• Wie geven de workshops van ONSbank?

  De onderstaande workshopleiders hebben al eerder workshops in het ONSbank programma gegeven.

  Per locatie en samenstelling van de groep kijken we met welke workshopleiders we samenwerken.

   

  ‘Not scared to dream big’

  Khalid Amakran, fotograaf

  Khalid is een jonge portretfotograaf geboren en getogen Rotterdam. Khalid: “Ik maak alleen foto’s van échte mensen in een échte stad. Hierbij ben ik vooral geïnteresseerd in de verhalen van de mensen die ik portretteer. Jongeren zijn interessant om te fotograferen, omdat ze nog veel ambitie en sterke idealen hebben: they’re not scared to dream big.”

   

  Khalid: “In mijn workshops bij ONSbank begeleid ik je in het maken van verhalen met tekst en beeld. Verhalen over hoe jij je ideale leefomgeving ziet en wat jouw toekomstdromen zijn.”

   

  In 2016 was Khalid een van de twee winnaars van de publieksprijs van de fotowedstrijd ‘De Kracht van Rotterdam’. Inmiddels wordt hij wereldwijd gevraagd voor shoots en legde hij onder meer de jongerencultuur in New York vast. Sinds begin 2017 maakt hij de rubriek 'Jong!' voor het NRC Handelsblad en is hij museumdocent bij FOAM Fotografiemuseum Amsterdam.

  ‘Ik help je zoeken naar je grensgebied’

  Digna Poelman, sporter, personal coach en trainer

  Digna is een sporter in hart en nieren. “Als ik ga dan ga ik volledig. Ik heb wedstrijden gewonnen en wedstrijden verloren. Ben kampioen geweest. Ben geblesseerd geweest. Mijn kracht ligt bij boksen en turnen. Ik heb ervaren hoe sport kan helen, maar ook de valkuilen gezien. Zonder de juiste begeleiding kan je verdwalen. Ik ben vaak over mijn grenzen heen gegaan. Zo heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Om je doelen te bereiken moet je weten waar je grensgebied zit. Daar help ik je naar te zoeken.’

  ‘We vinden elkaar in de verhalen die we met elkaar delen’

  Elten Kiene, spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent

  Elten is mede-oprichter van het platform Woorden Worden Zinnen en maakte deel uit van hiphopcollectief Brandwerk. Het samenbrengen van verschillende werelden met woordkunst als belangrijkste instrument, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden.

  In 2020 kreeg hij de Cultuurprijs Zuid-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

   

  Elten geeft als coach van Young in Prison workshops in jeugdgevangenissen en maakt programma’s voor o.a. het Wereldmuseum en Read My World Festival. Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en reisde hij o.a voor het project Next Generation Speaks naar Liverpool, San Francisco en Johannesburg.

   

  "Spoken Word is een handige middel om te verbinden. Door te delen leren we van elkaar.
  Door te schrijven leren we van onszelf. Door hardop te spreken kunnen we meer vertrouwen krijgen en vervolgens meer spreken namens onszelf. In mijn workshops gaan we op zoek naar wat onze waardes zijn, al schrijvend onszelf leren definiëren om vervolgens steeds vaker kunnen en durven te 'zijn'."

  ‘Je komt weer beter in je vel te zitten’

  Nita Liem, choreograaf en theatermaker

  Nita is choreograaf en theatermaker. Samen met dramaturg Bart Deus richtte zij in 2000 het dansgezelschap Don't Hit Mama op. Zij baseren hun danstheaterwerk op hiphop, de Afro-Amerikaanse danstradities, migranten thema’s en sociale dansvormen, die de basis vormen voor vele urbane dansstijlen. Het werk van Don´t Hit Mama draait om viering, dans en bewustwording. Nita volgde de ontwikkeling van Afro-Amerikaanse, urban- en sociale danstradities al vanaf het begin van haar carrière van dichtbij. Onder meer tijdens haar verblijven in New York, Zuid Afrika en Senegal.

   

  Nita: “Mijn workshops zorgen ervoor dat de schuldrust ook écht doorwerkt in je hoofd en in je lijf. Je komt weer beter in je vel te zitten. Ook besteed ik veel aandacht aan groepsdynamiek, lichaamshouding en presentatie.”

  "Je kunt vaak meer dan je van te voren denkt"

   Ilij Haegens, muzikant, brassband-docent, producer, engineer

  Ilij speelt al bijna zijn hele leven brassband. Hij kwam er op 3-jarige leeftijd mee in aanraking tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam en sindsdien is brassband zijn lust en zijn leven. Op 11-jarige leeftijd leidde hij zijn eerste brassband en sinds zijn 16e geeft hij les op de SKVR Brassbandschool, de place to be voor iedereen in Rotterdam e.o. die graag brass wil leren spelen (drums, trompet of trombone.) Ilij heeft van muziek zijn werk gemaakt, naast brass-speler is hij ook producer en engineer.


  "Zelf had ik het ook niet altijd even breed. Ik ben altijd blijven werken aan muziek en aan het doorgeven van kennis. Daardoor kan ik nu bezig zijn met wat ik graag doe."

   

  In Ilij's workshop staat samenwerking centraal, omdat spelers in een brassband afhankelijk zijn van elkaar. De deelnemers presenteren hun nieuwe skills aan elkaar en daarmee werk je ook aan je zelfvertrouwen.

