• schuldrustcoach

  Wil jij jongeren met schulden helpen?

  ONSbank groeit en zoekt vrijwilligers die hun financiële expertise willen inzetten voor jongeren die met schulden worstelen.

   

  Schuldrustcoaches zijn onmisbaar in het ONSbank-traject. Zij zorgen dat jongeren weer ruimte krijgen om zich op hun toekomst te richten. Al onze schuldrustcoaches zijn vrijwillige creditmanagers. Zij zetten hun netwerk en expertise op het gebied van schulden in voor de jongeren van ONSbank, naast hun baan. Het ONSbank-traject is kosteloos voor deelnemers en duurt 6 maanden. Stichting ONSbank is een non-profit organisatie.

  Wil jij het verschil maken voor een jongere of ken je iemand met de juiste expertise die zich op vrijwillige basis voor onze jongeren wil inzetten?

  Hieronder lees je meer over deze vrijwilligersfunctie.

 • Wat doen onze schuldrustcoaches?

  Over ONSbank

  ONSbank biedt jongeren met schulden de kans om te ontkomen aan de afmattende vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Professionele kunstenaars geven workshops die inspireren om richting te geven aan levensdoelen en toekomstplannen. Onze schuldrustcoaches pakken de financiële schuld aan en leren de jongeren hoe het systeem werkt. We pakken het gedrag van de schuldeisers aan én het gedrag van de jongeren. ONSbank Regulier is er voor jongeren met schulden van 18-27 jaar. Jongeren nemen deel aan een groep en gaan gedurende een half jaar aan de slag met kunst en cultuur. En met hun betalingsproblemen. Maar voornamelijk met zichzelf.

  Wie ben jij?

  Je bent creditmanager en beschikt over de nodige financiële expertise en een relevant netwerk bij schuldeisers. Je bent geduldig en empathisch, en tegelijkertijd pragmatisch en doelgericht. Je bent intrinsiek gemotiveerd om de deelnemer te helpen om grip te krijgen op zijn of haar financiële situatie. Je kunt goed overzicht houden en contact onderhouden met mensen. Dankzij jouw inzet en netwerk kunnen afspraken worden gemaakt waardoor de deelnemer 6 maanden rust krijgt om aan het workshopprogramma mee te doen en de motivatie vindt om zijn of haar problemen aan te pakken. Je kunt goed de leiding nemen.

  Wat houdt het werk precies in?

  1. Kennismaken met de deelnemers en afspraken maken over de samenwerking en de werkwijze. Het gesprek aangaan en de deelnemer goed leren kennen. Wat heeft tot deze situatie geleid?
  2. Huisbezoeken afleggen (als dat kan), persoonlijke ontmoetingen met de deelnemer.
  3. Inzicht verkrijgen in de financiële situatie van de deelnemer: alle schulden en inkomsten en uitgaven. Dat vraagt geduld en de deelnemers hebben aansturing en aansporing van je nodig.
  4. Samen met de deelnemer een overzicht maken van alle inkomsten en uitgaven en daar afspraken over maken voor de komende 6 maanden en dit documenteren.
  5. Als er geen afloscapaciteit is, dan contact zoeken met de schuldeisers en ten minste 6 maanden schuldrust afspreken voor de deelnemer en dit documenteren (administratie voor inrichten).
  6. De deelnemer bij deze gesprekken betrekken en ze leren hoe je dat doet en welke woorden je gebruikt.
  7. De deelnemer bij de les houden over o.a. de afspraken met ONSbank, maar ook andere afspraken die zijn gemaakt met schuldeisers of hulpverlenende instanties.
  8. Contact zoeken met de gemeentelijke kredietbank over betalingsafspraken voor de deelnemer.
  9. Contact onderhouden met de teamcoach en de projectleider bij ONSbank over de situatie en de voortgang van de deelnemer.
  10. Operationeel administratief werk: notulen maken, stukken voorbereiden, handige planningen en overzichten maken.

  Werkzaamheden

  • Contact zoeken en onderhouden met schuldeisers en deelnemers; afspraken maken en iedereen zich daaraan laten houden
  • Overzichten en planningen maken.
  • Administraties opzetten en bijhouden voor verschillende deelnemers
  • Begrotingen en budgetten maken.
  • Contacten houden met Team ONSbank

  Waar voldoet de Schuldrustcoach van onze dromen nog meer aan?

  Je bent sympathiek, klantvriendelijk, empathisch en je kan verschrikkelijk goed luisteren. Je bent betrouwbaar en professioneel. Je bent financieel sterk. En assertief.

  ONSbank biedt:

  Een sfeervolle, energieke en informele werkomgeving. Veel zelfstandigheid en eigen inzicht worden erg gewaardeerd;

  Een uitdagende, afwisselende vrijwilligersbaan waarbij je echt het verschil maakt voor mensen.

  Een kans om bij te dragen aan een betere wereld door kwetsbare mensen te helpen;

  Een omgeving tussen kunstenaars en corporates, in achterstandswijken en voorop in de linies.

  Tijdsbelasting

  1 tot 3 deelnemers: gemiddeld 12 uur per deelnemer per traject.

  Contact

  Wil jij je expertise inzetten voor jongeren met schulden? Stuur een berichtje met je motivatie en CV aan Mariska Hoksbergen: m.hoksbergen@onsbank.nl

 •  

  Oud-directeur Marie-Louise Voors interviewt schuldrustcoach Jelle Dekkers over hoe hij met jongeren aan de slag gaat met hun financiën.

  Alle berichten
  ×