• We stellen het ONSbank team graag aan je voor

  De teamleden waar je als deelnemer het meeste mee samenwerkt zijn onze coaches: je groepscoach, schuldrustcoach en jobcoach. Daarnaast heb je zo nu en dan contact met de projectleider. En ook de teamleden achter de schermen zijn hard aan het werk om zoveel mogelijk jongeren een schuldenvrije toekomst te kunnen bieden. Net als onze ambassadeurs en adviseurs. En last, maar allerminst least, onze fantastische ervaringsdeskundigen!
 • Groepscoaches

  Rosana Salden

  groepscoach

  Rosana is geboren en getogen in Amsterdam Oud-West.

  "Opgroeien in de Kinkerbuurt betekende opgroeien met straatcultuur. Leven in dit klimaat maakte van mij een vechter. Een mentaliteit die ik veelal herken in de kids en jongeren waar ik mee werk. Op mijn 20ste kreeg ik mijn kind en kwam ik er alleen voor te staan: geen huis, geen vast inkomen en geen opleiding. Het was niet makkelijk om als jonge moeder te overleven in een individualistische samenleving, terwijl ik zelf ook nog in ontwikkeling was naar volwassenheid.

  Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om richting te bepalen als je in het moment alleen maar ballen hoog moet houden. Ik denk dat dit ook de reden is dat ik al jaren in het veld werk als coach, docent en trainer. Ik geloof in de kracht van kunst als expressie en vorm van zelfontplooiing. Gelukkig kon ik mijn ei altijd kwijt in het creatieve: muziek, schrijven, poëzie, theater, film en sport."

   

  Met haar eigen positieve en negatieve ervaringen kan Rosana je goed begeleiden in jouw eigen zoektocht naar wie je wilt zijn in dit leven. Weet dat je er niet alleen voor staat, maar dat je het uiteindelijk wel zelf moet doen.

  Cheryl Denijn

  groepscoach

  Cheryl is een Lifestylecoach en Cultureel Verbinder vanuit haar bedrijf ForJou. Verbinden met jezelf en met anderen op een creatieve manier is waar zij voor staat. Dit met als doel om vanuit ruimte en rust inzicht te krijgen in persoonlijke doelen en wensen. Zij heeft 10+ jaar ervaring met het coachen en begeleiden van kinderen en (jong)volwassenen vanuit de hulpverlening, in het onderwijs en de gemeente.

  “Vanuit mijn werkervaring heb ik van dichtbij ervaren dat de focus bij de benadering van jongeren voornamelijk ligt bij wat er niet goed gaat, waar de problemen liggen. Regelmatig werd er niet gevraagd wat de jongeren enthousiast maakt en waar hun kracht ligt. Door hen te bevragen naar hun dromen en wensen en te kijken naar wat zij wel kunnen, kunnen we samenwerken om wat niet goed gaat weer op de rit te krijgen. Als teamcoach bij ONSbank streef ik ernaar vanuit een creatieve invalshoek het beste en soms het onverwachtse van jezelf naar boven te halen en in te zetten als kracht”.

 • Schuldrustcoaches

  Willem Los

  schuldrustcoach

  Willem is circa 35 jaar werkzaam in de financiële sector en is nu senior manager Business Innovation Consumer Lending bij Nationale-Nederlanden. Daarnaast zet hij zich onder andere als schuldrustcoach in voor ONSbank. “Ik ken de wereld van schuldeisers vanuit mijn werkervaring. Opkopers van vorderingen, incassobureaus, bewindvoerders, deurwaarders: de schuldenindustrie verdient geld aan mensen met financiële problemen. Ik schrik soms van de manier waarop jongeren worden behandeld. Bij Nationale-Nederlanden waar ik nu werk, zoeken we samen naar een oplossing. Het kan echt anders. Ook bij ONSbank zet ik me in voor een menselijke aanpak van schulden. Het geeft mij veel voldoening zo van betekenis te kunnen zijn voor de deelnemers van ONSbank en uiteindelijk voor de maatschappij.”

  Willem zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  Lees meer over Willem

  Annemieke Soorsma

  schuldrustcoach

  Annemieke zet zich op allerlei manieren in voor mensen met schulden. Als vrijwilliger coacht ze jongeren bij ONSbank en helpt ze mensen uit de schulden via SchuldHulpMaatje als crisismaatje. In haar vaste baan begeleidt Annemieke mensen met hypotheekachterstanden naar een oplossing. Officieel is ze van beroep schuldeiser, maar dat dekt de lading niet echt, ze is dus veel meer dan dat! Ze zoekt in haar betaalde en in haar vrijwilligerswerk naar een oplossingen voor situaties waarin schulden zijn ontstaan.

