• Wie zijn de ONSbank coaches?

  De groepscoaches, schulrustcoaches en jobcoaches weten waar ze het over hebben en begrijpen waar je mee te dealen hebt.

  They ‘ve got your back!

 • Het workshop-deel van het programma doe je in een groep met maximaal 12 jongeren, die in vergelijkbare situaties zitten. Zo heb je support aan elkaar. Elke groep heeft een eigen groepscoach, die bij elke workshop aanwezig is en die ook tussendoor voor je klaar staat.

  Onze groepscoaches

  ‘Ik begeleid je naar wie je wil zijn’

  Rosana Salden, groepscoach

  Rosana is geboren en getogen in Amsterdam Oud-West. Ze is de dochter van een Chileense moeder en Limburgse vader. “Opgroeien in de Kinkerbuurt betekende opgroeien met straatcultuur. Overleven in dit klimaat maakte van mij een vechter. Een mentaliteit die ik herken in de kids en jongeren waar ik mee werk. Op mijn 20ste kreeg ik mijn dochter en kwam ik er alleen voor te staan: Geen huis, geen vast inkomen en geen opleiding. Het was niet makkelijk om als jonge moeder te overleven in een individualistische samenleving, terwijl ik ook nog in ontwikkeling was. Van schoolverlater heb ik me ontwikkeld tot basisschooljuf. Gelukkig heb ik mijn ei altijd kwijt gekund in het creatieve: muziek, schrijven, poëzie, theater & film, waar ik jongeren tot op de dag van vandaag in begeleid. Ik geloof in de kracht van kunst als expressie en vorm van zelfontplooiing. Ik hoop met mijn eigen positieve en negatieve ervaringen jongeren te begeleiden in hun zoektocht naar wie ze willen zijn in dit leven.”

  "Het beste en soms het onverwachtste van jezelf naar boven te halen en dat in te zetten als kracht”

  Cheryl Denijn, groepscoach

  Cheryl is een Lifestylecoach en Cultureel Verbinder vanuit haar bedrijf ForJou. Verbinden met jezelf en met anderen op een creatieve manier is waar zij voor staat. Dit met als doel om vanuit ruimte en rust inzicht te krijgen in persoonlijke doelen en wensen. Zij heeft 10+ jaar ervaring met het coachen en begeleiden van kinderen en (jong)volwassenen vanuit de hulpverlening, in het onderwijs en de gemeente.

  “Vanuit mijn werkervaring heb ik van dichtbij ervaren dat de focus bij de benadering van jongeren voornamelijk ligt bij wat er niet goed gaat, waar de problemen liggen. Regelmatig werd er niet gevraagd wat de jongeren enthousiast maakt en waar hun kracht ligt. Door hen te bevragen naar hun dromen en wensen en te kijken naar wat zij wel kunnen, kunnen we samenwerken om wat niet goed gaat weer op de rit te krijgen. Als teamcoach bij ONSbank streef ik ernaar vanuit een creatieve invalshoek het beste en soms het onverwachtste van jezelf naar boven te halen en in te zetten als kracht”.

   

  'Ik help je uit je comfortzone stappen, want daar zit de groei’

  Henna Texel, groepscoach

  Henna is communicatieadviseur, coach en trainer. Vanaf het begin van haar carrière houdt ze zich al bezig met schuldhulpverlening en armoedebestrijding. “Op mijn 23ste begeleidde ik al mensen uit de schulden, vervolgens verzorgde ik diverse projecten op het gebied van schuldpreventie. Dankzij mijn vorige werkgever en mijn ambitie kon ik verder studeren en groeien in het werk waar ik van hou. Mijn omgeving heeft mij ook geholpen om het beste uit mezelf te halen.
  Als je schulden hebt, dan wil je daar vooral van af. Ik begrijp dat je focus dan bijvoorbeeld niet op een opleiding ligt. Daarom is het creëren van schuldrust zo belangrijk. Je krijgt daarmee eindelijk even rust en de tijd voor het maken van een overzicht van je geldzaken.”

