• Wie zijn de ONSbank coaches?

  De ONSbank coaches weten waar ze het over hebben en begrijpen waar je mee te dealen hebt.

  They ‘ve got your back!

  ‘Ik bewonder hun kracht’

  Rachel Tokromo, groepscoach

  Rachel is kunstenaar en ervaringsdeskundige. “Toen ik 19 was, ben ik in de schulden
  geraakt. Ik zag af van een studie en had geen werk. Mijn schulden liepen snel op tot
  30.000 euro, vooral door de bijkomende kosten. Ik voelde me gevangen en was
  depressief. Toen kwam gelukkig een omslagpunt. Ik realiseerde me dat ik alleen mezelf
  gelukkig kan maken. Ik ben op zoek gegaan naar mijzelf, ik heb werk gekozen dat beter
  bij mij paste en ik ben gestopt met mijn relatie die niet goed ging. Ik ben gaan doen. Ik
  belde met schuldeisers om betalingsregelingen te maken. Dat was niet altijd makkelijk.
  Nu, tien jaar later, heb ik mijn schulden teruggebracht tot de helft en heb ik een
  saneringsregeling afgesloten, waardoor ik in drie jaar van mijn schulden af ben. Deze
  ervaringen gebruik ik bij het begeleiden en coachen van jongeren bij ONSbank.”

   

  Lees meer….

  ‘Ik begeleid je naar wie je wil zijn’

  Rosana Salden, groepscoach

  Rosana is geboren en getogen in Amsterdam Oud-West. Ze is de dochter van een Chileense moeder en Limburgse vader. “Opgroeien in de Kinkerbuurt betekende opgroeien met straatcultuur. Overleven in dit klimaat maakte van mij een vechter. Een mentaliteit die ik herken in de kids en jongeren waar ik mee werk. Op mijn 20ste kreeg ik mijn dochter en kwam ik er alleen voor te staan: Geen huis, geen vast inkomen en geen opleiding. Het was niet makkelijk om als jonge moeder te overleven in een individualistische samenleving, terwijl ik ook nog in ontwikkeling was. Van schoolverlater heb ik me ontwikkeld tot basisschooljuf. Gelukkig heb ik mijn ei altijd kwijt gekund in het creatieve: muziek, schrijven, poëzie, theater & film, waar ik jongeren tot op de dag van vandaag in begeleid. Ik geloof in de kracht van kunst als expressie en vorm van zelfontplooiing. Ik hoop met mijn eigen positieve en negatieve ervaringen jongeren te begeleiden in hun zoektocht naar wie ze willen zijn in dit leven.”

  'Ik help je uit je comfortzone stappen, want daar zit de groei’

  Henna Texel, groepscoach

  Henna is communicatieadviseur, coach en trainer. Vanaf het begin van haar carrière houdt ze zich al bezig met schuldhulpverlening en armoedebestrijding. “Op mijn 23ste begeleidde ik al mensen uit de schulden, vervolgens verzorgde ik diverse projecten op het gebied van schuldpreventie. Dankzij mijn vorige werkgever en mijn ambitie kon ik verder studeren en groeien in het werk waar ik van hou. Mijn omgeving heeft mij ook geholpen om het beste uit mezelf te halen.
  Als je schulden hebt, dan wil je daar vooral van af. Ik begrijp dat je focus dan bijvoorbeeld niet op een opleiding ligt. Daarom is het creëren van schuldrust zo belangrijk. Je krijgt daarmee eindelijk even rust en de tijd voor het maken van een overzicht van je geldzaken.”

  Henna coacht en inspireert je tijdens het ONSbank traject. Wil jij meer uit jezelf halen? Zij helpt je uit je comfortzone te stappen. Want daar zit de groei!

  'Zoeken naar wat je echt wilt is belangrijk'

  Bastiaan Kuijt, groepscoach

  Bastiaan is groepscoach voor ONSbank in Arnhem, daarnaast werkt hij als jongerencoach en waarnemend teammanager bij Update Arnhem. Hij studeerde Beeldende Kunst en Grafisch Ontwerp aan de kunstacademie in Den Bosch en is nog altijd actief als grafisch ontwerper. Met zijn eigen ontwerpbureau, Studio Questionmark, werkt hij als freelancer aan ontwerp opdrachten.