  “Iedereen heeft een rijke fantasie, als je het jezelf maar toelaat om grenzeloos te dromen”

  Louike Duran, kunstenaar, manager kunstprojecten en docente schilderen

  Naast het maken van eigen werk, geeft Louike al jarenlang cursussen en workshops aan mensen van alle leeftijden. Ze stimuleert hen om hun eigen fantasie te gebruiken, op papier of doek, maar ook in de werkelijkheid. Ze gaf o.a. 22 jaar lang les aan de Vrije Academie Rotterdam en centrum voor de kunsten SKVR.

  In 2003 richtte Louike samen met collega-kunstenaars Stichting Kunsteiland op, een ‘bouwbedrijf voor luchtkastelen’. Met de stichting realiseren ze verschillende kunst- en architectuurprojecten, met als doel zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met de mooie beelden die uit fantasie kunnen groeien. Daarbij zijn het zichtbaar maken van het werkproces en het contact tussen de makers en de bezoekers belangrijke onderdelen.

   

  Tijdens de workshop voor ONSbank leert Louike je hoe je fantasie in kunt zetten. Samen kijk je tijdens het maken naar je dromen en je toekomst.

  “Iedereen heeft een rijke fantasie, als je het jezelf maar toelaat om grenzeloos te dromen”

  "Droom, plan, werk. Elke dag opnieuw"

  Ashar Medina, scenarioschrijver, regisseur en creative producer

  Ashar studeerde aan de Nederlandse Filmacademie, waarna hij scenario's schreef voor films en televisieseries als Mocro Maffia en Tom Adelaar.
  Naast zijn filmwerk is Ashar ook auteur en schreef hij onder anderen de graphic novel De Neukpiet. Ashar maakt daarnaast muziek voor film soundtracks en bracht onlangs zijn debuutalbum uit genaamd Boi. Sinds 2020 is Ashar bestuurslid van de Dutch Academy For Film en adviseur van het NPO Fonds en het Nederlands Filmfonds.
   
  In zijn workshop Scenarioschrijven laat Ashar je technieken uit de filmwereld zien waarmee je je eigen verhaal kunt vertellen. "We hebben allemaal een unieke kijk op het leven en zien de wereld door de lens van onze persoonlijke herinneringen, gedachten en gevoelens. Door deze op papier te zetten kunnen we niet alleen ons verleden verwerken, maar ook betekenisvolle connecties maken met anderen, om elkaar beter te begrijpen. Het tot leven brengen van verhalen via films en series is in mijn ogen het mooiste wat er is, en ik hoop mensen te inspireren om zichzelf te presenteren aan de wereld."

  ‘Iets wat begon als een hobby werd al heel snel een journey vol mooie avonturen’

  Youssra Benaya, ontwerper

  Youssra werkt fulltime als Account & Creative Director bij een Fashion & Beauty Agency in Amsterdam. In 2015 begon zij haar eigen fashionlabel YUSRA. "Iets wat begon als een hobby werd al heel snel een journey vol mooie avonturen, verhalen en kleurrijke collecties."

  Door middel van mode items vertelt Youssra het verhaal van haar Marokkaanse Berber roots, de kracht van Amazigh vrouwen en haar eigen ervaringen met bijzondere vrouwen uit haar leven.

   

  De workshop van Youssra is gericht op ondernemen 'from scratch'. Wat heb je nodig wanneer je iets voor jezelf wilt beginnen? Waar moet je allemaal aan denken? Hoe ziet het financiële plaatje eruit? En waar begin je überhaupt met creatief ondernemen.

  ‘Het verleggen van je grenzen maakt dat jij degene bent die net dat extra stapje harder kan lopen'

  Wendel Vers, trainer kickboksen

  Wendel draait al een flinke tijd mee in de wereld van het kickboksen. Hij trainde keihard en stond vele wedstrijden in de ring. Inmiddels is hij al ruim tien jaar trainer en heeft hij sinds 4 jaar zijn eigen boksschool: Muay Thai Hoogvliet in Rotterdam. Hij verzorgt er verschillende lessen, daarnaast staat hij in het weekend klaar voor zijn leerlingen die aan wedstrijden willen meedoen.

   

  “Mij is geleerd dat opgeven geen optie is. Het verleggen van je grenzen maakt dat jij degene bent die net dat extra stapje harder kan lopen. En daarmee kun je je doelen realiseren. Discipline is daarbij heel belangrijk. En dat leerde ik wel in al die jaren, zeker tijdens trainingen”.

  Tijdens de workshop kickboksen leert Wendel je wat discipline is, hij daagt je uit om je grenzen te verleggen. Ben je moe? Stop niet, maar zet juist dan dat extra tandje bij. Wendel laat je zien hoe hard werken je bij je doel brengt.

  “Winnen en verliezen liggen dicht bij elkaar. Je weet wat succes is als je ook hebt gefaald! En uiteindelijk zal je daar profijt van hebben in de toekomst.”

  ‘Do it yourself’

  Sander Breure & Witte van Hulzen, kunstenaarsduo

  Sander en Witte werken sinds 2007 samen als kunstenaarsduo. Hun werk bevat elementen uit het theater, performance, dans en beeldende kunst. Om tot een nieuw werk te komen doen ze onderzoek naar menselijk gedrag en de lichaamstaal van individuen in een specifieke omgeving. Op een speelse manier analyseren ze zo alledaagse handelingen, die terug te zien zijn in hun figuratieve sculpturen en video’s.
   

