• Wie zijn de ONSbank coaches?

  De groepscoaches, schulrustcoaches en jobcoaches weten waar ze het over hebben en begrijpen waar je mee te dealen hebt.

  They ‘ve got your back!

 • Het workshop-deel van het programma doe je in een groep met maximaal 12 jongeren, die in vergelijkbare situaties zitten. Zo heb je support aan elkaar. Elke groep heeft een eigen groepscoach, die bij elke workshop aanwezig is en die ook tussendoor voor je klaar staat.

  Onze groepscoaches

  "Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om richting te bepalen als je in het moment alleen maar ballen hoog moet houden"

  Rosana Salden, groepscoach

  Rosana is geboren en getogen in Amsterdam Oud-West.

  "Opgroeien in de Kinkerbuurt betekende opgroeien met straatcultuur. Leven in dit klimaat maakte van mij een vechter. Een mentaliteit die ik veelal herken in de kids en jongeren waar ik mee werk. Op mijn 20ste kreeg ik mijn kind en kwam ik er alleen voor te staan: geen huis, geen vast inkomen en geen opleiding. Het was niet makkelijk om als jonge moeder te overleven in een individualistische samenleving, terwijl ik zelf ook nog in ontwikkeling was naar volwassenheid.

  Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om richting te bepalen als je in het moment alleen maar ballen hoog moet houden. Ik denk dat dit ook de reden is dat ik al jaren in het veld werk als coach, docent en trainer. Ik geloof in de kracht van kunst als expressie en vorm van zelfontplooiing. Gelukkig kon ik mijn ei altijd kwijt in het creatieve: muziek, schrijven, poëzie, theater, film en sport."

   

  Met haar eigen positieve en negatieve ervaringen kan Rosana je goed begeleiden in jouw eigen zoektocht naar wie je wilt zijn in dit leven. Weet dat je er niet alleen voor staat, maar dat je het uiteindelijk wel zelf moet doen.

  “Ik coach je om eindelijk die belangrijke eerste stap te kunnen zetten, richting een toekomst waarvan je nu misschien nog niet eens weet dat je er dan van droomt”

  Gino Promes, groepscoach

  Gino is zelfstandig ondernemer en zet zich in als coach, personal trainer en muziekproducent.
  Hij leeft vanuit het idee: “Niks is onmogelijk. Heb je een droom, dan kan je die verwezenlijken. Sterker nog, je leeft je droom, want dat ben jij. Make your steps matter!”
  Als je dagelijkse werkelijkheid bestaat uit overleven, omdat je diep in de schulden zit, dan is het natuurlijk niet zo makkelijk om te zien hoe je je dromen kunt waarmaken. Misschien heb je niet eens ruimte om te dromen.
   
  Tijdens het ONSbank-traject krijg je die ruimte. Om antwoorden te vinden op vragen als: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Daarmee krijg je weer grip op je leven. En Gino staat al die tijd naast je. “Ik heb echt plezier in oplossingsgericht nadenken en denk graag met je mee hoe je jouw persoonlijke succes kunt realiseren. Ik coach je om eindelijk die belangrijke eerste stap te kunnen zetten, richting een toekomst waarvan je nu misschien nog niet eens weet dat je er dan van droomt.”

 • Onze schuldrustcoaches zijn experts uit de financiële wereld. Samen met je persoonlijke schuldrustcoach maak je een overzicht van je inkomen, uitgaven en schulden. En jullie nemen contact op met je schuldeisers om afspraken te maken, zodat je 6 maanden schuldrust hebt en een haalbare afbetalingsregeling krijgt.

  De schuldrustcoaches

  ’Jongeren met schuld schamen zich en hebben continu stress’

  Willem Los, schuldrustcoach

  “Ineens heb je als jongere vaste lasten. Als je achttien wordt, moet je een eigen zorgverzekering afsluiten. Als je op kamers gaat, krijg je rekeningen voor huur, internet en energie. Door al die kosten heb je aan het einde van de maand soms een tekort. Als je een rekening niet kunt betalen, heb je een schuld. Geen probleem als je het snel terug kunt betalen. Maar lukt dat niet, dan kan een schuld enorm oplopen en nieuwe schulden veroorzaken. Dan heb je wel een probleem.

