• vragen & antwoorden

  Ik weet niets van kunst. Kan ik dan meedoen?

  Ja, zeker. Als je open staat voor verandering en het je leuk lijkt met kunst, theater, muziek en sport aan de slag te gaan, dan ben je van harte welkom. Ook als je niets van deze onderwerpen weet.

  Ik weet niet precies hoeveel schulden ik heb. Kan ik dan meedoen?

  Ja, je kunt zeker meedoen. Het eerste wat we samen doen is uitzoeken hoeveel schulden je hebt en bij wie. We helpen je bij officiële schulden. Schulden bij vrienden of familie vallen daar helaas niet onder.

  Ik heb kleine schulden. Kan ik dan ook meedoen?

  Hoe groot of klein je schulden zijn, dat maakt niet uit. We helpen je bij officiële schulden. Ook als dat kleine schulden zijn. Schulden bij vrienden of familie vallen helaas niet onder officiële schulden.

  Ik heb een probleempje met justitie. Kan ik dan meedoen?

  Je hoeft bij ons geen ‘clean slate’ te hebben om mee te mogen doen. Alleen als je fraude hebt gepleegd bij de overheid, kunnen we je niet mee laten doen.

  Hoe werkt het ONSbank programma precies?

  Als je je aanmeldt, kijken we in een gesprek eerst of het ONSbank programma bij je past. Daarna doorloop je de 2 stappen in het programma. Gedurende het hele traject word je intensief begeleid door een ONSbank coach. Mail ons als je nog vragen hebt via info@onsbank.nl. We vertellen je graag meer.

  Wat moet ik doen in de culturele workshops?

  Gedurende 6 maanden ga je elke week 2 uur aan de slag met een kunstenaar, fotograaf, theatermaker, muzikant of sporter. Je maakt bijvoorbeeld een kunstwerk, gaat de straat op om te fotograferen of leert de basics van een vechtsport. En tegelijkertijd ga je in gesprek met deze workshopleiders en met de andere deelnemers. Samen kijk je naar vragen als: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Door je deelname aan de workshops ervaar je dat verandering in je leven mogelijk is. Je leert jezelf kennen en weet waar je naartoe wil. En als je weer overzicht hebt en beter weet waar je toekomst ligt, dan krijg je vanzelf weer behoefte om je leven praktisch op orde te brengen. Je krijgt dus weer grip op je leven. En doordat je tijdens sommige workshops ook lekker aan het bewegen bent, krijg je niet alleen rust in je hoofd, maar ook in je lijf.

  Waarom werken jullie met kunstenaars, muzikanten en sporters?

  Kunstenaar, muzikanten en sporters zijn vaak eigenzinnig en gemotiveerd en hebben een hele eigen kijk op het leven. Dit werkt inspirerend en bevrijdend.
  Bovendien kunnen ze andere vormen van waarde, succes en kracht laten zien, dan die van geld, roem en uiterlijk. Dit geeft je een ander perspectief op het leven en nieuwe kracht.

  Hoeveel tijd kost het me?

  Het programma duurt 6 maanden. In deze 6 maanden volg je elke week een workshop van 2 uur. Daarnaast ga je met de schuldrustcoach aan de slag om jouw financiële situatie in kaart te brengen, schuldrust te creëren en je schulden te regelen. Hoeveel tijd dit kost hangt af van hoeveel schulden je hebt en hoeveel we hiervoor moeten regelen.

  Kies ik zelf mijn coach?

  Nee, ONSbank wijst een coach toe. Bij ONSbank werken we in groepen van maximaal 15 deelnemers. We kijken natuurlijk wel naar een groep en welke coach daar het beste bij past. Na je aanmelding kijken we hoe we alles kunnen organiseren en passend kunnen krijgen: financieel, of er binnenkort een groep te vormen is waar jij in past, een coach voor de groep, de workshopleiders voor de workshops, ruimtes, enzovoort. We stellen alles in het werk om een goede fit te krijgen voor jou en de groep.