  Henna coacht en inspireert je tijdens het ONSbank traject. Wil jij meer uit jezelf halen? Zij helpt je uit je comfortzone te stappen. Want daar zit de groei!

  'Zoeken naar wat je echt wilt is belangrijk'

  Bastiaan Kuijt, groepscoach

  Bastiaan is groepscoach voor ONSbank in Arnhem, daarnaast werkt hij als jongerencoach en waarnemend teammanager bij Update Arnhem. Hij studeerde Beeldende Kunst en Grafisch Ontwerp aan de kunstacademie in Den Bosch en is nog altijd actief als grafisch ontwerper. Met zijn eigen ontwerpbureau, Studio Questionmark, werkt hij als freelancer aan ontwerp opdrachten.

  Bastiaan support je bij je zoektocht naar waar jij gelukkig van wordt. ‘Zelf ben ik ook lang zoekende geweest, dat was soms best heftig. Maar zoeken naar wat je echt wilt is belangrijk. Dat je het niet gelijk weet is helemaal ok. Je eigen weg vinden doe je niet alleen, want door naar elkaar te luisteren kun je elkaar inspireren.'

  ‘Ik bewonder hun kracht’

  Rachel Tokromo, groepscoach

  Rachel is kunstenaar en ervaringsdeskundige. “Toen ik 19 was, ben ik in de schulden
  geraakt. Ik zag af van een studie en had geen werk. Mijn schulden liepen snel op tot
  30.000 euro, vooral door de bijkomende kosten. Ik voelde me gevangen en was
  depressief. Toen kwam gelukkig een omslagpunt. Ik realiseerde me dat ik alleen mezelf
  gelukkig kan maken. Ik ben op zoek gegaan naar mijzelf, ik heb werk gekozen dat beter
  bij mij paste en ik ben gestopt met mijn relatie die niet goed ging. Ik ben gaan doen. Ik
  belde met schuldeisers om betalingsregelingen te maken. Dat was niet altijd makkelijk.
  Nu, tien jaar later, heb ik mijn schulden teruggebracht tot de helft en heb ik een
  saneringsregeling afgesloten, waardoor ik in drie jaar van mijn schulden af ben. Deze
  ervaringen gebruik ik bij het begeleiden en coachen van jongeren bij ONSbank.”

  Lees meer….

 • Onze schuldrustcoaches zijn experts uit de financiële wereld. Samen met je persoonlijke schuldrustcoach maak je een overzicht van je inkomen, uitgaven en schulden. En jullie nemen contact op met je schuldeisers om afspraken te maken, zodat je 6 maanden schuldrust hebt en een haalbare afbetalingsregeling krijgt.

  De schuldrustcoaches

  ’Jongeren met schuld schamen zich en hebben continu stress’

  Willem Los, schuldrustcoach

  “Ineens heb je als jongere vaste lasten. Als je achttien wordt, moet je een eigen zorgverzekering afsluiten. Als je op kamers gaat, krijg je rekeningen voor huur, internet en energie. Door al die kosten heb je aan het einde van de maand soms een tekort. Als je een rekening niet kunt betalen, heb je een schuld. Geen probleem als je het snel terug kunt betalen. Maar lukt dat niet, dan kan een schuld enorm oplopen en nieuwe schulden veroorzaken. Dan heb je wel een probleem.

  Ik ken de wereld van schuldeisers vanuit mijn werkervaring bij een grote bank en verzekeraar. Opkopers van vorderingen, incassobureaus, bewindvoerders, deurwaarders - de schuldenindustrie verdient geld aan mensen met financiële problemen. Ik schrik soms van de manier waarop jongeren worden behandeld.

  Willem zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  Lees meer...