   

  “Als vrijwilliger heb ik ervaring als hulpvrager en professioneel sta ik aan de kant van de schuldeisers, daardoor weet ik heel goed de juiste ingangen te vinden om te bemiddelen tussen alle partijen. Ik zie vaak dat er onbegrip is tussen mensen met schulden en schuldeisers. Ik wil juist meer begrip creëren tussen schuldeisers en mensen met schulden. Voor de jongeren die ik begeleid levert dat de rust op die nodig is om zich op hun toekomst te kunnen richten.”

  Als schuldrustscoach staat Annemieke naast jou, samen met haar pak je je schulden aan. Ze zet haar expertise op vrijwillige basis in voor ONSbank.

  Jelle Dekkers

  schuldrustcoach

  Jelle is sinds 2004 actief in de credit management branche. Op dit moment is hij Country Manager Benelux bij Hoist Finance. “In het algemeen zien we vooruitgang bij het terugdringen van problematische schulden. Maar we merken ook dat er mensen zijn die bij bijvoorbeeld een gemeentelijke schuldhulpverleningsinstantie aankloppen, maar om verschillende redenen buiten de boot vallen. Bijvoorbeeld door de veelheid aan toelatingseisen en administratieve druk, maar ook door schaamte en gebrek aan informatie over de mogelijkheden. Hoist Finance wil bijdragen aan een oplossing voor deze mensen. Ook zet ik me in voor ONSbank, met name vanwege de professionele werkwijze en de persoonlijke en maatwerkaanpak. ONSbank kijkt écht naar een duurzame oplossing per persoon. Hiermee onderscheidt ONSbank zich van de traditionele vormen van schuldhulpverlening, waar Hoist Finance ook aan meewerkt.”

  Jelle zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  Bekijk hier het interview waarin Jelle vertelt hoe hij als schuldrustcoach met deelnemers samenwerkt

  Bob van der Klok

  schuldrustcoach

  Bob heeft ruime werkervaring in het bank- en verzekeringswezen. Die kennis zet hij in om samen met jou te werken aan een toekomst waarin geldzaken je niet meer tegenhouden om je ambities waar te maken.

  Als schuldrustcoach zorgt Bob dat je leven op het financiële vlak rustiger wordt, dat je weer overzicht krijgt. Daarnaast vindt hij het belangrijk om te zorgen dat je zelfredzaam bent, dat je voelt dat je je leven weer in eigen hand hebt en er de volle verantwoordelijkheid voor kunt pakken.

   

  "Ik weet wat de impact van armoede betekent, doordat ik ben geadopteerd uit Sri Lanka. Wat me aanspreekt aan de werkwijze van ONSbank, is dat het programma je helpt je eigen kracht te vinden door zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Dat zijn twee dingen waar ik mij persoonlijk ook veel mee bezig hou. De coronapandemie versterkte dat. Aan de ene kant lijkt de tijd soms stil te staan, aan de andere kant werd de wereld juist opgeschud. Er is bijvoorbeeld meer aandacht voor het gebrek aan diversiteit en de kansenongelijkheid op de arbeidsmarkt. Door mij als vrijwilliger in te zetten voor ONSbank kan ik een bijdrage leveren om dit soort problemen op te lossen.

  Door samen je financiën op orde te brengen krijg jij de ruimte om de vraag 'hoe hoog zijn mijn schulden?' te vervangen door de belangrijke vraag 'wat ben ik waard?'".

  Arno Marijt

  schuldrustcoach

  Als schuldrustcoach zet Arno zijn uitgebreide kennis van de financiële wereld als vrijwilliger in. Hij rondde in 2011 zijn studie HBO Management, Economie en Recht af en vulde die onlangs aan met een master Managementwetenschappen. Arno heeft bij verschillende grote banken gewerkt, waaronder ABN Amro, Rabobank en ING. Momenteel is hij manager bij Quion in Rotterdam, waar hij leiding geeft aan twee verschillende teams.

   

  Arno maakte kennis met ONSbank toen hij eerder een team aanstuurde dat zich bezighield met het oplossen van achterstanden op hypotheken. Hij raakte enthousiast om zelf jongeren te begeleiden. De berg aan kennis die Arno in zijn carrière heeft opgedaan, zet hij in om jou inzicht te geven in je inkomen, uitgaven en schulden. “Ik wil rust creëren, zodat je je weer op de positieve dingen in het leven kunt richten. Ik wil je de tools geven om te werken aan een succesvolle en mooie toekomst zonder schulden”.

   

  Jolanda van Woudenberg-Hordijk

  schuldrustcoach

  Jolanda dook vanuit een beschermd nest gelijk in de harde werkelijkheid van de incassowereld toen ze op haar 18e uit huis ging. Tijdens haar werk bij een deurwaarder en daarna bij een incassobureau, leerde ze dat iedereen een eigen verhaal heeft en op z’n eigen manier met tegenslagen worstelt. Zelf ervaarde ze ook heel wat onprettige hobbels op haar weg.