  Ik ken de wereld van schuldeisers vanuit mijn werkervaring bij een grote bank en verzekeraar. Opkopers van vorderingen, incassobureaus, bewindvoerders, deurwaarders - de schuldenindustrie verdient geld aan mensen met financiële problemen. Ik schrik soms van de manier waarop jongeren worden behandeld.

  Willem zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  Lees meer...

  “Ik wil begrip creëren tussen schuldeisers en mensen met schulden, dat levert je rust op om je op je toekomst te richten.”

  Annemieke Soorsma, schuldrustcoach

  Annemieke zet zich op allerlei manieren in voor mensen met schulden. Als vrijwilliger coacht ze jongeren bij ONSbank en helpt ze mensen uit de schulden via SchuldHulpMaatje als crisismaatje. In haar vaste baan begeleidt Annemieke mensen met hypotheekachterstanden naar een oplossing. Officieel is ze van beroep schuldeiser, maar dat dekt de lading niet echt, ze is dus veel meer dan dat! Ze zoekt in haar betaalde en in haar vrijwilligerswerk naar een oplossingen voor situaties waarin schulden zijn ontstaan.

  “Als vrijwilliger heb ik ervaring als hulpvrager en professioneel sta ik aan de kant van de schuldeisers, daardoor weet ik heel goed de juiste ingangen te vinden om te bemiddelen tussen alle partijen. Ik zie vaak dat er onbegrip is tussen mensen met schulden en schuldeisers. Ik wil juist meer begrip creëren tussen schuldeisers en mensen met schulden. Voor de jongeren die ik begeleid levert dat de rust op die nodig is om zich op hun toekomst te kunnen richten.”

  Als schuldrustscoach staat Annemieke naast jou, samen met haar pakt je je schulden aan. Ze zet haar expertise op vrijwillige basis in voor ONSbank.

  'We kijken écht naar een duurzame oplossing voor jou persoonlijk'

  Jelle Dekkers, schuldrustcoach

  Jelle is sinds 2004 actief in de credit management branche. Op dit moment is hij Country Manager Benelux bij Hoist Finance. “In het algemeen zien we vooruitgang bij het terugdringen van problematische schulden. Maar we merken ook dat er mensen zijn die bij bijvoorbeeld een gemeentelijke schuldhulpverleningsinstantie aankloppen, maar om verschillende redenen buiten de boot vallen. Bijvoorbeeld door de veelheid aan toelatingseisen en administratieve druk, maar ook door schaamte en gebrek aan informatie over de mogelijkheden. Hoist Finance wil bijdragen aan een oplossing voor deze mensen. Ook zet ik me in voor ONSbank, met name vanwege de professionele werkwijze en de persoonlijke en maatwerkaanpak. ONSbank kijkt écht naar een duurzame oplossing per persoon. Hiermee onderscheidt ONSbank zich van de traditionele vormen van schuldhulpverlening, waar Hoist Finance ook aan meewerkt.”

  Jelle zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

   

  Bekijk hier het interview waarin Jelle vertelt hoe hij als schuldrustcoach met deelnemers samenwerkt

  "Hoeveel ben jij waard als persoon? Voor die belangrijke vraag ontstaat ruimte als je grip hebt op je financiën"

  Bob van der Klok, schuldrustcoach

  Bob heeft ruime werkervaring in het bank- en verzekeringswezen. Die kennis zet hij in om samen met jou te werken aan een toekomst waarin geldzaken je niet meer tegenhouden om je ambities waar te maken.

  Als schuldrustcoach zorgt Bob dat je leven op het financiële vlak rustiger wordt, dat je weer overzicht krijgt. Daarnaast vindt hij het belangrijk om te zorgen dat je zelfredzaam bent, dat je voelt dat je je leven weer in eigen hand hebt en er de volle verantwoordelijkheid voor kunt pakken.

   

  "Ik weet wat de impact van armoede betekent, doordat ik ben geadopteerd uit Sri Lanka. Wat me aanspreekt aan de werkwijze van ONSbank, is dat het programma je helpt je eigen kracht te vinden door zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Dat zijn twee dingen waar ik mij persoonlijk ook veel mee bezig hou. De coronapandemie versterkte dat. Aan de ene kant lijkt de tijd soms stil te staan, aan de andere kant werd de wereld juist opgeschud. Er is bijvoorbeeld meer aandacht voor het gebrek aan diversiteit en de kansenongelijkheid op de arbeidsmarkt. Door mij als vrijwilliger in te zetten voor ONSbank kan ik een bijdrage leveren om dit soort problemen op te lossen.