  Hun eerste workshop voor ONSbank was tijdens een lockdown in coronatijd. Ze kozen er voor om met karton te werken, de straten lagen er immers vol mee nu de pakketbezorgers overuren draaiden. “We hebben met de deelnemers portretten van elkaar en voor elkaar gemaakt. Samen over kunst praten, je favoriete muziek aan en je woonkamer wordt even een atelier. We hopen dat we de gedachte hebben kunnen overbrengen dat kunst niet ingewikkeld hoeft te zijn, maar dat wel mag worden. En dat er niet één manier is waarop je het moet doen, maar dat het er (in kunst) juist om gaat een manier te vinden die bij jou past.”

  Hoe maak je met jouw verhaal contact met anderen?

  Wendelien Wouters, allround dagvoorzitter en theatermaker

  Als dagvoorzitter voor evenementen zorgt Wendelien voor een goede sfeer, bijzondere ontmoetingen en diepgang. Ze presenteert het evenement niet alleen, maar denkt ook mee over hoe de inhoud voor zo'n evenement het beste kan worden verteld. Het podium is de plek waar Wendelien's energie het beste stroomt en waar ze verhalen tot leven brengt. Ze is opgeleid als theatermaker en ze is de oprichter van On Stage (voorheen muziektheaterschool GRID), een plek waar ze jongeren leert om hun verhaal op het podium te vertellen.

   

  In de workshop voor ONSbank zal Wendelien je uitnodigen op zoek te gaan naar het verhaal dat jij te vertellen hebt: wat raakt je, wat beweegt je en waar verwonder je je over?

  Met welke scènes uit jouw leven kun je spelen als jij daar een podium voor krijgt? En hoe maak je met jouw verhaal contact met anderen?

  Wendelien leert je om je te presenteren op een podium, hoe je met behulp van spel je eigen verhaal kunt vertellen en naar dat van anderen kunt luisteren.

  Fouad Lakbir , storyteller en fotograaf

  Fouad is geboren en getogen in de Amsterdamse Kolenkitbuurt. Hij heeft een BA in Informatica, maar tegenwoordig werkt hij als zelfstandige voornamelijk in de maatschappelijke en culturele sector. Vanuit zijn werk gebruikt hij verschillende kunstvormen om creativiteit te stimuleren en de vaardigheden van jongeren te ontwikkelen. Meestal werkt hij met storytelling en fotografie. In beide kunstvormen is hij coach en trainer, maar daarnaast is hij ook een uitvoerend kunstenaar.
  Met dit als basis heeft hij samen met Samir el Hadaoui de stiching Shokkin Group Netherlands opgezet. Samen met een groep jonge Amsterdammers organiseren zij vanuit deze stichting projecten in binnen en buitenland, waarmee zij creativiteit bij jongeren stimuleren en jongeren met anderen in contact brengen.

  Fouad leert je de beginselen van storytelling, hoe vertel je een goed verhaal? Dat gebruik je daarna om je eigen verhaal te creëren.

  “Het souvenir is een monument aan de gebeurtenis, zodat we die niet vergeten en blindelings doorrazen naar de volgende crisis”.

  Eef Veldkamp, kunstenaar

  Eef is een jonge kunstenaar die gefascineerd is door TelSellTM-achtige producten. Deze objecten lossen vaak een alledaags probleem op, zoals stof dat in bepaalde soorten hoekjes blijft liggen of het ontstaan van rimpels bij je mondhoeken. Maar soms gaat het ook over totaal onduidelijke problemen die vooral de fantasie prikkelen, zoals

  een kilogram aardwormen of sokken met mini teentjes.

  Eef zelf objecten voor nieuwe handelingen. Zo ontwerpt hij sinds kort souvenirs, niet van gebruikelijke vakantieresorts, maar van globale gebeurtenissen zoals de Coronacrisis. Dit soort gebeurtenissen zijn zo groot dat ze onbevattelijk zijn, Eef zoekt naar vormen om ze te kunnen bevatten. “Het souvenir is een monument aan de gebeurtenis, zodat we die niet vergeten en blindelings doorrazen naar de volgende crisis”.

  Voor ONSbank ontwikkelt Eef in gesprek met jou een unieke ‘fidget’ – een klein vaak nutteloos object dat door herhaaldelijk ‘frutten’ een eigen betekenis krijgt. Zo kan het betekenis krijgen in je weg uit de schulden. Naast de fidget krijg je een blanco vouwkaart, die je uitdaag je leven als een landschap in kaart te brengen. “Aan de hand van die kaart en een navigatieobject (jouw fidget) kun je navigeren. Net zoals je je door een landschap beweegt, manoeuvreer je door je eigen leven.”

  'Met het stuur weer in eigen handen, kun je je eigen lot bepalen'.

  Sophia Janatti, beeldend kunstenaar

  Sophia is beeldend kunstenaar. Ze woont en werkt in Arnhem, maar groeide op tussen twee culturen, met een Nederlandse moeder en Marokkaanse vader. Ze studeerde schilderkunst aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (toentertijd in Kampen) en was vervolgens twee jaar deelnemer aan de Rijksakademie in Amsterdam.