   

  Zo’n acht jaar geleden koos ze een ander pad, nog steeds in de incasso, maar dan met een meer menselijke benadering. Ze werkt nu bij HypoCasso en ziet daar een aanpak die meer gericht is op een oplossing die past bij iemands financiële situatie.

  Naast haar baan is Jolanda vrijwilliger bij ONSbank. Als schuldrustcoach staat ze aan jouw kant als je tegen de harde kant van de incassowereld oploopt. En ze weet precies hoe ze met jou tot een op maat gemaakte oplossing komt.

   

  "Geldproblemen zorgen voor enorme stress. Als we dat aanpakken, ontstaan er zoveel meer mogelijkheden in je leven. Geld maakt niet gelukkig, maar te weinig geld kan je groei en je geluk wel beperken."

  Reinier Hannink

  schuldrustcoach

  Reinier is al ruim 20 jaar actief in het creditmanagement, hij is op dit moment verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van Hoist Finance in de Benelux. Hoist's motto is een streven om bij te dragen aan een schuldenvrije toekomst voor hun klanten.

  "Al langere tijd heb ik het idee om met mijn professionele kennis mensen te helpen die het lastiger vinden om hun financiële leven op orde te krijgen of te houden. Deze kans krijg ik nu via ONSbank. Wat mij aanspreekt is dat er naar de persoon gekeken wordt en niet zozeer naar het probleem; 'Welke kansen zijn er voor jou?' in plaats van 'welke problemen heb jij?'. Hierdoor richt je je op een positieve oplossing en dat spreekt mij erg aan.

  Ik vind het altijd bijzonder om bij mensen, die door allerlei omstandigheden in bepaalde situaties zijn beland, de veerkracht te zien, om toch weer door te gaan, toch weer een toegestoken hand te pakken en weer op te staan."

  Met name bij jongeren is het belangrijk dat wij hen helpen om weer verder te komen. Mijn inzicht is daarbij dat het niet helpt om het voor iemand te doen, maar juist om iemand te helpen om het zelf te doen. Dat geeft je de kracht om door te gaan."

  Reinier zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  Dennis Faas

  schuldrustcoach

  Dennis is ruim 20 jaar actief in de wereld van betalen. Als Managing Director bij Mail to Pay helpt Dennis organisaties de klantreis rond betalen te verbeteren. Dennis weet daardoor alles over hoe de achterkant van de betaalwereld er uitziet, maar ook over de juiste tone-of-voice om mensen en bedrijven aan te spreken.


  Ideale kennis om met jou je financiën op orde te krijgen. Samen met hem ga je aan de slag om weer grip op je geldzaken te krijgen. Dennis zette zijn ervaring en netwerk eerder al in als SchuldhulpMaatje. Na kennismaking met de aanpak van ONSbank besloot hij zich specifiek voor jongeren in te zetten. "Het concept van ONSbank sluit aan bij mijn eigen overtuigingen. Het helpen van jonge mensen geeft bovendien voldoening. Als jongere sta je aan het begin van je leven. Ik wil je een toekomst bieden zonder schulden, zonder stress om je financiën, vrij om je verder te ontwikkelen.”

  Hanneke van de Woud

  schuldrustcoach

  Hanneke is sinds 2001 werkzaam in de ‘schuldenindustrie’, ze begon bij KMPG, werd daarna deurwaarder en zit nu in de commerciële sector. Intimiderend? Juist niet! Want ze weet dus alles van die wereld en staat als schuldrustcoach naast jou.


  ‘Het is super dat ik mijn expertise kan inzetten om anderen te helpen. Samen met de jongere creëer ik rust op het financiële vlak. Want zonder die acute geldzorgen ervaar je pas de ruimte om met jezelf aan de slag te gaan en kun je ontdekken waar je heen wilt. Bij ONSbank krijg je op meer dan alleen het financiële vlak support, dat is wat mij het meest aanspreekt.

   

  Jongeren kunnen voor ze aan ONSbank beginnen nog het gevoel hebben dat ze er helemaal alleen voor staan, maar al snel merken ze dat ze niet de enige zijn én dat er hulp is. Wanneer ze zich dat beseffen en er vol voor gaan: Mind blowing!’

