht
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  Vrijwilliger
  Gegevens: 
  Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming, Toestemmingsformulier beeld
  Bewaartermijn:
   6 maanden na beëindigen inzet. Beeldmateriaal blijft 2 jaar beschikbaar
  
  Sponsor
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, naam organisatie, geslacht, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Overeenkomst, subsidieaanvraag
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  In sommige gevallen sluiten wij verwerkers-overeenkomsten af met bedrijven die diensten voor ons uitvoeren en die hiervoor persoonsgegevens nodig hebben. Of we werken alleen met betrouwbare leveranciers die werken/leveren conform het gestelde in de AVG. 
  
  Denk hierbij aan partijen waarmee wij samenwerken die maatschappelijke dienstverlening verstrekken op het gebied van bv huisvesting. In deze gevallen vragen wij expliciet jouw toestemming. Wij werken niet met partijen die gevestigd zijn buiten de EU.
  
  Wij garanderen dat wij geen (persoons)gegevens aan derden verkopen, verhuren of anders commercieel ter beschikking stellen. Stichting ONSbank behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Stichting ONSbank dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Stichting ONSbank te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren. Denk hierbij aan wanneer Stichting ONSbank de gegevens moet verstrekken aan de belastingdienst in verband met een wettelijke verplichting, dan worden de gegevens niet meer enkel voor het oorspronkelijke doel gebruikt. Op dat moment is Stichting ONSbank niet meer verantwoordelijk voor de verstrekte gegevens.
  
  
  BEVEILIGING GEGEVENS
  
  Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. ONSbank neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact met ons op via privacy@onsbank.nl.
  
  
  BEWAARTERMIJNEN
  
  Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor een goede uitvoering van onze dienstverlening. Afhankelijk van het doel van het gebruik van de persoonsgegevens hanteren wij verschillende bewaartermijnen. Uitgangspunt is dat wij gegevens maximaal 3 jaar bewaren. Indien u meer specifieke informatie wilt ontvangen over hoe lang wij u persoonsgegevens bewaren, en waarom, dan kunt u contact met ons opnemen via privacy@onsbank.nl.
  
  
  RECHTEN
  
  Je hebt onder meer het recht om gegevens in te zien, te wijzigen, te beperken, of te laten verwijderen. Onder bepaalde voorwaarden heb je ook het recht op overdraagbaarheid van je persoonsgegevens. Wil je gebruik maken van jouw rechten? Mail naar privacy@ONSbank.nl.
  Om er zeker van te zijn dat jouw verzoek tot inzage, beperking, wijziging of overdracht door jou is ingediend, zullen wij jouw identiteit controleren. Dit kan door middel van telefonische verificatie of het versturen van een email ter bevestiging. 
  
  Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.
  
  
  COOKIES
  
  Onze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Volgens de wet mogen wij cookies op jouw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik of functioneren van de site. Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken door basisfuncties als pagina navigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken.
  
  Voor andere soorten cookies, zoals voorkeur- en marketingcookies, hebben wij jouw toestemming nodig. Die vragen wij dan ook. Je kunt je toestemming voor het plaatsen van de cookies altijd intrekken. (vermelden hoe dit kan bv via browserinstellingen)
  
  
  ANALYTICS
  
  De website van Stichting ONSbank verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. 
  
  Heb je toch nog vragen over de privacy verklaring? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947