  Door samen je financiën op orde te brengen krijg jij de ruimte om de vraag 'hoe hoog zijn mijn schulden?' te vervangen door de belangrijke vraag 'wat ben ik waard?'".

  “Ik wil rust creëren, zodat je je weer op de positieve dingen in het leven kunt richten.”

  Arno Marijt, schuldrustcoach

  Als schuldrustcoach zet Arno zijn uitgebreide kennis van de financiële wereld als vrijwilliger in. Hij rondde in 2011 zijn studie HBO Management, Economie en Recht af en vulde die onlangs aan met een master Managementwetenschappen. Arno heeft bij verschillende grote banken gewerkt, waaronder ABN Amro, Rabobank en ING. Momenteel is hij manager bij Quion in Rotterdam, waar hij leiding geeft aan twee verschillende teams.

   

  Arno maakte kennis met ONSbank toen hij eerder een team aanstuurde dat zich bezighield met het oplossen van achterstanden op hypotheken. Hij raakte enthousiast om zelf jongeren te begeleiden. De berg aan kennis die Arno in zijn carrière heeft opgedaan, zet hij in om jou inzicht te geven in je inkomen, uitgaven en schulden. “Ik wil rust creëren, zodat je je weer op de positieve dingen in het leven kunt richten. Ik wil je de tools geven om te werken aan een succesvolle en mooie toekomst zonder schulden”.

  "Geld maakt niet gelukkig, maar te weinig geld kan je groei en je geluk wel beperken"

  Jolanda van Woudenberg-Hordijk, schuldrustcoach

  Jolanda dook vanuit een beschermd nest gelijk in de harde werkelijkheid van de incassowereld toen ze op haar 18e uit huis ging. Tijdens haar werk bij een deurwaarder en daarna bij een incassobureau, leerde ze dat iedereen een eigen verhaal heeft en op z’n eigen manier met tegenslagen worstelt. Zelf ervaarde ze ook heel wat onprettige hobbels op haar weg.

   

  Zo’n acht jaar geleden koos ze een ander pad, nog steeds in de incasso, maar dan met een meer menselijke benadering. Ze werkt nu bij HypoCasso en ziet daar een aanpak die meer gericht is op een oplossing die past bij iemands financiële situatie.

  Naast haar baan is Jolanda vrijwilliger bij ONSbank. Als schuldrustcoach staat ze aan jouw kant als je tegen de harde kant van de incassowereld oploopt. En ze weet precies hoe ze met jou tot een op maat gemaakte oplossing komt.

   

  "Geldproblemen zorgen voor enorme stress. Als we dat aanpakken, ontstaan er zoveel meer mogelijkheden in je leven. Geld maakt niet gelukkig, maar te weinig geld kan je groei en je geluk wel beperken."

  'Welke kansen zijn er voor jou?' in plaats van 'Welke problemen heb jij?'

  Reinier Hannink, schuldrustcoach

  Reinier is al ruim 20 jaar actief in het creditmanagement, hij is op dit moment verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van Hoist Finance in de Benelux. Hoist's motto is een streven om bij te dragen aan een schuldenvrije toekomst voor hun klanten.

  "Al langere tijd heb ik het idee om met mijn professionele kennis mensen te helpen die het lastiger vinden om hun financiële leven op orde te krijgen of te houden. Deze kans krijg ik nu via ONSbank. Wat mij aanspreekt is dat er naar de persoon gekeken wordt en niet zozeer naar het probleem; 'Welke kansen zijn er voor jou?' in plaats van 'welke problemen heb jij?'. Hierdoor richt je je op een positieve oplossing en dat spreekt mij erg aan.

  Ik vind het altijd bijzonder om bij mensen, die door allerlei omstandigheden in bepaalde situaties zijn beland, de veerkracht te zien, om toch weer door te gaan, toch weer een toegestoken hand te pakken en weer op te staan."

  Met name bij jongeren is het belangrijk dat wij hen helpen om weer verder te komen. Mijn inzicht is daarbij dat het niet helpt om het voor iemand te doen, maar juist om iemand te helpen om het zelf te doen. Dat geeft je de kracht om door te gaan."