   

  In haar workshops maak je twee schilderijen; in het eerste breng je in beeld wat je tegenhoudt om te doen wat je wilt of te zijn wie je bent. Dit kan van alles zijn, je ouders of de maatschappij, of iets wat iemand ooit tegen je gezegd heeft. Nadat je samen in kaart hebt gebracht wat je tegenhoudt, maak je een tweede schilderij. In dat tweede schilderij verbeeld je wat je zou doen als niets je in de weg zou staan.

   

  Sophia: 'Als je het stuur in eigen handen weet te krijgen, kun je je eigen lot voor een groot deel zelf bepalen.'

  ’Je gaat aan de slag op een voor jou belangrijke plek’

  Willem de Haan, kunstenaar

  Willem is een jonge kunstenaar die met name werk maakt in de publieke ruimte. Hij ziet al zijn werken als eerbetoon aan onderwerpen uit het dagelijkse leven, die volgens hem ten onrechte als doodnormaal worden afgedaan. Zo heeft hij in de afgelopen jaren eerbetonen gedaan aan rotondes, zonsondergangen, silent disco’s, toiletpapier en slechte ideeën.

  Willem: “De workshops die ik voor ONSbank heb ontwikkeld, zijn gebaseerd op mijn werk ‘5 Minute Moped Tours’. In dit werk organiseerde ik een brommertour langs diverse kleine werken die ik in de publieke ruimte heb gemaakt, op voor mij betekenisvolle plaatsen in mijn stad. Dit doe je als deelnemer aan het ONSbank programma ook. Je kiest voor jou een belangrijke plek in je leefomgeving - een plek die je graag zou willen veranderen of juist zou willen koesteren - en maakt daar een passend werk voor. Al doende reflecteer je zo op je relatie met je leefomgeving en de verantwoordelijkheid die je daarvoor voelt.”

  Willem behaalde in 2017 een Bachelor in Fine Arts aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. In korte tijd na zijn afstuderen behaalde hij al veel aandacht voor z’n werk.

  ‘Omdraaien zorgt ervoor dat je mogelijkheden ziet’

  Domenique Himmelsbach de Vries, kunstenaar

  Domenique: “Als kunstenaar geef ik een frisse benadering op sociale vraagstukken. In mijn workshops bij ONSbank gaat het over ‘omdraaien’. Wat is het tegenovergestelde van je probleem? Als je een probleem omdraait, zie je ineens mogelijkheden. In de workshops zorg ik dat iedereen uit zijn eigen bubbel komt en niet te veel in zijn hoofd blijft hangen. We gaan maken en doen. Zo was er een meisje in één van mijn workshops die het gevoel had dat iedereen vooroordelen over haar had, omdat ze zwart en vrouw is. Ze heeft een bord gemaakt met de tekst ‘Wat denk je van mij?’ en daarmee is ze met een groepje door het Vondelpark gaan lopen. Ze kreeg allemaal complimenten. Ze kreeg het inzicht dat mensen niet denken wat zij denkt. Hierdoor ontstaat er een kier waar licht doorheen schijnt.”

   

  Domenique studeerde af in 2010 aan de social design post-graduate opleiding No Academy, Laboratory for Art & Society in Amsterdam. En in 2009 aan de afdeling Autonome Beeldende Kunst bij ArtEZ in Zwolle. Tijdens de pilot van ONSbank in 2016/2017 bedacht en begeleidde hij de workshop ‘Lessen in omdraaien (detournement)’.

  Lees meer over Domenique

  “Door de dingen die we als verlengstuk van onszelf gebruiken te begrijpen, kunnen we onszelf wellicht beter begrijpen”

  Arash Fakhim, multimedia kunstenaar

  Arash is een multimedia kunstenaar, hij werd geboren in Iran en groeide op in Nederland. Hij studeerde beeldende kunst aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en woont en werkt momenteel in Amsterdam. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld.

  Arash daagt zichzelf en ook de beschouwer van zijn werk uit om de wereld om zich heen – en daarmee zichzelf – op een andere manier te bekijken. Zijn schilderijen voldoen bijvoorbeeld niet aan de standaard regels die voor een schilderij gelden. En waar het om objecten gaat, wórdt hij soms zelfs het object in een poging te begrijpen wat het is. In de videoserie ‘Thinging about things’ bootst hij met zijn eigen beschilderde lichaam o.a. een Perzisch tapijt, een sigaret, een tennisbal en een blikje cola na.

  In de workshops voor ONSbank bekijkt hij samen met de deelnemers de wereld om hen heen op een nieuwe manier. Tijdens een van de workshops maakte hij bijvoorbeeld cyanotype prints van collages met objecten die je normaal gesproken over het hoofd zou zien. Het cyanotypie proces gebruikt Arash zelf regelmatig in zijn werken.

  ‘Je dromen voor de toekomst verwoorden’

  Luan Buleshkaj (L-Deep), woordkunstenaar

  Luan is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is al een tijd bezig met spoken word. De Albanese Amsterdammer uit De Baarsjes maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform 'Punchout Battles'. Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Hij staat vooral bekend om zijn woordspelingen en gevoel voor improvisatie en is onderdeel van het bekende collectief Mensen Zeggen Dingen. Luan was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk. In 2018 stond hij o.a. in een bomvolle tent op Lowlands en in 2019 verzorgde hij de tekst en voice-over voor een reclame van Gemeente Amsterdam, trad hij op bij het Wintertuin Festival op Curaçao en was hij twee keer gastdichter bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen.