  "Je bent wat je kiest in het heden, niet wat er voor je gekozen is in het verleden"

  Wendy Silva, schuldrustcoach

  Wendy is sinds 2004 werkzaam in de energiebranche en werkt sinds kort als medewerker creditmanagement. "Vanaf het moment dat ik in 2018 op de afdeling credit management terecht kwam, werd mijn interesse voor de schuldenproblematiek gewekt en groeide ik in het begeleiden van mensen die 'geen uitweg meer zien". Wendy heeft daarnaast jarenlang een luisterend oor geboden in haar rol als vertrouwenspersoon.

  "Ik geloof dat mensen zijn wat ze in het heden kiezen en niet wat er voor hen is gekozen in het verleden. Dat is ook hoe ik de jongeren van ONSbank benader. Ik begeleid hen in het op orde krijgen van hun financiële situatie, maar heb ook oog voor de persoonlijke context daar omheen."

  Wendy zet zich als vrijwilliger in voor ONSbank. Ze creëert samen met jou de rust die maakt dat je niet vanuit stress, maar vanuit je hart kunt handelen.

  'We kijken écht naar een duurzame oplossing voor jou persoonlijk'

  Jelle Dekkers, schuldrustcoach

  Jelle is sinds 2004 actief in de credit management branche. Op dit moment is hij Country Manager Benelux bij Hoist Finance. “In het algemeen zien we vooruitgang bij het terugdringen van problematische schulden. Maar we merken ook dat er mensen zijn die bij bijvoorbeeld een gemeentelijke schuldhulpverleningsinstantie aankloppen, maar om verschillende redenen buiten de boot vallen. Bijvoorbeeld door de veelheid aan toelatingseisen en administratieve druk, maar ook door schaamte en gebrek aan informatie over de mogelijkheden. Hoist Finance wil bijdragen aan een oplossing voor deze mensen. Ook zet ik me in voor ONSbank, met name vanwege de professionele werkwijze en de persoonlijke en maatwerkaanpak. ONSbank kijkt écht naar een duurzame oplossing per persoon. Hiermee onderscheidt ONSbank zich van de traditionele vormen van schuldhulpverlening, waar Hoist Finance ook aan meewerkt.”

  Jelle zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

   

  Bekijk hier het interview waarin Jelle vertelt hoe hij als schuldrustcoach met deelnemers samenwerkt

  “Pas als je rust hebt, is er ruimte voor vooruitgang en ontwikkeling”

  Lara Potman, schuldrustcoach

  Lara is een van onze jonge schuldrustcoaches. Ze groeide op tussen verschillende culturen. Ze woonde in Nederland, de Verenigde Staten en China. Daardoor beweegt ze zich moeiteloos in een internationale en multiculturele setting. Tijdens haar opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de HvA had ze al speciale aandacht voor de schuldenproblematiek. Ze liep stage als sociaal raadslid bij Dynamo, een Amsterdamse welzijnsorganisatie. En ze volgde de minor ‘Armoede Interventies’.

  Lara werkt nu 2,5 jaar bij Hypocasso, een onafhankelijke dienstverlener voor achterstandenbeheer. Ze vindt het belangrijk dat er binnen het bedrijf de ambitie is om samen met de klant naar een duurzame en haalbare oplossing te zoeken.

  “Bij ONSbank wil ik me als schuldrustcoach inzetten voor jongeren, omdat ik geloof in de aanpak die ONSbank biedt. Pas als je rust hebt, is er ruimte voor vooruitgang en ontwikkeling. Ik wil andere jonge mensen de ruimte geven om aan zichzelf en hun persoonlijke ontwikkeling te kunnen werken.”

  Lara zet haar specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  'Welke kansen zijn er voor jou?' in plaats van 'Welke problemen heb jij?'

  Reinier Hannink, schuldrustcoach

  Reinier is al ruim 20 jaar actief in het creditmanagement, hij is op dit moment verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van Hoist Finance in de Benelux. Hoist's motto is een streven om bij te dragen aan een schuldenvrije toekomst voor hun klanten.