  Waarom werkt ONSbank met groepen?

  ONSbank investeert in jou. En we begrijpen de situatie waar je inzit. Met elkaar - dus samen met de coaches van ONSbank, de workshopleiders en de andere deelnemers - werken we aan jouw leven zonder schulden. Je doet het dus niet alleen. We doen het samen. Dat maakt ONSbank van ons samen!Door de workshops samen met andere mensen te volgen, kun je elkaar steunen en leer je jezelf ook beter kennen. De groepen bestaan uit maximaal 15 deelnemers, mensen die in min of meer dezelfde situatie zitten als jij. Daarnaast maakt het werken in groepen onze aanpak ook financieel haalbaar. We zijn een stichting, afhankelijk van financiële steun van diverse organisaties. ONSbank is dus geen reguliere schuldhulpverlener en onze aanpak is dan ook anders. Na je aanmelding kijken we hoe we alles kunnen organiseren en passend kunnen krijgen: financieel, of er binnenkort een groep te vormen is waar jij in past, een coach voor de groep, de workshopleiders voor de workshops, ruimtes, enzovoort. We stellen alles in het werk om een goede fit te krijgen voor jou en de groep. Je financiën aanpakken (stap 1 van het ONSbankprogramma) doe je wel 1-op-1 met je schuldrustcoach, en dus niet in je groep.

  Wat gebeurt er als ik me aanmeld?

  Nadat je je hebt aangemeld, nemen we contact met je op voor een gesprek. We kijken dan of het programma bij je past. Als het programma bij je past en je mee wilt doen, dan kijken we hoe we alles kunnen organiseren en passend kunnen krijgen: financieel, of er binnenkort een groep te vormen is waar jij in past, een coach voor de groep, de workshopleiders voor de workshops, ruimtes, enzovoort. We stellen alles in het werk om een goede fit te krijgen voor jou en de groep. ONSbank is geen reguliere schuldhulpverlener. Onze aanpak is dan ook anders dan die van reguliere schuldhulpverleningsorganisaties. We helpen je om aan je toekomst te werken en pakken daarbij je schulden aan.

  Wat kost het om mee te doen?

  ONSbank wordt financieel mogelijk gemaakt door de steun van fondsen en bedrijven. Voor deelname hoef je zelf niets te betalen.

  Wie betaalt het programma? Waar komt het geld vandaan?

  ONSbank wordt financieel mogelijk gemaakt door de steun van fondsen en bedrijven mogelijk gemaakt door de steun van fondsen en bedrijven. Voor deelname hoef je zelf niets te betalen. ONSbank is een stichting zonder winstoogmerk.

  Wat zijn de verplichtingen als ik me aanmeld?

  Wat je deelname aan het ONSbank programma je oplevert, bepaal je zelf. Ben je gemotiveerd, neem je deel aan alle workshops en stel je je open voor anderen, dan zal je veel meer uit het programma halen dan als dat je dat niet doet. Wij stellen alles in het werk om je te helpen. We gaan er dan ook vanuit dat jij zelf ook je schulden wilt aanpakken en aan je toekomst wilt werken. En dan jij je hiervoor inzet, samen met ons.

  Wat levert deelname aan ONSbank me op?

  Het levert je rust, verbetering van je financiële situatie en toekomstperspectief op. Ook zal je zelfvertrouwen en je vertrouwen in het leven er een boost door krijgen. Je krijgt weer grip op je leven, leert dat verandering mogelijk is en je ziet na je deelname je toekomst weer positief tegemoet.

  Neemt ONSbank mijn schuld over?

  Nee, we nemen niet je schuld over. We zorgen er wel voor dat je 6 maanden schuldrust krijgt. En samen met je schuldeisers kijken we ook of we je schuld kunnen terugbrengen naar het oorspronkelijke bedrag. Dus zonder boete-, incasso- en deurwaarderskosten. Hierdoor nemen je schulden aanzienlijk af. Ook maken we met je schuldeisers reële afspraken over het terugbetalen van je schuld. Nadat je het programma bij ONSbank hebt doorlopen, betaal je zelf volgens deze afspraken je schuld af. Afbetaling van je schulden levert dan vaak ook geen zware problemen meer op, omdat je door je deelname aan het programma grip hebt op je financiële situatie en werkt aan je toekomst. Samen met je ONSbank coach ga je aan het einde van het programma ook op zoek naar een baan, stage of opleiding.