   

  Luan: “In mijn workshops krijg je de kans je verhaal te uiten en je dromen voor de toekomst te verwoorden. Ik werk hierbij samen met schrijver Dirk van Weelden.”

  ‘Samen een werk bouwen’

  James Beckett, kunstenaar

  James is geboren in Zimbabwe, groeide op in Zuid-Afrika en woont sinds lange tijd in Nederland. Een van zijn belangrijkste interesses is de geschiedenis van de industrie, en dan vooral haar ondergang. “Ik wil op een alternatieve manier naar de geschiedenis kijken en mijn werk heeft vaak een absurdistische wending. In mijn installaties gebruik ik zeer uiteenlopende media, waaronder geluid." Beckett studeerde aan de Rijksakademie in Amsterdam en won in 2003 de Prix de Rome met zijn project 'A Partial Museum of Noise'.

   

  "In 2016 bouwde ik het werk 'Palace Ruin' op de Zuidas in Amsterdam, en ik betrok hier de deelnemers van ONSbank tijdens mijn workshop in. Het werk bestond uit een reconstructie van een deel van het Paleis voor Volksvlijt uit 1864, dat in 1929 afbrandde." Zijn grote bouwwerk functioneerde als podium voor lezingen en concerten.

  ‘Je kunt zoveel van boksen leren’

  Hüsnü Kocabaş, bokser

  Hüsnü: “Toen ik 13 was, moest ik naar bureau Halt. Het ging allemaal om kattenkwaad, maar zoiets kan escaleren. Gelukkig nodigde een vriend mij uit om een keer mee te gaan naar de boksschool. Ik had aanleg. Na een maand mocht ik meedoen met wedstrijden. Toen ging het snel. Boksen werd mijn leven.”

  Na zijn opleiding tot sportinstructeur werkte Hüsnü voor Defensie. Hier maakte hij tot 2010 als ambassadeur voor de topsport deel uit van de Defensie Topsport Selectie. In 2005 wordt hij niet alleen Militair Wereldkampioen, maar ontvangt hij tevens de “CISM bronze Star Sport Merit” onderscheiding voor zijn betekenis voor de militaire sport in het algemeen. Daarvoor bereikte hij al kwartfinales tijdens Europese en wereldkampioenschappen. Dit levert hem een A-status bij het NOC*NSF op. Hüsnü sloot zijn lange topsportcarrière in 2011 af als twaalfvoudig Nederlands kampioen.
   
  “In mijn workshops bij ONSbank is het vooral doen!"

   

  Lees meer...

  ‘Kunst confronteert en spiegelt, hierdoor krijg je inzicht in wat je kunt'

  Johan Wagenaar, beeldend kunstenaar

   

  Johan is kunstenaar, docent en directeur van Het Instituut. Het Instituut is een stichting die kunstenaars samenbrengt om hun artistieke kwaliteiten in te zetten bij het oplossen van maatschappelijke en culturele vraagstukken. ONSbank is in 2017 vanuit Het Instituut opgericht. Johan was één van de initiatiefnemers.

  "Het leertraject laat de jongeren zien dat ook in hun leven verandering mogelijk is. Kunst confronteert de jongeren en spiegelt hun gedrag. Deelnemende jongeren krijgen zodoende inzicht in wat ze kunnen.”

   

  In de workshop ‘zelfbeeld’ maak je onder begeleiding van Johan een zelfportret in klei. Zo'n zelfportret laat zien hoe je jezelf ziet; het gaat het over meer dan alleen hoe je er uitziet. En het werken met klei gaat ook over organisatie, over concentratie en de dingen opbouwen in een bepaalde volgorde.

  Lees meer over Johan

  ‘Jouw toekomstdromen en stappen om daar te komen’

  Des Balentien, motivatiespreker

  Des is een motivatiespreker met het motto ‘You gotta believe’. Onder deze naam (YGB) richt zij zich met haar eigen bedrijf op training, coachen en opleiden op het gebied van persoonlijk groei en ontwikkeling. Des: “Hierbij put ik uit mijn eigen levensverhaal en bied ik jong en oud de extra motivatie om (weer) in zichzelf te geloven.”

   

  Des is vooral bekend van haar vele vlogs, maar ze spreekt ook regelmatig op seminars en congressen en wordt gevraagd als kritische gast in talkshows, zoals ‘De Nieuwe Maan’ van de NTR. In 2016 besteedde NPO Spirit een aflevering van ‘De Ochtendkus’ aan Des. Zelf maakte zij vanuit YGB de serie ‘Real Talk’. Hierin gaat ze door middel van een open gesprek op zoek naar het achterliggende verhaal van mensen die haar inspireren.

  Des: “Bij ONSbank help ik je met het maken van je eigen ‘vision board’, een beeldend verhaal van je toekomstdromen en de stappen om daar te komen.”