  "Al langere tijd heb ik het idee om met mijn professionele kennis mensen te helpen die het lastiger vinden om hun financiële leven op orde te krijgen of te houden. Deze kans krijg ik nu via ONSbank. Wat mij aanspreekt is dat er naar de persoon gekeken wordt en niet zozeer naar het probleem; 'Welke kansen zijn er voor jou?' in plaats van 'welke problemen heb jij?'. Hierdoor richt je je op een positieve oplossing en dat spreekt mij erg aan.

  Ik vind het altijd bijzonder om bij mensen, die door allerlei omstandigheden in bepaalde situaties zijn beland, de veerkracht te zien, om toch weer door te gaan, toch weer een toegestoken hand te pakken en weer op te staan."

  Met name bij jongeren is het belangrijk dat wij hen helpen om weer verder te komen. Mijn inzicht is daarbij dat het niet helpt om het voor iemand te doen, maar juist om iemand te helpen om het zelf te doen. Dat geeft je de kracht om door te gaan."

  Reinier zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  "Samen zorgen we dat je weer uitzicht krijgt op een (schuldenvrij) leven met toekomstperspectief"

  Dilek Durdabak, schuldrustcoach

  Dilek is coach bij Hypocasso, een onafhankelijke dienstverlener voor achterstandenbeheer. Haar expertise is om op een positieve stimulerende manier adviezen te geven over sterktepunten en verbeterpunten. Bovenop haar studie pedagogiek haalde zij haar onderwijsbevoegdheid voor het MBO-onderwijs en gaf eerder met plezier les.
  Dilek is opgegroeid in een groot gezin, waar behulpzaamheid en oog hebben voor de ander met de paplepel ingegoten werden. Met die achtergrond is het voor haar dan ook vanzelfsprekend om zich in te zetten als vrijwilliger om anderen te helpen. Eerder was dat als buddy voor mensen die in een isolement zaten of fysiek of mentaal ondersteuning nodig hadden.
  Met al haar opgedane ervaringen en kennis maakt ze zich nu ook als vrijwilliger sterk voor jongeren met schulden. “Als schuldrustcoach voor ONSbank wil ik samen met de jongeren die ik begeleid naar een duurzame oplossing toe werken, zodat ze weer uitzicht krijgen op een (schuldenvrij) leven met toekomstperspectief.”

  'Echt de tijd nemen om je als persoon te leren kennen, zodat we samen zoveel mogelijk kunnen inspelen op je individuele situatie’.

  Gonnie Hoogervorst, schuldrustcoach

  Gonnie is al ruim dertig jaar werkzaam binnen de financiële wereld en werkt sinds 2005 als medewerker bijzonder beheer bij Hypocasso. Al die ervaring zet ze nu als vrijwilliger in voor de jongeren van ONSbank.

  ‘Ik geloof in het samen oplossen van problemen. Dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om hulp te vragen heb ik door mijn werk mogen ervaren. Ik vind dat iedereen gelijke kansen verdient, zeker mensen die zo jong al in de schulden terechtkomen. Hoe eerder we dat samen kunnen aanpakken, hoe minder groot de kans dat de schulden nog hoger oplopen. Jongeren zijn tenslotte de toekomst. Met aandacht wordt alles mooier en dat is wat ik jongeren wil geven. Echt de tijd nemen om je als persoon te leren kennen, zodat we samen zoveel mogelijk kunnen inspelen op je individuele situatie’.

  Met haar persoonlijke aanpak helpt Gonnie je overzicht te krijgen op je financiën, zodat jij zo zorgeloos de toekomst tegemoet kunt gaan.

  "We beperken ons niet tot het maken van een lijstje met inkomsten en uitgaven. We bekijken samen het grotere plaatje."

  Ronald Hollinga, schuldrustcoach

  Ronald werkt al bijna 30 jaar in de financiële sector. Hij startte als kas/balie-medewerker en groeide door tot relatiemanager en kredietspecialist. Vanaf 2008 richt hij zich op bankgaranties, maar dan vanuit verzekeraars.

