• Raad van toezicht

  broken image

  Isaac Kalisvaart (voorzitter)

  Project ontwikkelaar, Kalisvaart & Company

  Isaac is actief geweest als ontwikkelaar van binnenstedelijke transformaties in de VS en Europa, waaronder de Westergasfabriek en het Oosterdokseiland in Amsterdam en De Rotterdam. Sinds zijn terugtreden als voorman van MAB is hij bestuurder en toezichthouder van een aantal culturele- en maatschappelijke instellingen, waaronder ONSbank. Daarnaast is hij sinds 2013 betrokken bij de Yale School of Architecture als visiting professor en lid van de dean’s council en is hij adviseur van enkele bedrijven. “Met mijn ervaring als ondernemer en bestuurder hoop ik bij ONSbank bij te dragen aan een organisatie die meer jongeren een perspectief kan geven op een productief leven.”

  broken image

  Tatjana Macić

  Beeldend kunstenaar, schrijver en onderzoeker

  Tatjana's artistieke praktijk bevindt zich op het snijvlak tussen beeldende kunst, theorie, educatie en taal. Haar werk was onder meer te zien in het Tate Modern, het Stedelijk Museum Amsterdam, de Biënnale van Venetië Collateral Events, The Wrong Biennale, KunstVlaai en de Appel in Amsterdam.
  Ze is docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze Artistic Research en Exhibition Research Lab doceert en Research & Discourse leidt. Ze was onderzoeker bij PlatformBK, adviseur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), en lid van de Commissie voor Ateliers en (Woon)Werkpanden Amsterdam (CAWA).
  “Ik zet mij in voor ONSbank omdat ik erin geloof dat kunst een positieve verandering in het leven van jonge mensen kan brengen. Kunst biedt perspectief en leert je anders naar jezelf en de wereld om je heen te kijken, ongeacht in welke situatie je zit. ”
  broken image

  Roeland van Geuns

  Emeritus lector Armoede Interventies van de hogeschool van Amsterdam

  Roeland was vanaf 2012 lector aan de HvA en deed met zijn team praktijkonderzoek naar armoede in schulden, de oorzaken en gevolgen daarvan en effectieve interventies gericht op het oplossen van de problemen die het gevolg zijn van het leven met een laag inkomen en/of schulden.
  Momenteel is Roeland onder meer voorzitter van het bestuur van het Fonds Bijzondere Noden Amsterdam, lid van de Raad van Advies van Plinkr en lid van de Raad van Toezicht van het Jongeren Cultuur Fonds Amsterdam.
  Roeland over waarom hij toetreedt tot de Raad van Toezicht van Stichting ONSbank: “De aanpak van ONSbank heeft alles in zich dat een schuldeninterventie effectief maakt: aansluiten bij de behoeften en aspiraties van jongeren door hen ontplooiingsmogelijkheden en perspectief op een schuldenvrij leven te bieden”.

  broken image

  Wieke Maarleveld

  Directeur solutions development, Van Lanschot Kempen

  Wieke heeft een financiële achtergrond, in het bijzonder op het gebied van duurzaam en impact beleggen. Sinds 2012 is zij werkzaam bij Van Lanschot Kempen, waar zij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de beleggingsdienstverlening voor particuliere en semi-institutionele klanten. Als voormalig bestuurslid bij Stichting Buurtbuik en verantwoordelijke voor de fondsenwerving, richtte zij zich op het verminderen van voedselverspilling en het versterken van sociale cohesie in Amsterdam.

   

  “De aanpak van ONSbank, met aandacht voor ontplooiingsmogelijkheden van jongeren met schulden, spreekt mij enorm aan. Ik ben er van overtuigd dat dit bijdraagt aan een duurzame oplossing voor de schuldproblematiek waar zij mee kampen. Met mijn financiële achtergrond en ervaring op het kwantificeren van maatschappelijke impact, hoop ik bij ONSbank bij te dragen aan een organisatie die jongeren perspectief biedt op een schuldenvrije toekomst”.

  broken image

  Malini Dhoenmoen

  Senior Manager Services Leven, Nationale Nederlanden

  We vertellen je binnenkort meer over Malini!

 • Beleidsplan en jaarverslag

  Download hier ons beleidsplan, het jaarverslag 2022, jaarverslag 2021, jaarverslag 2020 en jaarverslag 2019.

  Meer weten over onze ANBI-status? Klik hier