 • Jobcoaches

  Jermaine Sandvliet

  (job)coach

  Jermaine werkt al 14 jaar voor Wmo Radar Diensten/ Radar uitvoering. “Voordat ik mijn 2e passie kon uitvoeren was ik 10 jaar lang betaald voetballer, in zowel Nederland als Ierland”. Vanaf 2007 werkt Jermaine met jongeren die zich in een moeilijke positie bevinden in de maatschappij. “Ik voel me gezegend met het feit dat ik na mijn eerste droombaan als voetballer, ik bij de tweede mijn sociale talenten in kan zetten voor de toekomst; onze jeugdigen en jongeren”. Zijn opgedane vaardigheden als betaald voetballer, koppelt hij nu aan zijn functie als (job)coach voor jongeren. Denk dan aan discipline en doorzettingsvermogen, maar vooral ook aan plezier hebben in wat je doet. “Er voor zorgen dat jongeren een kansrijke toekomst tegemoet gaan voelt voor mij als een roeping en deze rol vervul ik dan ook met mijn hart”.

  Jermaine’s kracht is dat hij je je bewust maakt van je talenten en kansen. Hij heeft een breed netwerk in het bedrijfsleven in het gebied Rijnmond opgebouwd als profvoetballer en jobcoach. Dat netwerk en zijn expertise zet hij in om jongeren de mogelijkheid te bieden om een zelfredzaam leven op te bouwen.

  Michiel van der Steen

  (job)coach

  Michiel is als (job)coach aangesloten bij ONSBank en ondersteunt deelnemers op het gebied van onderwijs en werk. Michiel is 18 jaar werkzaam bij Spirit Jeugd en Opvoedhulp. Op dit moment maakt hij daar onderdeel uit van het Expertiseteam 16-27 jaar. Dit team stelt zich ten doel om professionals goed toe te rusten in de begeleiding van jongeren op weg naar volwassenheid. “We zien het als de verantwoordelijkheid van Spirit om jongeren zo zelfredzaam mogelijk te maken op alle domeinen van ‘de Big 5’, namelijk: Support, Wonen, School & Werk, Inkomen, en Welzijn. Hierbij zijn ook het versterken van financiële vaardigheden en het financieel weerbaar maken belangrijke thema's. Mijn kennis en vaardigheden die ik in mijn werk bij Spirit heb opgedaan, zet ik ook graag in voor deelnemers van ONSbank. Door mijn werk weet ik wat de effecten van armoede en schulden kunnen zijn en wat de invloed hiervan is op het beleven van toekomstperspectief en het kunnen werken hieraan. Stress zorgt ervoor dat jongeren in een overlevingsmodus komen met een korte termijn focus. Door schuldrust te creëren kan deze cirkel worden doorbreken en er weer ruimte komen voor persoonlijke ontwikkeling.”

  Betty Bergsma

  (job)coach

  We stellen Betty binnenkort aan je voor!

 • Bureau

  Hester Apeldoorn

  directeur-bestuurder

  "Mijn kracht en passie is het verbinden van sociale projecten en mensen. Elk persoon, elke schuld en elke situatie is anders. Ik zie keer op keer dat persoonlijke aandacht het belangrijkste ingrediënt is om mensen met financiële problemen te helpen om weer grip op hun situatie te krijgen.
  Onze jongeren willen het liefst gisteren geholpen worden, en dat kun je ze toch niet kwalijk nemen? Van je schulden afkomen blijkt in Nederland echter een langdurig en moeizaam proces te zijn. Bij ONSbank kunnen we met onze persoonlijke aandacht de jongeren laten groeien en bloeien en zorgen we dat ze na 6 maanden in staat zijn om zelf hun schulden de baas te worden en te blijven.”
   
  Hester werkte jarenlang in verschillende functies voor Delta Lloyd. Ze was onder meer projectmanager voor Delta Lloyd Foundation, waar ze voor het beleid zorgde om de financiële zelfredzaamheid te versterken van kwetsbare mensen in Nederland. De laatste jaren was Hester partnerships manager bij Amref Flying Doctors en Dance4Life. Ze begon als projectleider bij ONSbank en nam in 2022 de rol van directeur-bestuurder op zich. Daarnaast is zij ook partnerships manager bij TechMeUp.

  Mariska Hoksbergen

  projectleider Amsterdam en Rotterdam

  We stellen Mariska binnenkort aan je voor!

  Madelinde Hageman

  Programmamaker

  Madelinde is social designer, docent, curator en programmamaker. Ze ontwikkelt kunstprogramma’s die interactie tussen mensen mogelijk maken. Vaak rondom schurende sociale vraagstukken. Kunst maakt ruimte om het onbekende te verkennen. En kunst werkt als inspiratie, om je eigen situatie of een vraagstuk met een andere blik te bekijken. Dat geldt ook voor het workshopprogramma dat Madelinde voor ONSbank samenstelt.

   

  “Voor ONSbank nodig ik professionele kunstenaars en culturele makers uit, zoals beeldend kunstenaars, theatermakers, fotografen spoken-word artiesten en muzikanten. Jongeren gaan samen met de kunstenaars hun verhalen verbeelden en bespreekbaar maken. Hierdoor kunnen ze hun eigen verhaal een plek geven en een nieuwe richting voor de toekomst bepalen. Naast kunst betrekken we sportcoaches bij het programma, die gaan in op het bewustzijn van het lichaam.