  “Vanaf de basisschool ben ik gek op getallen en praten. Gelukkig heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Ik hou ervan structuur aan te brengen waar nodig. En ik geloof erin dat rust in je financiën ook rust in je hoofd brengt. Het idee dat ik van ONSbank had toen ik hier begin 2021 voor koos, blijkt in de praktijk ook echt zo te werken. We beperken ons niet tot het maken van een lijstje met inkomsten en uitgaven, om dan te zien hoe snel de schulden kunnen worden afgelost. We bekijken samen het grotere plaatje, waarbij we iedere jongere stimuleren en ondersteunen om het maximale uit zichzelf te halen. Want schuldenproblemen beperken je in je groei. Je kunt bijvoorbeeld in de schulden komen door een bepaalde gebeurtenis, door je omgeving of simpelweg door een verkeerde beslissing met financiële gevolgen. Het is goed om zo'n probleem aan te pakken. En om te weten hoe je in de toekomst om kunt gaan met onverwachte dingen die op je pad komen."

  Ronald zet zijn ervaring op het gebied van communicatie, samenwerking en financiële analyse als vrijwilliger in voor ONSbank, om samen met de jongeren te komen tot inzicht in de situatie en uitzicht op een schuldenvrije toekomst.

  “Ik wil begrip creëren tussen schuldeisers en mensen met schulden, dat levert je rust op om je op je toekomst te richten.”

  Annemieke Soorsma, schuldrustcoach

  Annemieke zet zich op allerlei manieren in voor mensen met schulden. Als vrijwilliger coacht ze jongeren bij ONSbank en helpt ze mensen uit de schulden via SchuldHulpMaatje als crisismaatje. In haar vaste baan bij Hypocasso begeleidt Annemieke mensen met hypotheekachterstanden naar een oplossing. Officieel is ze van beroep schuldeiser, maar dat dekt de lading niet echt, ze is dus veel meer dan dat! Ze zoekt in haar betaalde en in haar vrijwilligerswerk naar een oplossingen voor situaties waarin schulden zijn ontstaan.

  “Als vrijwilliger heb ik ervaring als hulpvrager en professioneel sta ik aan de kant van de schuldeisers, daardoor weet ik heel goed de juiste ingangen te vinden om te bemiddelen tussen alle partijen. Ik zie vaak dat er onbegrip is tussen mensen met schulden en schuldeisers. Ik wil juist meer begrip creëren tussen schuldeisers en mensen met schulden. Voor de jongeren die ik begeleid levert dat de rust op die nodig is om zich op hun toekomst te kunnen richten.”

  Als schuldrustscoach staat Annemieke naast jou, samen met haar pakt je je schulden aan. Ze zet haar expertise op vrijwillige basis in voor ONSbank.

 • Met je jobcoach zoek je naar een geschikte baan, stageplek of studie, als dat nodig is. Dit is de eerste stap om je dromen, die tijdens het programma naar voren komen, waar te maken.

  Onze jobcoaches

  "Mijn expertise is het je bewust laten worden van je talenten en kansen"

  Jermaine Sandvliet, (job)coach

  Jermaine werkt al 14 jaar voor Wmo Radar Diensten/ Radar uitvoering. “Voordat ik mijn 2e passie kon uitvoeren was ik 10 jaar lang betaald voetballer, in zowel Nederland als Ierland”. Vanaf 2007 werkt Jermaine met jongeren die zich in een moeilijke positie bevinden in de maatschappij. “Ik voel me gezegend met het feit dat ik na mijn eerste droombaan als voetballer, ik bij de tweede mijn sociale talenten in kan zetten voor de toekomst; onze jeugdigen en jongeren”. Zijn opgedane vaardigheden als betaald voetballer, koppelt hij nu aan zijn functie als (job)coach voor jongeren. Denk dan aan discipline en doorzettingsvermogen, maar vooral ook aan plezier hebben in wat je doet. “Er voor zorgen dat jongeren een kansrijke toekomst tegemoet gaan voelt voor mij als een roeping en deze rol vervul ik dan ook met mijn hart”.