  ‘Dromen is een werkwoord’

  Simon Angel, ontwikkelt mensen en organisaties

  Simon is succesvol met niets afgestudeerd en toch maakte hij sporen. Hij zet ideeën om in daden. Zo bedacht hij ‘de Ontlastingdienst’ als tegenhanger van de belastingdienst. Hij is directeur van de bibliotheek van ongeschreven boeken. Hij schreef toneelstukken onder de titel ‘het hier nogmaals’ en hij was te zien bij VPRO’s Waskracht!, waar als eerste ter wereld items in hoogbeeld-tv werden ontwikkeld.
  Later is hij als consultant en trainer gaan werken in Den Haag. Hij gaf trainingen in persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit en hij is verantwoordelijk voor cruciale cultuurveranderingen bij onder meer het Ministerie van Financiën, binnenlandse zaken, buitenlandse zaken en justitie. Op dit moment werkt hij in de high-end mode (duurzame labels), geeft hij les op de Fashion Masters van ArtEZ en is hij curator Sustainable Innovations voor een van 's werelds grootste stoffenbeurs ter wereld.
  Gedurende 30 jaar is zijn ultieme doel om geïnspireerd ‘niets’ te doen.
  "Een wijs man zei ooit: 'om niets te doen moet je heel hard werken.’ En dat klopt: dromen is een werkwoord".
  André Smits/ARTISTINTHEWORLD

  Hoe kijk je naar de ander en hoe ziet die ander jou?

  Anya Janssen, beeldend kunstenaar

  Anya's schilderijen worden wereldwijd tentoongesteld en bevinden zich in meerdere (inter)nationale collecties en musea. Haar schilderijen ontstaan vanuit een grenzeloze fascinatie voor mensen; hun emoties, gedragingen, onderlinge relaties en sociale codes. "Ik vertel verhalen over mensen die op mijn pad komen, mensen die ik bijzonder vind: ik kruip dan als het ware onder hun huid en leef even met ze mee." Naast haar kunstpraktijk is Anya docent bij Artez Hogeschool voor de kunsten in Arnhem.
   
  In haar workshop maak je een zelfportret waarmee je in kaart brengt wie je bent, of wilt zijn. Hoe kijk je naar jezelf? Hoe kijk je naar de ander en hoe ziet die ander jou? Je gaat een zelfportret schilderen, waarbij je een selfie als uitgangspunt neemt. Je leert hoe je emoties kunt verbeelden die moeilijk te verwoorden zijn, maar ook hoe je herinneringen of je toekomstdromen en eigenschappen waar je trots op bent of juist niet in beeld kunt brengen.
  Een zelfportret maakt je bewust van wie je bent, wat je doet, voelt, denkt, van wat je hebt meegemaakt, maar ook waar je heen wilt.
   
  foto: André Smits/ARTISTINTHEWORLD

  'Never give up on your dreams!'

  Krista Fleming, kickbokser

  Krista richtte zich na de afronding van haar HBO-opleiding P&O volledig op haar kickbokscarrière. Met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft zij daarin maar liefst drie titels weten te veroveren (NK 2006, EK 2006 en WK in 2007).

  Na haar HBO-opleiding volgde Krista een opleiding psychologie en is zij geschoold als trainer kickboksen, trainer in weerbaarheid en als lichaamsgerichte traumatherapeut. Al deze skills bracht zij samen in KF Action, dat zij in 2006 oprichtte en waarmee ze trainingen en workshops organiseert en geeft. Krista heeft veel gereisd voor zowel haar sport als voor haar plezier. Het reizen heeft haar veel over zichzelf en over anderen geleerd.

   

  Als jong meisje droomde ze ervan om kampioen te worden en om iets goeds te doen voor dieren en kinderen. Krista heeft nooit opgegeven en heeft haar dromen laten uitkomen, haar credo is dan ook: 'Never give up on your dreams!'

  Voor de workshops bij ONSbank zet Krista al haar ervaringen die ze door de jaren heen heeft opgedaan in. "Ik heb als doel mensen te helpen die meer uit zichzelf willen halen. Want ieder individu telt, iedereeen heeft een rol te spelen en iedereen maakt het verschil!"

  ‘Beelden met een dosis humor’

  Gijs Assmann, kunstenaar

  Het werk van Gijs bevat thema’s als het menselijke tekort en vergankelijkheid. Deze toont hij in beelden met een zekere dosis humor. Enkele van zijn beelden zijn te zien in de openbare ruimte, waaronder ‘Man met Ezel 'Jack Ass' in Gouda, ‘The he and the she and the is of it’ in Den Haag en ‘Hert en Jager’ in Apeldoorn.

  De Volkskrant beschreef hem in 2015 als ‘De geheime parel van de Nederlandse kunst’, die “zo'n beetje in elk denkbaar medium werkt: aquarel, acryl, assemblage, gevonden objecten, keramiek met allerhande motieven: religieuze iconografie, volkskunst en pornografie.”
   
  Gijs volgde opleidingen aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede, aan de Rijksakademie in Amsterdam en het Keramisch Werkcentrum in Den Bosch. Hij geeft les aan de Design Academy in Eindhoven en bij Fine Art in Arnhem (BEAR).