  Reinier zet zijn specialistische kennis als vrijwilliger in voor ONSbank.

  “Als jongere sta je aan het begin van je leven. Ik wil je een toekomst bieden zonder schulden”

  Dennis Faas, schuldrustcoach

  Dennis is ruim 20 jaar actief in de wereld van betalen. Als Managing Director bij Mail to Pay helpt Dennis organisaties de klantreis rond betalen te verbeteren. Dennis weet daardoor alles over hoe de achterkant van de betaalwereld er uitziet, maar ook over de juiste tone-of-voice om mensen en bedrijven aan te spreken.


  Ideale kennis om met jou je financiën op orde te krijgen. Samen met hem ga je aan de slag om weer grip op je geldzaken te krijgen. Dennis zette zijn ervaring en netwerk eerder al in als SchuldhulpMaatje. Na kennismaking met de aanpak van ONSbank besloot hij zich specifiek voor jongeren in te zetten. "Het concept van ONSbank sluit aan bij mijn eigen overtuigingen. Het helpen van jonge mensen geeft bovendien voldoening. Als jongere sta je aan het begin van je leven. Ik wil je een toekomst bieden zonder schulden, zonder stress om je financiën, vrij om je verder te ontwikkelen.”

  “Ik ben ervan overtuigd dat niemand kiest voor een situatie waarin schulden zich maar blijven opstapelen.”

  Joost Hunink, schuldrustcoach

  Joost werkt zo’n 30 jaar in de financiële dienstverlening. Hij heeft o.a. ervaring met de klassiekers waar veel mensen met schulden mee worstelen; rekeningen voor energie, zorgverzekeringspremies en (mobiele) telefoonabonnementen. Hij weet precies hoe het incassoproces werkt en zag hoe mensen erin vastliepen.

   

  ‘Dan hoor je de schrijnende verhalen van klanten die door veel verschillende oorzaken in de financiele problemen kwamen. Ik ben er van overtuigd dat niemand kiest voor een situatie waarin schulden zich maar blijven opstapelen.

  Ik ben blij dat incasseren inmiddels een besmet woord begint te worden, dat de bewustwording groeit dat het moet gaan om het helpen van de ‘klant achter de schuld’. Ook in mijn werk zie ik die bewustwording. Ik zie al veel verbeteringen in de incassowereld. Maar het kan en moet nog beter!’

   

  Joost wil zijn eigen steentje bijdragen door zijn enorme kennis van het incassoproces als vrijwilliger in te zetten voor de jongeren bij ONSbank. ‘Ik wil jongeren die vast zijn gelopen in hun schulden een opstapje geven naar een (financieel) gezonde toekomst en een heel blij leven zonder stress en zorgen!

  “Zonder die acute geldzorgen ervaar je pas de ruimte om met jezelf aan de slag te gaan en kun je ontdekken waar je heen wilt.”

  Hanneke van der Woud, schuldrustcoach

  Hanneke is sinds 2001 werkzaam in de ‘schuldenindustrie’, ze begon bij KMPG, werd daarna deurwaarder en zit nu in de commerciële sector. Intimiderend? Juist niet! Want ze weet dus alles van die wereld en staat als schuldrustcoach naast jou.


  ‘Het is super dat ik mijn expertise kan inzetten om anderen te helpen. Samen met de jongere creëer ik rust op het financiële vlak. Want zonder die acute geldzorgen ervaar je pas de ruimte om met jezelf aan de slag te gaan en kun je ontdekken waar je heen wilt. Bij ONSbank krijg je op meer dan alleen het financiële vlak support, dat is wat mij het meest aanspreekt.

   

  Jongeren kunnen voor ze aan ONSbank beginnen nog het gevoel hebben dat ze er helemaal alleen voor staan, maar al snel merken ze dat ze niet de enige zijn én dat er hulp is. Wanneer ze zich dat beseffen en er vol voor gaan: Mind blowing!’

 • Met je jobcoach zoek je naar een geschikte baan, stageplek of studie, als dat nodig is. Dit is de eerste stap om je dromen, die tijdens het programma naar voren komen, waar te maken.