  Bastiaan support je bij je zoektocht naar waar jij gelukkig van wordt. ‘Zelf ben ik ook lang zoekende geweest, dat was soms best heftig. Maar zoeken naar wat je echt wilt is belangrijk. Dat je het niet gelijk weet is helemaal ok. Je eigen weg vinden doe je niet alleen, want door naar elkaar te luisteren kun je elkaar inspireren.'

  ’Jongeren met schuld schamen zich en hebben continu stress’

  Willem Los, schuldrustcoach

  “Ineens heb je als jongere vaste lasten. Als je achttien wordt, moet je een eigen zorgverzekering afsluiten. Als je op kamers gaat, krijg je rekeningen voor huur, internet en energie. Door al die kosten heb je aan het einde van de maand soms een tekort. Als je een rekening niet kunt betalen, heb je een schuld. Geen probleem als je het snel terug kunt betalen. Maar lukt dat niet, dan kan een schuld enorm oplopen en nieuwe schulden veroorzaken. Dan heb je wel een probleem.

   

  Ik ken de wereld van schuldeisers vanuit mijn werkervaring bij een grote bank en verzekeraar. Opkopers van vorderingen, incassobureaus, bewindvoerders, deurwaarders - de schuldenindustrie verdient geld aan mensen met financiële problemen. Ik schrik soms van de manier waarop jongeren worden behandeld.

   

  Lees meer...

  'We kijken écht naar een duurzame oplossing voor jou persoonlijk'

  Jelle Dekkers, schuldrustcoach

  Jelle is sinds 2004 actief in de credit management branche. Op dit moment is hij Country Manager Benelux bij Hoist Finance. “In het algemeen zien we vooruitgang bij het terugdringen van problematische schulden. Maar we merken ook dat er mensen zijn die bij bijvoorbeeld een gemeentelijke schuldhulpverleningsinstantie aankloppen, maar om verschillende redenen buiten de boot vallen. Bijvoorbeeld door de veelheid aan toelatingseisen en administratieve druk, maar ook door schaamte en gebrek aan informatie over de mogelijkheden. Hoist Finance wil bijdragen aan een oplossing voor deze mensen. Ook zet ik me in voor ONSbank, met name vanwege de professionele werkwijze en de persoonlijke en maatwerkaanpak. ONSbank kijkt écht naar een duurzame oplossing per persoon. Hiermee onderscheidt ONSbank zich van de traditionele vormen van schuldhulpverlening, waar Hoist Finance ook aan meewerkt.”

  Sander Mannessen, schuldrustcoach

  Ton Kreule , schuldrustcoach

  Ton heeft al vele jaren een budget- en begeleidingsbureau. “Ik inventariseer de
  inkomsten en uitgaven, en de schulden. En ik zorg voor regelingen met schuldeisers om
  zo rust bij de cliënt te realiseren. Ook werk ik voor bedrijven, waarvan het personeel in
  de problemen is geraakt. Ik ben er achter gekomen dat veel jongeren het financieel
  moeilijk hebben en een kans moeten krijgen om een schuldvrije toekomst met werk te
  hebben. ONSbank zet zich daarvoor in. En daarom maak ik me graag sterk voor
  ONSbank en de jongeren die deelnemen aan het programma.”

  Michiel van der Steen, (job)coach

  Michiel is als (job)coach aangesloten bij ONSBank en ondersteunt deelnemers op het gebied van onderwijs en werk. Michiel is 18 jaar werkzaam bij Spirit Jeugd en Opvoedhulp. Op dit moment maakt hij daar onderdeel uit van het Expertiseteam 16-27 jaar. Dit team stelt zich ten doel om professionals goed toe te rusten in de begeleiding van jongeren op weg naar volwassenheid. “We zien het als de verantwoordelijkheid van Spirit om jongeren zo zelfredzaam mogelijk te maken op alle domeinen van ‘de Big 5’, namelijk: Support, Wonen, School & Werk, Inkomen, en Welzijn. Hierbij zijn ook het versterken van financiële vaardigheden en het financieel weerbaar maken belangrijke thema's. Mijn kennis en vaardigheden die ik in mijn werk bij Spirit heb opgedaan, zet ik ook graag in voor deelnemers van ONSbank. Door mijn werk weet ik wat de effecten van armoede en schulden kunnen zijn en wat de invloed hiervan is op het beleven van toekomstperspectief en het kunnen werken hieraan. Stress zorgt ervoor dat jongeren in een overlevingsmodus komen met een korte termijn focus. Door schuldrust te creëren kan deze cirkel worden doorbreken en er weer ruimte komen voor persoonlijke ontwikkeling.”

  All Posts
  ×