  ‘Weten wie je bent en waar je voor staat’

  Stephan Seegers, Teamcoach/trainer vanuit vechtkunst

  Stephan traint en coacht mensen en groepen in het verkrijgen van zelfinzicht vanuit de traditie van de vecht- en krijgskunst. Hij combineert hiervoor zijn opleiding toegepaste psychologie met het grote aantal vechtsporten dat hij vanaf zijn 18e beoefent, waaronder jiu-jitsu, aikido, Tai-chi, Chi-Kung, Muy-Thai, Kickboxing en Kyokushin Karate.

   

  Stephan: “In mijn workshops wissel ik werken vanuit je hoofd af met een fysieke ervaring om je lijf en geest, hoofd en hart bij elkaar te brengen. Zo kom je te weten wie je bent en waar je voor staat. Van daaruit kun je richting geven en resultaten bereiken.”

   

  In 2004 publiceerde Stephan het boek ‘Vechtkunst voor Managers’ samen met Dennis Steussy.

   

  Alle berichten
  ×
  ×
  Disclaimer website Stichting ONSbank
  
  
  TOEPASSELIJKHEID
  
  Deze disclaimer is van toepassing op het bezoek aan en gebruik van deze website van Stichting ONSbank. 
  
  
  INFORMATIE EN AANSPRAKELIJKHEID
  
  Hoewel Stichting ONSbank de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht neemt bij de samenstelling alsmede bij het onderhoud van de op deze website verstrekte informatie, kan Stichting ONSbank er niet voor in staan dat deze informatie volledig juist, compleet en actueel is. Stichting ONSbank is derhalve niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade ten gevolge van het gebruik (of onmogelijkheid te gebruiken) van de website, daaronder begrepen schade ten gevolge van virussen of de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt
  
  
  EIGENDOMSRECHTEN
  
  Bezoekers mogen de website en de Informatie raadplegen en daarvan kopieën maken voor eigen gebruik, bijvoorbeeld door deze te printen of op te slaan. Elk ander gebruik van de website of van de informatie, bijvoorbeeld het opslaan of reproduceren van (een deel van) de website van Stichting ONSbank in een andere internetpagina of het aanbrengen van koppelingen, hyperlinks of deeplinks tussen de website van Stichting ONSbank en enige andere internetpagina, is niet toegestaan zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Stichting ONSbank.
  
  Tenzij anders aangegeven, berusten alle rechten, waaronder auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten, op de website en de Informatie bij Stichting ONSbank of de projecten die zij ondersteund. Alle afbeeldingen op de website van Stichting ONSbank zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt door anderen.
  
  
  TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTER
  
  Deze disclaimer is uitsluitend onderworpen aan Nederlands recht. Alle geschillen die in verband met deze disclaimer ontstaan, geschillen over het bestaan en de geldigheid daarvan daaronder begrepen, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Amsterdam.
  ×
  Privacy verklaring stichting ONSbank
  
  
  INLEIDING
  
  In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe Stichting ONSbank daarmee omgaat, bijvoorbeeld voor welke doelen wij jouw gegevens opslaan. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.
  
  De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen. Bij wijzigingen die van invloed zijn op de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, zullen we je altijd een aangepaste versie van de privacyverklaring verstrekken.
  
  
  STICHTING ONSBANK
  
  Je leest op dit moment de privacy verklaring van Stichting ONSbank. Stichting ONSbank is een stichting die streeft naar een meer menselijke omgang met jongeren die schulden hebben. Onze aanpak is vormgegeven vanuit het idee dat schuldproblemen niet op te lossen zijn door alleen het geven van trainingen in het op orde krijgen van je administratie. Je moet ook de energie hebben om je leven aan te pakken en je gedrag te veranderen. En dit is makkelijker als je weet wie je bent en wat je wilt, een gevoel van eigenwaarde hebt en weer kansen kunt zien.
  
  Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Stichting ONSbank verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.
  
  Als je vragen hebt, of als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door ONSbank, neem dan gerust contact op! 
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947
  
  
  INFORMATIE OP MAAT
  
  Afhankelijk van de activiteit waarvoor je je aanmeldt, zullen wij alleen de noodzakelijke gegevens registreren.
  
  
  HET VERSTUREN VAN NIEUWSBRIEVEN
  
  Stichting ONSbank stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Zo blijf je betrokken bij onze organisatie. Wil je een digitale nieuwsbrief ontvangen dan kun je je hiervoor aanmelden op onze website. Daarnaast sturen wij al onze partners en sponsoren een digitale nieuwsbrief vanuit ons centrale relatiemanagement bestand. 
  
  Wanneer jij je voor de nieuwsbrief hebt aangemeld via onze website dan vragen wij jou hiervoor om toestemming te geven. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van onze nieuwsbrieven, vermelden wij ook direct hoe jij je op een zeker moment kunt afmelden.
  
  Iedere digitale nieuwsbrief bevat een link waarmee je je op ieder gewenst moment kunt afmelden. Voor het versturen van nieuwsbrieven, gebruiken wij alleen je emailadres, voor- en achternaam en eventueel de organisatie waarvoor je werkt. 
  
  
  CONTACT OPNEMEN
  
  Jouw gegevens zullen verzameld worden wanneer jij contact opneemt met Stichting ONSbank via de website www.onsbank.nl. Dit zijn gegevens die jij zelf aan ons verstrekt op dat moment, zoals je voor- en achternaam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer.
  