  Onze jobcoaches

  "Mijn expertise is het je bewust laten worden van je talenten en kansen"

  Jermaine Sandvliet, (job)coach

  Jermaine werkt al 14 jaar voor Wmo Radar Diensten/ Radar uitvoering. “Voordat ik mijn 2e passie kon uitvoeren was ik 10 jaar lang betaald voetballer, in zowel Nederland als Ierland”. Vanaf 2007 werkt Jermaine met jongeren die zich in een moeilijke positie bevinden in de maatschappij. “Ik voel me gezegend met het feit dat ik na mijn eerste droombaan als voetballer, ik bij de tweede mijn sociale talenten in kan zetten voor de toekomst; onze jeugdigen en jongeren”. Zijn opgedane vaardigheden als betaald voetballer, koppelt hij nu aan zijn functie als (job)coach voor jongeren. Denk dan aan discipline en doorzettingsvermogen, maar vooral ook aan plezier hebben in wat je doet. “Er voor zorgen dat jongeren een kansrijke toekomst tegemoet gaan voelt voor mij als een roeping en deze rol vervul ik dan ook met mijn hart”.

  Jermaine’s kracht is dat hij je je bewust maakt van je talenten en kansen. Hij heeft een breed netwerk in het bedrijfsleven in het gebied Rijnmond opgebouwd als profvoetballer en jobcoach. Dat netwerk en zijn expertise zet hij in om jongeren de mogelijkheid te bieden om een zelfredzaam leven op te bouwen.

  Zelfredzaam zijn in ‘de Big 5’ is belangrijk: Support, Wonen, School & Werk, Inkomen, en Welzijn

  Michiel van der Steen, (job)coach

  Michiel is als (job)coach aangesloten bij ONSBank en ondersteunt deelnemers op het gebied van onderwijs en werk. Michiel is 18 jaar werkzaam bij Spirit Jeugd en Opvoedhulp. Op dit moment maakt hij daar onderdeel uit van het Expertiseteam 16-27 jaar. Dit team stelt zich ten doel om professionals goed toe te rusten in de begeleiding van jongeren op weg naar volwassenheid. “We zien het als de verantwoordelijkheid van Spirit om jongeren zo zelfredzaam mogelijk te maken op alle domeinen van ‘de Big 5’, namelijk: Support, Wonen, School & Werk, Inkomen, en Welzijn. Hierbij zijn ook het versterken van financiële vaardigheden en het financieel weerbaar maken belangrijke thema's. Mijn kennis en vaardigheden die ik in mijn werk bij Spirit heb opgedaan, zet ik ook graag in voor deelnemers van ONSbank. Door mijn werk weet ik wat de effecten van armoede en schulden kunnen zijn en wat de invloed hiervan is op het beleven van toekomstperspectief en het kunnen werken hieraan. Stress zorgt ervoor dat jongeren in een overlevingsmodus komen met een korte termijn focus. Door schuldrust te creëren kan deze cirkel worden doorbreken en er weer ruimte komen voor persoonlijke ontwikkeling.”

  Betty Bergsma, (job)coach

  We vertellen je binnenkort meer over Betty!

  Alle berichten
  ×
  ×
  Algemene Voorwaarden
  Disclaimer website Stichting ONSbank
  
  
  TOEPASSELIJKHEID
  
  Deze disclaimer is van toepassing op het bezoek aan en gebruik van deze website van Stichting ONSbank. 
  
  
  INFORMATIE EN AANSPRAKELIJKHEID
  
  Hoewel Stichting ONSbank de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht neemt bij de samenstelling alsmede bij het onderhoud van de op deze website verstrekte informatie, kan Stichting ONSbank er niet voor in staan dat deze informatie volledig juist, compleet en actueel is. Stichting ONSbank is derhalve niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade ten gevolge van het gebruik (of onmogelijkheid te gebruiken) van de website, daaronder begrepen schade ten gevolge van virussen of de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt
  
  
  EIGENDOMSRECHTEN
  
  Bezoekers mogen de website en de Informatie raadplegen en daarvan kopieën maken voor eigen gebruik, bijvoorbeeld door deze te printen of op te slaan. Elk ander gebruik van de website of van de informatie, bijvoorbeeld het opslaan of reproduceren van (een deel van) de website van Stichting ONSbank in een andere internetpagina of het aanbrengen van koppelingen, hyperlinks of deeplinks tussen de website van Stichting ONSbank en enige andere internetpagina, is niet toegestaan zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Stichting ONSbank.
  