  Het is geweldig om te zien hoe de jongeren tijdens het workshopprogramma de situatie waar ze in zitten kunnen openbreken.”

   

  Naast het programma voor ONSbank werkt Madelinde o.a. aan haar eigen programma’s ‘Ode aan de Twijfel’ en ‘Taal voor Eenzaamheid’. In beide projecten werken kunstenaars met verschillende doelgroepen samen. Je leest hier meer over deze projecten: https://www.madelinde.com/

  Erica van Loon

  communicatiemedewerker

  Erica van Loon is beeldend kunstenaar. Ze werkt met diverse media, waaronder video, audio, tekst en fotografie. Naast haar kunstpraktijk doet zij de communicatie voor ONSbank. Ook geeft Erica regelmatig filmworkshops aan jongeren bij het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Daarnaast is Erica de laatste jaren geselecteerd om als kunstenaar een paar maanden te wonen en werken op verschillende plekken in de wereld (artist-in-residence). Onder andere in Japan, Brazilië, Zwitserland, Canada en de VS.

   

  “Kunst laat je de wereld opnieuw bevragen. De kracht die daarin schuilt, wordt in het programma van ONSbank overgedragen aan de jongeren. Ik vind het te gek om mee te werken aan een project waarin kunst op zo’n directe manier een bijdrage kan leveren aan iemands leven.”

  Mirthe Peters

  office manager

  We stellen Mirthe binnenkort aan je voor!

 • Adviseurs en ambassadeurs

  Johan Wagenaar

  ambassadeur

  Johan is directeur van Het Instituut, een stichting die kunstenaars samenbrengt om hun artistieke kwaliteiten in te zetten bij het oplossen van maatschappelijke en culturele vraagstukken. ONSbank is in 2017 vanuit Het Instituut opgericht. Johan was één van de initiatiefnemers. Op dit moment is hij nog steeds bij ONSbank betrokken als ambassadeur en als workshopleider.

   

  “ONSbank wil een humaan schuldenbeleid. Het systeem dat gebaseerd is op straf en boete is aan zijn eind. Jongeren zijn verantwoordelijk voor de schuld die ze hebben, maar het afhandelen van die schuld moet anders. Je kunt jongeren beter helpen, dan afstraffen. Kunstenaars en sporters zijn een voorbeeld voor de jongeren dat je altijd iets kunt doen, ook als niemand dat aan je vraagt. Het leertraject laat de jongeren zien dat ook in hun leven verandering mogelijk is. Kunst confronteert de jongeren en spiegelt hun gedrag. Deelnemende jongeren krijgen zodoende inzicht in wat ze kunnen.”

  Lees meer over Johan

  Laura Mudde

  adviseur

  Laura Mudde is als kunsthistoricus actief op het snijvlak van kunst en maatschappij. Vandaar ook haar betrokkenheid bij ONSbank. Ze was al betrokken bij de ontwikkeling van het concept dat uiteindelijk tot ONSbank leidde. Vanaf de eerste pilot gaf ze leiding aan de programma’s in Amsterdam en ze was medeverantwoordelijk voor de samenstelling van het cultureel workshopprogramma.

   

  Vanaf 2022 focust Laura zich op andere werkzaamheden, maar we kunnen nog steeds bij haar terecht voor advies. Laura is momenteel o.a. bezig met een promotieonderzoek aan de Universiteit van Humanistiek. Hierin onderzoekt ze wat kunstenaars kunnen betekenen in het voorstellen en realiseren van een meer inclusieve samenleving.

  Etienne Spierts

  fiscaal-juridisch adviseur

  “Tijdens de laatste jaren van mijn loopbaan als belastingadviseur groeide de behoefte om een andere bijdrage aan de maatschappij te leveren. Via een oproep in de krant kwam ik met schuldhulpverlening in aanraking. Ik ben mij bewust van de onderlinge verschillen in onze maatschappij, maar werd toch verrast door de schrijnende financiële situaties van mensen die één verkeerde keuze maken of simpelweg pech hebben en daar vervolgens niet meer uitkomen. Met mijn fiscaal juridische kennis en mijn ervaring en netwerk in de financiële (vastgoed) wereld kan ik hier echt iets betekenen.”