  Jermaine’s kracht is dat hij je je bewust maakt van je talenten en kansen. Hij heeft een breed netwerk in het bedrijfsleven in het gebied Rijnmond opgebouwd als profvoetballer en jobcoach. Dat netwerk en zijn expertise zet hij in om jongeren de mogelijkheid te bieden om een zelfredzaam leven op te bouwen.

  Zelfredzaam zijn in ‘de Big 5’ is belangrijk: Support, Wonen, School & Werk, Inkomen, en Welzijn

  Michiel van der Steen, (job)coach

  Michiel is als (job)coach aangesloten bij ONSBank en ondersteunt deelnemers op het gebied van onderwijs en werk. Michiel is 18 jaar werkzaam bij Spirit Jeugd en Opvoedhulp. Op dit moment maakt hij daar onderdeel uit van het Expertiseteam 16-27 jaar. Dit team stelt zich ten doel om professionals goed toe te rusten in de begeleiding van jongeren op weg naar volwassenheid. “We zien het als de verantwoordelijkheid van Spirit om jongeren zo zelfredzaam mogelijk te maken op alle domeinen van ‘de Big 5’, namelijk: Support, Wonen, School & Werk, Inkomen, en Welzijn. Hierbij zijn ook het versterken van financiële vaardigheden en het financieel weerbaar maken belangrijke thema's. Mijn kennis en vaardigheden die ik in mijn werk bij Spirit heb opgedaan, zet ik ook graag in voor deelnemers van ONSbank. Door mijn werk weet ik wat de effecten van armoede en schulden kunnen zijn en wat de invloed hiervan is op het beleven van toekomstperspectief en het kunnen werken hieraan. Stress zorgt ervoor dat jongeren in een overlevingsmodus komen met een korte termijn focus. Door schuldrust te creëren kan deze cirkel worden doorbreken en er weer ruimte komen voor persoonlijke ontwikkeling.”

  Alle berichten
  ×
  ×
  Disclaimer website Stichting ONSbank
  
  
  TOEPASSELIJKHEID
  
  Deze disclaimer is van toepassing op het bezoek aan en gebruik van deze website van Stichting ONSbank. 
  
  
  INFORMATIE EN AANSPRAKELIJKHEID
  
  Hoewel Stichting ONSbank de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht neemt bij de samenstelling alsmede bij het onderhoud van de op deze website verstrekte informatie, kan Stichting ONSbank er niet voor in staan dat deze informatie volledig juist, compleet en actueel is. Stichting ONSbank is derhalve niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade ten gevolge van het gebruik (of onmogelijkheid te gebruiken) van de website, daaronder begrepen schade ten gevolge van virussen of de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt
  
  
  EIGENDOMSRECHTEN
  
  Bezoekers mogen de website en de Informatie raadplegen en daarvan kopieën maken voor eigen gebruik, bijvoorbeeld door deze te printen of op te slaan. Elk ander gebruik van de website of van de informatie, bijvoorbeeld het opslaan of reproduceren van (een deel van) de website van Stichting ONSbank in een andere internetpagina of het aanbrengen van koppelingen, hyperlinks of deeplinks tussen de website van Stichting ONSbank en enige andere internetpagina, is niet toegestaan zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Stichting ONSbank.
  
  Tenzij anders aangegeven, berusten alle rechten, waaronder auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten, op de website en de Informatie bij Stichting ONSbank of de projecten die zij ondersteund. Alle afbeeldingen op de website van Stichting ONSbank zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door anderen.
  
  
  TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTER
  
  Deze disclaimer is uitsluitend onderworpen aan Nederlands recht. Alle geschillen die in verband met deze disclaimer ontstaan, geschillen over het bestaan en de geldigheid daarvan daaronder begrepen, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Amsterdam.
  ×
  Privacy verklaring stichting ONSbank
  
  
  INLEIDING
  
  In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe Stichting ONSbank daarmee omgaat, bijvoorbeeld voor welke doelen wij jouw gegevens opslaan. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.
  
