• Wie geven de workshops van ONSbank?

  De onderstaande workshopleiders hebben al eerder workshops gegeven in het ONSbank traject.

  We kijken per locatie en samenstelling van de groep met welke workshopleiders we samenwerken.

   

  Nita Liem

  choreograaf en theatermaker

  Nita Liem is choreograaf en theatermaker. Samen met dramaturg Bart Deus richtte zij in 2000 het dansgezelschap Don't Hit Mama op. Zij baseren hun danstheaterwerk op hiphop, de Afro-Amerikaanse danstradities, migranten thema’s en sociale dansvormen, die de basis vormen voor vele urbane dansstijlen. Het werk van Don´t Hit Mama draait om viering, dans en bewustwording. Nita Liem volgde de ontwikkeling van Afro-Amerikaanse, urban- en sociale danstradities al vanaf het begin van haar carrière van dichtbij, door onder meer verblijven in New York, Zuid Afrika en Senegal.

   

  De workshops die Nita Liem aan de deelnemers van ONSbank geeft zorgen ervoor dat de Schuldrust ook mentaal en fysiek wordt bestendigd. De workshops zorgen ervoor dat de deelnemers weer beter in hun vel komen te zitten. Daarnaast geeft Liem in haar workshops veel aandacht aan groepsdynamiek en lichaamshouding en presentatie.

  Khalid Amakran

  fotograaf

  Khalid Amakran is een jonge portretfotograaf geboren en getogen Rotterdam. Hij maakt alleen foto’s van "échte mensen in een échte stad” en is hierbij vooral geïnteresseerd in de verhalen van de mensen die hij portretteert. Zoals hij zelf zegt, zijn jongeren zo interessant om te fotograferen omdat ze nog veel ambitie en sterke idealen hebben: ‘they’re not scared to dream big.

  In 2016 was hij een van de twee winnaars van de publieksprijs van de fotowedstrijd ‘De Kracht van Rotterdam’. Inmiddels wordt hij wereldwijd gevraagd voor shoots en legde hij onder meer de jongerencultuur in New York vast.

   

  Amakran maakt sinds begin 2017 de rubriek 'Jong!' voor het NRC Handelsblad en is museumdocent bij FOAM Fotografiemuseum Amsterdam.

   

  Voor ONSbank geeft hij een workshop waarin hij jongeren begeleidt in het maken van verhalen met tekst en beeld. Verhalen over hoe zij hun ideale leefomgeving zien en ook de toekomstdromen die ze hiervoor hebben.

  Luan Buleshkaj van der Linden (L-Deep)

  dichter en spoken word-artiest

  L-Deep begon als rapper, hij maakte naam als battlerapper bij ‘Punchout Battles’. Vanaf 2010 is hij zich steeds meer op spoken word/poetry slam gaan richten en sindsdien trad hij al op vele podia in Nederland op. Hij stond o.a. bij Woorden Woorden Zinnen, Late Night Poetry, Paginagroots, Spraakuhloos, Mensen Zeggen Dingen, Sunday in the Village en het Solar Festival.

   

  L-Deep was in september 2015 huisdichter bij het programma CritiX op FunX. Tevens geeft hij workshops aan vluchtelingen in het AZC te Utrecht. L-Deep was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk. L-Deep staat vooral bekend om zijn woordspelingen en gevoel voor improvisatie.

   

  In de workshops door Luan van der Linden krijgen de deelnemers de kans hun verhaal te uiten en hun dromen voor de toekomst te verwoorden. Hij werkt hierbij samen met schrijver Dirk van Weelden.

  Stephan Seegers

  Teamcoach/trainer vanuit vechtkunst

  Stephan Seegers traint en coacht mensen en groepen in het verkrijgen van zelfinzicht vanuit de traditie van de vecht- en krijgskunst. Hij combineert hiervoor zijn opleiding toegepaste psychologie met het grote aantal vechtsporten dat hij vanaf zijn 18e beoefent, waaronder jiu-jitsu, aikido, Tai-chi, Chi-Kung, Muy-Thai, Kickboxing en Kyokushin Karate.

  Hij wisselt het werken vanuit je hoofd af met een fysieke ervaring om lijf en geest, hoofd en hart, bij elkaar te brengen. Zodat je te weten komt wie je bent, waar je voor staat en van daar uit richting kunt geven en resultaten kunt bereiken.

   

  In 2004 publiceerde hij het boek ‘Vechtkunst voor Managers’ samen met Dennis Steussy.

  Domenique Himmelsbach de Vries

  kunstenaar

  Als sociaal kunstenaar opent Dominique Himmelbach de Vries populistische webwinkels, richt papieren monumenten op en zet de ‘prima mens’ op een voetstuk. Met zijn frisse, humorvolle blik en denken voorziet hij actuele sociale, culturele en maatschappelijke vraagstukken van inspiratie, nieuwe perspectieven en antwoorden op een persoonlijk niveau.

  In 2010 studeerde hij af aan de social design post-graduate opleiding No Academy, Laboratory for Art & Society, Amsterdam. In 2009 aan de afdeling Autonome Beeldende Kunst, ArtEZ, Zwolle.

   

  Tijdens de pilot van ONSbank in 2016/2017 bedacht en begeleidde hij de workshop ‘Lessen in omdraaien (detournement)’.