   

  Etienne adviseert ONSbank als vrijwilliger bij fiscaal-juridische vragen. Verder is hij voorzitter van Stichting Diversiteitsland, waar hij ook de gastsprekers voor het MON€Y SCHOOL programma organiseert en als mentor van jongeren met complexe schulden optreedt. Daarnaast werkt hij als vrijwilliger voor Stichting De Liedjesfabriek en adviseert hij bedrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 • Ervaringsdeskundigen

  Manna

  ervaringsdeskundige

  Manna was 25 toen ze in 2020 contact opnam met ONSbank om haar schulden aan te pakken. Ze viel op door haar scherpe manier van denken en doordat ze de dingen helder kan verwoorden. Het maakte dat we haar in 2021 al als ervaringsdeskundige vroegen voor het programma 'Alle Jongeren een Thuis' van Kansfonds. Tijdens ons Next Level programma kon ze echt achter de schermen kijken bij schuldeisers en leerde ze meer over hoe ze daar het gesprek kan aangaan voor andere jongeren met schulden.


  “’We zijn op de wereld om elkaar te helpen’ is het motto dat ik van mijn moeder meekreeg. Geboren worden in Amsterdam en opgroeien met een alleenstaande moeder, betekende dat ik veel verschillende mensen met verschillende achtergronden leerde kennen. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen en dat heb ik zelf ook ervaren. Mede door een chronische ziekte en moeilijke omstandigheden, ervaarde ik hoe lastig het kan zijn om uit de problemen te komen. Het systeem werkt niet mee. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en ziet gewoon geen uitweg. Ik hoop als ervaringsdeskundige anderen te kunnen helpen en een verandering in het schuldensysteem teweeg te brengen. Zelfs kleine, simpele veranderingen in beleid en reglementen kunnen het verschil betekenen tussen verder de diepte in of een oplossing.”

  Layla

  ervaringsdeskundige

  Nadat ze in 2020 het ONSbank-traject afrondde, vroegen we Layla voor onze Jongerenadviesraad. In die rol denkt ze mee over onze projecten en de communicatie met jongeren. Haar ervaringen maken haar adviezen extra waardevol. En toen we Next Level ontwikkelden moesten we ook gelijk aan haar denken.

   

  Layla werkt momenteel fulltime in de horeca, zodat ze het laatste deel van haar schuld kan afbetalen. “Het liefst groei ik verder als ervaringsdeskundige en zet ik me ook professioneel voor andere jongeren in. Mijn eigen ervaring kan ik combineren met de kennis die ik opdeed tijdens mijn studie pedagogiek. Daar leerde ik o.a. hoe het brein zich ontwikkelt van de vroege kindertijd naar volwassenheid. Denk bijvoorbeeld aan hoe pubers de consequenties van hun eigen handelen nog niet goed kunnen inschatten.”

   

  Terugkijkend ziet Layla dat ze zelf nog maar nauwelijks de stap van kind naar volwassene had gemaakt toen ze al met schulden in aanraking kwam. Layla hield het thuis niet meer uit en nam op haar 18e de benen. Ze was thuisloos en logeerde bij vrienden. De rekeningen stapelden zich intussen op bij haar moeder op de deurmat. Binnen een jaar zat Layla diep in de stress over haar schulden. Gelukkig klopte ze op haar 19e aan bij ONSbank.

  Brian

  ervaringsdeskundige

  “Ik weet hoe donker het leven kan voelen als je in de schulden zit. Daarom zet ik me nu als ervaringsdeskundige in om anderen te helpen om hier uit te komen.”

   

  Brian was 26 toen hij in 2020 aan het ONSbank-programma begon. Samen met zijn vrouw had hij rond de 25.000 euro aan schulden. De eerste stappen zette hij samen met ONSbank. Daarna hebben ze zelfstandig grote sprongen kunnen maken.

  Twee jaar terug zagen ze door de bomen het bos niet meer. Er was veel schaamte: "We durfden vrienden en familie niets te vertellen, uit angst dat ze ons zouden veroordelen. Of nog erger: niet meer met ons om wilden gaan." Die angst werd gevoed door de instanties waar het stel schulden had. "Ze toonden geen begrip voor onze situatie en wilden alleen maar geld zien.”

   

  Als ervaringsdeskundige gaat Brian nu o.a. het gesprek aan met schuldeisers, met als missie een meer menselijke manier om jongeren met schuldproblemen te benaderen.

  Brian zelf is inmiddels niet alleen bijna schuldenvrij, maar ook de trotse vader van een dochter. Hij is lekker aan het werk en heeft zelfs de ruimte om zijn tattoo-skills verder te ontwikkelen.

  Alle berichten
  ×
  ×
  Algemene Voorwaarden
  Disclaimer website Stichting ONSbank
  
  
  TOEPASSELIJKHEID
  
  Deze disclaimer is van toepassing op het bezoek aan en gebruik van deze website van Stichting ONSbank. 
  