  Tenzij anders aangegeven, berusten alle rechten, waaronder auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten, op de website en de Informatie bij Stichting ONSbank of de projecten die zij ondersteund. Alle afbeeldingen op de website van Stichting ONSbank zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door anderen.
  
  
  TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTER
  
  Deze disclaimer is uitsluitend onderworpen aan Nederlands recht. Alle geschillen die in verband met deze disclaimer ontstaan, geschillen over het bestaan en de geldigheid daarvan daaronder begrepen, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Amsterdam.
  ×
  Privacybeleid
  Privacy verklaring stichting ONSbank
  
  
  INLEIDING
  
  In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe Stichting ONSbank daarmee omgaat, bijvoorbeeld voor welke doelen wij jouw gegevens opslaan. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.
  
  De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen. Bij wijzigingen die van invloed zijn op de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, zullen we je altijd een aangepaste versie van de privacyverklaring verstrekken.
  
  
  STICHTING ONSBANK
  
  Je leest op dit moment de privacy verklaring van Stichting ONSbank. Stichting ONSbank is een stichting die streeft naar een meer menselijke omgang met jongeren die schulden hebben. Onze aanpak is vormgegeven vanuit het idee dat schuldproblemen niet op te lossen zijn door alleen het geven van trainingen in het op orde krijgen van je administratie. Je moet ook de energie hebben om je leven aan te pakken en je gedrag te veranderen. En dit is makkelijker als je weet wie je bent en wat je wilt, een gevoel van eigenwaarde hebt en weer kansen kunt zien.
  
  Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Stichting ONSbank verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.
  
  Als je vragen hebt, of als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door ONSbank, neem dan gerust contact op! 
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947
  
  
  INFORMATIE OP MAAT
  
  Afhankelijk van de activiteit waarvoor je je aanmeldt, zullen wij alleen de noodzakelijke gegevens registreren.
  
  
  HET VERSTUREN VAN NIEUWSBRIEVEN
  
  Stichting ONSbank stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Zo blijf je betrokken bij onze organisatie. Wil je een digitale nieuwsbrief ontvangen dan kun je je hiervoor aanmelden op onze website. Daarnaast sturen wij al onze partners en sponsoren een digitale nieuwsbrief vanuit ons centrale relatiemanagement bestand. 
  
  Wanneer jij je voor de nieuwsbrief hebt aangemeld via onze website dan vragen wij jou hiervoor om toestemming te geven. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van onze nieuwsbrieven, vermelden wij ook direct hoe jij je op een zeker moment kunt afmelden.
  
  Iedere digitale nieuwsbrief bevat een link waarmee je je op ieder gewenst moment kunt afmelden. Voor het versturen van nieuwsbrieven, gebruiken wij alleen je emailadres, voor- en achternaam en eventueel de organisatie waarvoor je werkt. 
  
  
  CONTACT OPNEMEN
  
  Jouw gegevens zullen verzameld worden wanneer jij contact opneemt met Stichting ONSbank via de website www.onsbank.nl. Dit zijn gegevens die jij zelf aan ons verstrekt op dat moment, zoals je voor- en achternaam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer.
  
  
  DONATEURS
  
  Als wij particuliere donateurs willen bedanken op onze website, jaarverslag of andere sociale media kanalen dan vragen wij daar eerst uitdrukkelijk toestemming voor. Zonder toestemming kunnen wij vermelding maken van de gift maar kunnen we de donateur niet met naam en toenaam vermelden. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken, door contact met ons op te nemen via privacy@ONSbank.nl. Na het intrekken van je toestemming zullen wij jouw gegevens niet meer gebruiken. Het intrekken van je toestemming heeft geen gevolgen voor het gebruik dat wij tot dat moment hebben gemaakt van je gegevens.
  
  
  VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
  
  Jij bent belangrijk. Als deelnemer, donateur, partner, vrijwilliger of sponsor. Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform de AVG en overige privacy gerelateerde wet- en regelgeving. Wij gebruiken je persoonsgegevens voor het realiseren van onze doelstellingen. We gaan uitermate voorzichtig om met jouw gegevens en doen er alles aan wat binnen ons vermogen ligt om misbruik van deze gegevens te voorkomen.
  