  
  DONATEURS
  
  Als wij particuliere donateurs willen bedanken op onze website, jaarverslag of andere sociale media kanalen dan vragen wij daar eerst uitdrukkelijk toestemming voor. Zonder toestemming kunnen wij vermelding maken van de gift maar kunnen we de donateur niet met naam en toenaam vermelden. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken, door contact met ons op te nemen via privacy@ONSbank.nl. Na het intrekken van je toestemming zullen wij jouw gegevens niet meer gebruiken. Het intrekken van je toestemming heeft geen gevolgen voor het gebruik dat wij tot dat moment hebben gemaakt van je gegevens.
  
  
  VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
  
  Jij bent belangrijk. Als deelnemer, donateur, partner, vrijwilliger of sponsor. Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform de AVG en overige privacy gerelateerde wet- en regelgeving. Wij gebruiken je persoonsgegevens voor het realiseren van onze doelstellingen. We gaan uitermate voorzichtig om met jouw gegevens en doen er alles aan wat binnen ons vermogen ligt om misbruik van deze gegevens te voorkomen.
  
  Welke gegevens vragen wij van jou:
  
  Deelnemer
  Gegevens: Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal ¬
  Grondslag: Deelname aan traject, toestemmingsformulier 
  Bewaartermijn: 3 jaar na beëindiging deelname. 
  
  Gegevens: Financiële gegevens, hulpverleningsgegevens, geestelijke gezondheidsgegevens 
  Grondslag: Gerechtvaardigd belang voor deelname aan traject en toestemming deelnemer 
  Bewaartermijn: 6 maanden na beëindiging deelname. 
  (Binnen onze organisatie hebben een zeer beperkt aantal mensen toegang tot deze gegevens.)
  
  Donateur
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, geslacht, naam organisatie, telefoonnummer, bankrekeningnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming via donatieknop en innen donatie
  Bewaartermijn: 
  Binnen 18 maanden na beëindiging donatietermijn. (i.v.m. jaarafsluiting)
  
  Partner 
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, contactpersoon, naam organisatie, telefoonnummer, beeldmateriaal, geslacht
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  Vrijwilliger
  Gegevens: 
  Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming, Toestemmingsformulier beeld
  Bewaartermijn:
   6 maanden na beëindigen inzet. Beeldmateriaal blijft 2 jaar beschikbaar
  
  Sponsor
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, naam organisatie, geslacht, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Overeenkomst, subsidieaanvraag
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  In sommige gevallen sluiten wij verwerkers-overeenkomsten af met bedrijven die diensten voor ons uitvoeren en die hiervoor persoonsgegevens nodig hebben. Of we werken alleen met betrouwbare leveranciers die werken/leveren conform het gestelde in de AVG. 
  
  Denk hierbij aan partijen waarmee wij samenwerken die maatschappelijke dienstverlening verstrekken op het gebied van bv huisvesting. In deze gevallen vragen wij expliciet jouw toestemming. Wij werken niet met partijen die gevestigd zijn buiten de EU.
  
  Wij garanderen dat wij geen (persoons)gegevens aan derden verkopen, verhuren of anders commercieel ter beschikking stellen. Stichting ONSbank behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Stichting ONSbank dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Stichting ONSbank te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren. Denk hierbij aan wanneer Stichting ONSbank de gegevens moet verstrekken aan de belastingdienst in verband met een wettelijke verplichting, dan worden de gegevens niet meer enkel voor het oorspronkelijke doel gebruikt. Op dat moment is Stichting ONSbank niet meer verantwoordelijk voor de verstrekte gegevens.
  
  
  BEVEILIGING GEGEVENS
  
  Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. ONSbank neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact met ons op via privacy@onsbank.nl.
  
  
  BEWAARTERMIJNEN
  
  Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor een goede uitvoering van onze dienstverlening. Afhankelijk van het doel van het gebruik van de persoonsgegevens hanteren wij verschillende bewaartermijnen. Uitgangspunt is dat wij gegevens maximaal 3 jaar bewaren. Indien u meer specifieke informatie wilt ontvangen over hoe lang wij u persoonsgegevens bewaren, en waarom, dan kunt u contact met ons opnemen via privacy@onsbank.nl.
  
  
  RECHTEN
  
  Je hebt onder meer het recht om gegevens in te zien, te wijzigen, te beperken, of te laten verwijderen. Onder bepaalde voorwaarden heb je ook het recht op overdraagbaarheid van je persoonsgegevens. Wil je gebruik maken van jouw rechten? Mail naar privacy@ONSbank.nl.
  Om er zeker van te zijn dat jouw verzoek tot inzage, beperking, wijziging of overdracht door jou is ingediend, zullen wij jouw identiteit controleren. Dit kan door middel van telefonische verificatie of het versturen van een email ter bevestiging. 
  
  Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.
  
  
  COOKIES
  
  Onze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Volgens de wet mogen wij cookies op jouw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik of functioneren van de site. Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken door basisfuncties als pagina navigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken.
  
  Voor andere soorten cookies, zoals voorkeur- en marketingcookies, hebben wij jouw toestemming nodig. Die vragen wij dan ook. Je kunt je toestemming voor het plaatsen van de cookies altijd intrekken. (vermelden hoe dit kan bv via browserinstellingen)
  
  
  ANALYTICS
  
  De website van Stichting ONSbank verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. 
  
  Heb je toch nog vragen over de privacy verklaring? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947