  
  INFORMATIE EN AANSPRAKELIJKHEID
  
  Hoewel Stichting ONSbank de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht neemt bij de samenstelling alsmede bij het onderhoud van de op deze website verstrekte informatie, kan Stichting ONSbank er niet voor in staan dat deze informatie volledig juist, compleet en actueel is. Stichting ONSbank is derhalve niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade ten gevolge van het gebruik (of onmogelijkheid te gebruiken) van de website, daaronder begrepen schade ten gevolge van virussen of de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt
  
  
  EIGENDOMSRECHTEN
  
  Bezoekers mogen de website en de Informatie raadplegen en daarvan kopieën maken voor eigen gebruik, bijvoorbeeld door deze te printen of op te slaan. Elk ander gebruik van de website of van de informatie, bijvoorbeeld het opslaan of reproduceren van (een deel van) de website van Stichting ONSbank in een andere internetpagina of het aanbrengen van koppelingen, hyperlinks of deeplinks tussen de website van Stichting ONSbank en enige andere internetpagina, is niet toegestaan zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Stichting ONSbank.
  
  Tenzij anders aangegeven, berusten alle rechten, waaronder auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten, op de website en de Informatie bij Stichting ONSbank of de projecten die zij ondersteund. Alle afbeeldingen op de website van Stichting ONSbank zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door anderen.
  
  
  TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTER
  
  Deze disclaimer is uitsluitend onderworpen aan Nederlands recht. Alle geschillen die in verband met deze disclaimer ontstaan, geschillen over het bestaan en de geldigheid daarvan daaronder begrepen, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Amsterdam.
  ×
  Privacybeleid
  Privacy verklaring stichting ONSbank
  
  
  INLEIDING
  
  In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe Stichting ONSbank daarmee omgaat, bijvoorbeeld voor welke doelen wij jouw gegevens opslaan. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.
  
  De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen. Bij wijzigingen die van invloed zijn op de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, zullen we je altijd een aangepaste versie van de privacyverklaring verstrekken.
  
  
  STICHTING ONSBANK
  
  Je leest op dit moment de privacy verklaring van Stichting ONSbank. Stichting ONSbank is een stichting die streeft naar een meer menselijke omgang met jongeren die schulden hebben. Onze aanpak is vormgegeven vanuit het idee dat schuldproblemen niet op te lossen zijn door alleen het geven van trainingen in het op orde krijgen van je administratie. Je moet ook de energie hebben om je leven aan te pakken en je gedrag te veranderen. En dit is makkelijker als je weet wie je bent en wat je wilt, een gevoel van eigenwaarde hebt en weer kansen kunt zien.
  
  Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Stichting ONSbank verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.
  
  Als je vragen hebt, of als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door ONSbank, neem dan gerust contact op! 
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947
  
  
  INFORMATIE OP MAAT
  
  Afhankelijk van de activiteit waarvoor je je aanmeldt, zullen wij alleen de noodzakelijke gegevens registreren.
  
  
  HET VERSTUREN VAN NIEUWSBRIEVEN
  
  Stichting ONSbank stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Zo blijf je betrokken bij onze organisatie. Wil je een digitale nieuwsbrief ontvangen dan kun je je hiervoor aanmelden op onze website. Daarnaast sturen wij al onze partners en sponsoren een digitale nieuwsbrief vanuit ons centrale relatiemanagement bestand. 
  
  Wanneer jij je voor de nieuwsbrief hebt aangemeld via onze website dan vragen wij jou hiervoor om toestemming te geven. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van onze nieuwsbrieven, vermelden wij ook direct hoe jij je op een zeker moment kunt afmelden.
  
  Iedere digitale nieuwsbrief bevat een link waarmee je je op ieder gewenst moment kunt afmelden. Voor het versturen van nieuwsbrieven, gebruiken wij alleen je emailadres, voor- en achternaam en eventueel de organisatie waarvoor je werkt. 
  
  
  CONTACT OPNEMEN
  
  Jouw gegevens zullen verzameld worden wanneer jij contact opneemt met Stichting ONSbank via de website www.onsbank.nl. Dit zijn gegevens die jij zelf aan ons verstrekt op dat moment, zoals je voor- en achternaam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer.
  
  
  DONATEURS
  
  Als wij particuliere donateurs willen bedanken op onze website, jaarverslag of andere sociale media kanalen dan vragen wij daar eerst uitdrukkelijk toestemming voor. Zonder toestemming kunnen wij vermelding maken van de gift maar kunnen we de donateur niet met naam en toenaam vermelden. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken, door contact met ons op te nemen via privacy@ONSbank.nl. Na het intrekken van je toestemming zullen wij jouw gegevens niet meer gebruiken. Het intrekken van je toestemming heeft geen gevolgen voor het gebruik dat wij tot dat moment hebben gemaakt van je gegevens.
  