  Hüsnü Kocabaş

  boxer

  Na zijn opleiding tot sportinstructeur werkte Hüsnü Kocabas voor Defensie, waar hij tot 2010 als ambassadeur voor de topsport deel uitmaakte van de Defensie Topsport Selectie. In 2005 wordt hij niet alleen Militair Wereldkampioen, maar ontvangt tevens de “CISM bronze Star Sport Merit” onderscheiding voor zijn betekenis voor de militaire sport in het algemeen. Daarvoor bereikte hij al kwartfinales tijdens Europese en wereldkampioenschappen. Wat hem een A-status bij het NOC*NSF oplevert. Kocabas sloot zijn lange topsportcarrière in 2011 af als twaalfvoudig Nederlands kampioen.

   

  Hij is nog steeds actief als IBT-instructeur, Wachtmeester der Eerste Klasse bij de Koninklijke Marechaussee en houdt een nauwe band met de bokssport door zijn aanstelling als bondscoach van de Militaire Equippe.

   

  De workshops die Husnu Kocabas voor ONSbank heeft ontwikkeld versterken het zelfvertrouwen van de deelnemers, het vergroot hun discipline en ze leren ze meer over de dynamiek van hun eigen bewegingen en acties en de reactie hierop van anderen.

  James Beckett

  kunstenaar

  James Beckett is geboren in Zimbabwe, groeide op in Zuid-Afrika en woont sinds lange tijd in Nederland. Een van zijn belangrijkste interesses is de geschiedenis van de industrie, en dan vooral haar ondergang. Hij wil een op een alternatieve manier naar de geschiedenis kijken en zijn werk heeft vaak een absurdistische wending. In zijn installaties gebruikt hij zeer uiteenlopende media, waaronder geluid. Beckett studeerde aan de Rijksakademie in Amsterdam en won in 2003 de Prix de Rome met zijn project 'A Partial Museum of Noise'.

   

  In 2016 bouwde hij het werk 'Palace Ruin' op de Zuidas in Amsterdam, waar hij de deelnemers van ONSbank tijdens zijn workshop in betrok. Het werk bestond uit een reconstructie van een deel van het Paleis voor Volksvlijt uit 1864, dat in 1929 afbrandde. Zijn grote bouwwerk functioneerde als podium voor lezingen en concerten.

  Willem de Haan

  kunstenaar

  Willem de Haan is een jonge kunstenaar die met name werk maakt in de publieke ruimte. Hij ziet al zijn werken als eerbetoon aan onderwerpen uit het dagelijkse leven die volgens hem ten onrechte als doodnormaal worden afgedaan. Zo heeft hij in de afgelopen jaren eerbetonen gedaan aan rotondes, zonsondergangen, silent disco’s, toiletpapier en slechte ideeën.

  De workshops die hij voor ONSbank ontwikkelde, zijn gebaseerd op zijn werk ‘5 Minute Moped Tours’. In dit werk organiseerde De Haan een brommertour langs diverse kleine interventies die hij in de publieke ruimte deed, op voor hem betekenisvolle plaatsen in zijn stad. Dit doen de deelnemers aan het ONSbank programma ook. Ze kiezen voor hen een belangrijke plek in hun leefomgeving – een plek die ze graag zouden willen veranderen of die ze juist zouden willen koesteren – en maken daar een passend werk voor. Al doende reflecteren de deelnemers zo op hun relatie met hun leefomgeving en de verantwoordelijkheid die ze daarvoor voelen.

  De Haan behaalde in 2017 een Bachelor in Fine Arts aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en genereerde in de korte tijd na zijn afstuderen al veel aandacht voor zijn werk.

  Des Balentien

  motivatiespreker

  Des Balentien is een motivatiespreker met het motto ‘You gotta believe’. Onder deze naam (YGB) richt zij zich met haar eigen bedrijf op training, coachen en opleiden op het gebied van persoonlijk groei en ontwikkeling. Puttend uit haar eigen levensverhaal biedt ze jong en oud de extra motivatie om (weer) in zichzelf te geloven.

  Balentien is vooral bekend van haar vele vlogs, maar spreekt ook regelmatig op seminars en congressen of wordt gevraagd als kritische gast in talkshows, zoals ‘De Nieuwe Maan’ van de NTR. In 2016 besteedde NPO Spirit een aflevering van ‘De Ochtendkus’ aan Balentien. Zelf maakte zij vanuit YGB de serie ‘Real Talk’, waarin zij door middel van een open gesprek op zoek gaat naar het achterliggende verhaal van mensen die haar inspireren.

  Voor ONSbank heeft ze de jongeren geholpen met het maken van hun eigen ‘vision board’, een beeldend verhaal van hun toekomstdromen en de stappen om daar te komen.

  Gijs Assmann

  kunstenaar

  Het werk van Gijs Assmann bevat thema’s als het menselijke tekort en vergankelijkheid, die hij in beelden met een zekere dosis humor toont.

  Enkele van Assmann's beelden zijn te zien in de openbare ruimte, waaronder ‘Man met Ezel 'Jack Ass' in Gouda, ‘The he and the she and the is of it’ in Den Haag en ‘Hert en Jager’ in Apeldoorn.

  De Volkskrant beschreef hem in 2015 als ‘De geheime parel van de Nederlandse kunst’, die ‘zo'n beetje in elk denkbaar medium werkt: aquarel, acryl, assemblage, gevonden objecten, keramiek met allerhande motieven: religieuze iconografie, volkskunst, pornografie’.

   

  Assmann volgde opleidingen aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede, aan de Rijksakademie in Amsterdam en het Keramisch Werkcentrum Den Bosch. Hij geeft les aan de Design Academy in Eindhoven en bij Fine Art Arnhem (BEAR).

  All Posts
  ×