  De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen. Bij wijzigingen die van invloed zijn op de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, zullen we je altijd een aangepaste versie van de privacyverklaring verstrekken.
  
  
  STICHTING ONSBANK
  
  Je leest op dit moment de privacy verklaring van Stichting ONSbank. Stichting ONSbank is een stichting die streeft naar een meer menselijke omgang met jongeren die schulden hebben. Onze aanpak is vormgegeven vanuit het idee dat schuldproblemen niet op te lossen zijn door alleen het geven van trainingen in het op orde krijgen van je administratie. Je moet ook de energie hebben om je leven aan te pakken en je gedrag te veranderen. En dit is makkelijker als je weet wie je bent en wat je wilt, een gevoel van eigenwaarde hebt en weer kansen kunt zien.
  
  Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Stichting ONSbank verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.
  
  Als je vragen hebt, of als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door ONSbank, neem dan gerust contact op! 
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947
  
  
  INFORMATIE OP MAAT
  
  Afhankelijk van de activiteit waarvoor je je aanmeldt, zullen wij alleen de noodzakelijke gegevens registreren.
  
  
  HET VERSTUREN VAN NIEUWSBRIEVEN
  
  Stichting ONSbank stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Zo blijf je betrokken bij onze organisatie. Wil je een digitale nieuwsbrief ontvangen dan kun je je hiervoor aanmelden op onze website. Daarnaast sturen wij al onze partners en sponsoren een digitale nieuwsbrief vanuit ons centrale relatiemanagement bestand. 
  
  Wanneer jij je voor de nieuwsbrief hebt aangemeld via onze website dan vragen wij jou hiervoor om toestemming te geven. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van onze nieuwsbrieven, vermelden wij ook direct hoe jij je op een zeker moment kunt afmelden.
  
  Iedere digitale nieuwsbrief bevat een link waarmee je je op ieder gewenst moment kunt afmelden. Voor het versturen van nieuwsbrieven, gebruiken wij alleen je emailadres, voor- en achternaam en eventueel de organisatie waarvoor je werkt. 
  
  
  CONTACT OPNEMEN
  
  Jouw gegevens zullen verzameld worden wanneer jij contact opneemt met Stichting ONSbank via de website www.onsbank.nl. Dit zijn gegevens die jij zelf aan ons verstrekt op dat moment, zoals je voor- en achternaam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer.
  
  
  DONATEURS
  
  Als wij particuliere donateurs willen bedanken op onze website, jaarverslag of andere sociale media kanalen dan vragen wij daar eerst uitdrukkelijk toestemming voor. Zonder toestemming kunnen wij vermelding maken van de gift maar kunnen we de donateur niet met naam en toenaam vermelden. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken, door contact met ons op te nemen via privacy@ONSbank.nl. Na het intrekken van je toestemming zullen wij jouw gegevens niet meer gebruiken. Het intrekken van je toestemming heeft geen gevolgen voor het gebruik dat wij tot dat moment hebben gemaakt van je gegevens.
  
  
  VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
  
  Jij bent belangrijk. Als deelnemer, donateur, partner, vrijwilliger of sponsor. Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform de AVG en overige privacy gerelateerde wet- en regelgeving. Wij gebruiken je persoonsgegevens voor het realiseren van onze doelstellingen. We gaan uitermate voorzichtig om met jouw gegevens en doen er alles aan wat binnen ons vermogen ligt om misbruik van deze gegevens te voorkomen.
  
  Welke gegevens vragen wij van jou:
  
  Deelnemer
  Gegevens: Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal ¬
  Grondslag: Deelname aan traject, toestemmingsformulier 
  Bewaartermijn: 3 jaar na beëindiging deelname. 
  