  Welke gegevens vragen wij van jou:
  
  Deelnemer
  Gegevens: Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal ¬
  Grondslag: Deelname aan traject, toestemmingsformulier 
  Bewaartermijn: 3 jaar na beëindiging deelname. 
  
  Gegevens: Financiële gegevens, hulpverleningsgegevens, geestelijke gezondheidsgegevens 
  Grondslag: Gerechtvaardigd belang voor deelname aan traject en toestemming deelnemer 
  Bewaartermijn: 6 maanden na beëindiging deelname. 
  (Binnen onze organisatie hebben een zeer beperkt aantal mensen toegang tot deze gegevens.)
  
  Donateur
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, geslacht, naam organisatie, telefoonnummer, bankrekeningnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming via donatieknop en innen donatie
  Bewaartermijn: 
  Binnen 18 maanden na beëindiging donatietermijn. (i.v.m. jaarafsluiting)
  
  Partner 
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, contactpersoon, naam organisatie, telefoonnummer, beeldmateriaal, geslacht
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  Vrijwilliger
  Gegevens: 
  Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming, Toestemmingsformulier beeld
  Bewaartermijn:
   6 maanden na beëindigen inzet. Beeldmateriaal blijft 2 jaar beschikbaar
  
  Sponsor
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, naam organisatie, geslacht, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Overeenkomst, subsidieaanvraag
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  In sommige gevallen sluiten wij verwerkers-overeenkomsten af met bedrijven die diensten voor ons uitvoeren en die hiervoor persoonsgegevens nodig hebben. Of we werken alleen met betrouwbare leveranciers die werken/leveren conform het gestelde in de AVG. 
  
  Denk hierbij aan partijen waarmee wij samenwerken die maatschappelijke dienstverlening verstrekken op het gebied van bv huisvesting. In deze gevallen vragen wij expliciet jouw toestemming. Wij werken niet met partijen die gevestigd zijn buiten de EU.
  
  Wij garanderen dat wij geen (persoons)gegevens aan derden verkopen, verhuren of anders commercieel ter beschikking stellen. Stichting ONSbank behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Stichting ONSbank dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Stichting ONSbank te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren. Denk hierbij aan wanneer Stichting ONSbank de gegevens moet verstrekken aan de belastingdienst in verband met een wettelijke verplichting, dan worden de gegevens niet meer enkel voor het oorspronkelijke doel gebruikt. Op dat moment is Stichting ONSbank niet meer verantwoordelijk voor de verstrekte gegevens.
  
  
  BEVEILIGING GEGEVENS
  
  Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. ONSbank neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact met ons op via privacy@onsbank.nl.
  
  
  BEWAARTERMIJNEN
  
  Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor een goede uitvoering van onze dienstverlening. Afhankelijk van het doel van het gebruik van de persoonsgegevens hanteren wij verschillende bewaartermijnen. Uitgangspunt is dat wij gegevens maximaal 3 jaar bewaren. Indien u meer specifieke informatie wilt ontvangen over hoe lang wij u persoonsgegevens bewaren, en waarom, dan kunt u contact met ons opnemen via privacy@onsbank.nl.
  
  
  RECHTEN
  
  Je hebt onder meer het recht om gegevens in te zien, te wijzigen, te beperken, of te laten verwijderen. Onder bepaalde voorwaarden heb je ook het recht op overdraagbaarheid van je persoonsgegevens. Wil je gebruik maken van jouw rechten? Mail naar privacy@ONSbank.nl.
  Om er zeker van te zijn dat jouw verzoek tot inzage, beperking, wijziging of overdracht door jou is ingediend, zullen wij jouw identiteit controleren. Dit kan door middel van telefonische verificatie of het versturen van een email ter bevestiging. 
  
  Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.
  
  
  COOKIES
  
  Onze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Volgens de wet mogen wij cookies op jouw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik of functioneren van de site. Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken door basisfuncties als pagina navigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken.
  
  Voor andere soorten cookies, zoals voorkeur- en marketingcookies, hebben wij jouw toestemming nodig. Die vragen wij dan ook. Je kunt je toestemming voor het plaatsen van de cookies altijd intrekken. (vermelden hoe dit kan bv via browserinstellingen)
  
  
  ANALYTICS
  
  De website van Stichting ONSbank verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. 
  
  Heb je toch nog vragen over de privacy verklaring? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947