  
  VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
  
  Jij bent belangrijk. Als deelnemer, donateur, partner, vrijwilliger of sponsor. Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform de AVG en overige privacy gerelateerde wet- en regelgeving. Wij gebruiken je persoonsgegevens voor het realiseren van onze doelstellingen. We gaan uitermate voorzichtig om met jouw gegevens en doen er alles aan wat binnen ons vermogen ligt om misbruik van deze gegevens te voorkomen.
  
  Welke gegevens vragen wij van jou:
  
  Deelnemer
  Gegevens: Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal ¬
  Grondslag: Deelname aan traject, toestemmingsformulier 
  Bewaartermijn: 3 jaar na beëindiging deelname. 
  
  Gegevens: Financiële gegevens, hulpverleningsgegevens, geestelijke gezondheidsgegevens 
  Grondslag: Gerechtvaardigd belang voor deelname aan traject en toestemming deelnemer 
  Bewaartermijn: 6 maanden na beëindiging deelname. 
  (Binnen onze organisatie hebben een zeer beperkt aantal mensen toegang tot deze gegevens.)
  
  Donateur
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, geslacht, naam organisatie, telefoonnummer, bankrekeningnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming via donatieknop en innen donatie
  Bewaartermijn: 
  Binnen 18 maanden na beëindiging donatietermijn. (i.v.m. jaarafsluiting)
  
  Partner 
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, contactpersoon, naam organisatie, telefoonnummer, beeldmateriaal, geslacht
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  Vrijwilliger
  Gegevens: 
  Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming, Toestemmingsformulier beeld
  Bewaartermijn:
   6 maanden na beëindigen inzet. Beeldmateriaal blijft 2 jaar beschikbaar
  
  Sponsor
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, naam organisatie, geslacht, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Overeenkomst, subsidieaanvraag
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  In sommige gevallen sluiten wij verwerkers-overeenkomsten af met bedrijven die diensten voor ons uitvoeren en die hiervoor persoonsgegevens nodig hebben. Of we werken alleen met betrouwbare leveranciers die werken/leveren conform het gestelde in de AVG. 
  
  Denk hierbij aan partijen waarmee wij samenwerken die maatschappelijke dienstverlening verstrekken op het gebied van bv huisvesting. In deze gevallen vragen wij expliciet jouw toestemming. Wij werken niet met partijen die gevestigd zijn buiten de EU.
  
  Wij garanderen dat wij geen (persoons)gegevens aan derden verkopen, verhuren of anders commercieel ter beschikking stellen. Stichting ONSbank behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Stichting ONSbank dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Stichting ONSbank te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren. Denk hierbij aan wanneer Stichting ONSbank de gegevens moet verstrekken aan de belastingdienst in verband met een wettelijke verplichting, dan worden de gegevens niet meer enkel voor het oorspronkelijke doel gebruikt. Op dat moment is Stichting ONSbank niet meer verantwoordelijk voor de verstrekte gegevens.
  
  
  BEVEILIGING GEGEVENS
  
  Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. ONSbank neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact met ons op via privacy@onsbank.nl.
  
  
  BEWAARTERMIJNEN
  
  Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor een goede uitvoering van onze dienstverlening. Afhankelijk van het doel van het gebruik van de persoonsgegevens hanteren wij verschillende bewaartermijnen. Uitgangspunt is dat wij gegevens maximaal 3 jaar bewaren. Indien u meer specifieke informatie wilt ontvangen over hoe lang wij u persoonsgegevens bewaren, en waarom, dan kunt u contact met ons opnemen via privacy@onsbank.nl.
  
  
  RECHTEN
  
  Je hebt onder meer het recht om gegevens in te zien, te wijzigen, te beperken, of te laten verwijderen. Onder bepaalde voorwaarden heb je ook het recht op overdraagbaarheid van je persoonsgegevens. Wil je gebruik maken van jouw rechten? Mail naar privacy@ONSbank.nl.
  Om er zeker van te zijn dat jouw verzoek tot inzage, beperking, wijziging of overdracht door jou is ingediend, zullen wij jouw identiteit controleren. Dit kan door middel van telefonische verificatie of het versturen van een email ter bevestiging. 
  
  Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.
  
  
  COOKIES
  
  Onze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Volgens de wet mogen wij cookies op jouw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik of functioneren van de site. Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken door basisfuncties als pagina navigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken.
  
  Voor andere soorten cookies, zoals voorkeur- en marketingcookies, hebben wij jouw toestemming nodig. Die vragen wij dan ook. Je kunt je toestemming voor het plaatsen van de cookies altijd intrekken. (vermelden hoe dit kan bv via browserinstellingen)
  
  
  ANALYTICS
  
  De website van Stichting ONSbank verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. 
  
  Heb je toch nog vragen over de privacy verklaring? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947