  Gegevens: Financiële gegevens, hulpverleningsgegevens, geestelijke gezondheidsgegevens 
  Grondslag: Gerechtvaardigd belang voor deelname aan traject en toestemming deelnemer 
  Bewaartermijn: 6 maanden na beëindiging deelname. 
  (Binnen onze organisatie hebben een zeer beperkt aantal mensen toegang tot deze gegevens.)
  
  Donateur
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, geslacht, naam organisatie, telefoonnummer, bankrekeningnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming via donatieknop en innen donatie
  Bewaartermijn: 
  Binnen 18 maanden na beëindiging donatietermijn. (i.v.m. jaarafsluiting)
  
  Partner 
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, contactpersoon, naam organisatie, telefoonnummer, beeldmateriaal, geslacht
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  Vrijwilliger
  Gegevens: 
  Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming, Toestemmingsformulier beeld
  Bewaartermijn:
   6 maanden na beëindigen inzet. Beeldmateriaal blijft 2 jaar beschikbaar
  
  Sponsor
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, naam organisatie, geslacht, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Overeenkomst, subsidieaanvraag
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  In sommige gevallen sluiten wij verwerkers-overeenkomsten af met bedrijven die diensten voor ons uitvoeren en die hiervoor persoonsgegevens nodig hebben. Of we werken alleen met betrouwbare leveranciers die werken/leveren conform het gestelde in de AVG. 
  
  Denk hierbij aan partijen waarmee wij samenwerken die maatschappelijke dienstverlening verstrekken op het gebied van bv huisvesting. In deze gevallen vragen wij expliciet jouw toestemming. Wij werken niet met partijen die gevestigd zijn buiten de EU.
  
  Wij garanderen dat wij geen (persoons)gegevens aan derden verkopen, verhuren of anders commercieel ter beschikking stellen. Stichting ONSbank behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Stichting ONSbank dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Stichting ONSbank te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren. Denk hierbij aan wanneer Stichting ONSbank de gegevens moet verstrekken aan de belastingdienst in verband met een wettelijke verplichting, dan worden de gegevens niet meer enkel voor het oorspronkelijke doel gebruikt. Op dat moment is Stichting ONSbank niet meer verantwoordelijk voor de verstrekte gegevens.
  
  
  BEVEILIGING GEGEVENS
  
  Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. ONSbank neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact met ons op via privacy@onsbank.nl.
  
  
  BEWAARTERMIJNEN
  
  Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor een goede uitvoering van onze dienstverlening. Afhankelijk van het doel van het gebruik van de persoonsgegevens hanteren wij verschillende bewaartermijnen. Uitgangspunt is dat wij gegevens maximaal 3 jaar bewaren. Indien u meer specifieke informatie wilt ontvangen over hoe lang wij u persoonsgegevens bewaren, en waarom, dan kunt u contact met ons opnemen via privacy@onsbank.nl.
  
  
  RECHTEN
  
  Je hebt onder meer het recht om gegevens in te zien, te wijzigen, te beperken, of te laten verwijderen. Onder bepaalde voorwaarden heb je ook het recht op overdraagbaarheid van je persoonsgegevens. Wil je gebruik maken van jouw rechten? Mail naar privacy@ONSbank.nl.
  Om er zeker van te zijn dat jouw verzoek tot inzage, beperking, wijziging of overdracht door jou is ingediend, zullen wij jouw identiteit controleren. Dit kan door middel van telefonische verificatie of het versturen van een email ter bevestiging. 
  
  Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.
  
  
  COOKIES
  
  Onze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Volgens de wet mogen wij cookies op jouw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik of functioneren van de site. Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken door basisfuncties als pagina navigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken.
  
  Voor andere soorten cookies, zoals voorkeur- en marketingcookies, hebben wij jouw toestemming nodig. Die vragen wij dan ook. Je kunt je toestemming voor het plaatsen van de cookies altijd intrekken. (vermelden hoe dit kan bv via browserinstellingen)
  
  
  ANALYTICS
  
  De website van Stichting ONSbank verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. 
  
  Heb je toch nog vragen over de privacy verklaring? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947