  Is ONSbank een bewindvoerder?

  Nee. ONSbank is een stichting die je helpt om schuldrust te creëren, weer grip op je leven te krijgen en je toekomstperspectief te bieden. Wij beheren je geldzaken niet.

  Heeft ONSbank een NVVK-registratie?

  Nee, we hebben geen NVVK-registratie (keurmerk voor schuldhulpverleners). ONSbank is namelijk geen klassieke schuldhulpverlener, maar een aanvulling hierop. We streven naar een meer menselijke omgang met schulden. Onze aanpak is vormgegeven vanuit het idee dat schuldproblemen niet op te lossen zijn door alleen te kijken naar je administratie en je financiële afloscapaciteit. Wij regelen schulden rechtstreeks met de schuldeiser en maken afspraken op maat die passen bij jouw leven. Hierbij richten we ons dus ook op je niet-financiële afloscapaciteit: wat zijn jouw omstandigheden, kennis, houding en gedrag? Samen werken we aan het vergroten van je eigenwaarde, je energie om je leven aan te pakken en op het veranderen van je gedrag. Bij ONSbank zit je schulden regelen en werken aan je toekomst onder één dak. Hierdoor hoef je niet van de ene naar de andere instantie. Doordat je aan ons programma meedoet, weet de schuldeiser dat je bereid bent om mee te werken, dat je graag wilt afbetalen in de toekomst en dat er mensen zijn die je daarbij begeleiden. Daarom is een NVVK-registratie niet nodig. Schuldeisers willen ook met ONSbank een regeling treffen, omdat we een betrouwbare partij zijn. Voor onze deelnemers én voor schuldeisers.

  Hoe meld ik me aan?

  Je kunt je aanmelden door ons en mailtje te sturen (aanmelden@onsbank.nl) of je aan te melden via het aanmeldformulier op deze site.

  Waarom heten jullie ONSbank?

  ONSbank investeert in jou. En we begrijpen de situatie waar je inzit. Met elkaar - dus samen met de coaches van ONSbank, de workshopleiders en de andere deelnemers - werken we aan jouw leven zonder schulden. Je doet het dus niet alleen. We doen het samen. Dat maakt ONSbank van ons samen!

  Waarom werkt ONSbank met groepen?

  ONSbank investeert in jou. En we begrijpen de situatie waar je inzit. Met elkaar - dus samen met de coaches van ONSbank, de workshopleiders en de andere deelnemers - werken we aan jouw leven zonder schulden. Je doet het dus niet alleen. We doen het samen. Dat maakt ONSbank van ons samen!Door de workshops samen met andere mensen te volgen, kun je elkaar steunen en leer je jezelf ook beter kennen. De groepen bestaan uit maximaal 15 deelnemers, mensen die in min of meer dezelfde situatie zitten als jij. Daarnaast maakt het werken in groepen onze aanpak ook financieel haalbaar. We zijn een stichting, afhankelijk van financiële steun van diverse organisaties. ONSbank is dus geen reguliere schuldhulpverlener en onze aanpak is dan ook anders. Na je aanmelding kijken we hoe we alles kunnen organiseren en passend kunnen krijgen: financieel, of er binnenkort een groep te vormen is waar jij in past, een coach voor de groep, de workshopleiders voor de workshops, ruimtes, enzovoort. We stellen alles in het werk om een goede fit te krijgen voor jou en de groep. Je financiën aanpakken (stap 1 van het ONSbankprogramma <link naar menu: ‘ONSbank programma’) doe je wel 1-op-1 met je schuldrustcoach, en dus niet in je groep.

  All Posts
  ×