• Binnen het programma van ONSbank doorloop je 2 stappen, namelijk
  1. Je financiën aanpakken

  2. Met je toekomst aan de slag

  1. Je financiën aanpakken  

  Eerst ga je in gesprek met een van onze schuldrustcoaches om te kijken wat er speelt in je leven. Daarna kijken we samen met je schuldeisers hoe we je schuld kunnen regelen.


  We zorgen ervoor dat je schulden in ieder geval 6 maanden worden bevroren en niet verder oplopen. En je geen berichten meer krijgt van deurwaarders en incassobureaus. Dat noemen we schuldrust. Zo heb je minder stress en kun je aan jezelf werken.

   

  Naast het bedrag dat je oorspronkelijk moest betalen, is je schuld waarschijnlijk opgelopen door allerlei bijkomende kosten. Bijvoorbeeld aanmanings-, incasso- en deurwaarderskosten. Daarom kijken we samen met je schuldeisers ook of we je schuld kunnen terugbrengen naar de oorspronkelijke schuld. Ook dit zal stress bij je wegnemen, waardoor je je kunt richten op jezelf en je toekomst.

  2. Met je toekomst aan de slag

  Gedurende 6 maanden volg je een cultureel workshopprogramma. Dit houdt in dat je elke week 2 uur aan de slag gaat met een kunstenaar, fotograaf, theatermaker, muzikant of sporter. Je maakt bijvoorbeeld een kunstwerk, gaat de straat op om te fotograferen of leert de basics van een vechtsport. En tegelijkertijd ga je in gesprek met de workshopleider en de andere deelnemers. Samen kijk je naar vragen als:

  • Wie ben ik? Wat vind ik leuk of interessant?
  • Wat kan ik? Waar liggen mijn kwaliteiten?
  • Wat wil ik? Wat zijn mijn dromen voor de toekomst?


  Door de workshops ervaar je dat verandering in je leven mogelijk is. Je gaat weer kansen zien. Je leert jezelf beter kennen en kunt weer dromen over de toekomst. Als je beter weet waar je toekomst ligt en weer overzicht hebt, krijg je vanzelf weer behoefte om je leven praktisch op orde te brengen. Je krijgt dus weer grip op je leven. En doordat je tijdens sommige workshops ook lekker aan het bewegen bent, krijg je niet alleen rust in je hoofd, maar ook in je lijf.

   

  Het leertraject sluiten we af met een gezamenlijke presentatie.

   

  Het programma volg je in een groep van maximaal 15 mensen, die in min of meer dezelfde situatie zitten. Door de workshops samen met andere mensen te volgen, kun je elkaar steunen en leer je jezelf ook beter kennen. Ook word je begeleid door een ONSbank coach. Deze coaches zijn ervaringsdeskundigen en begrijpen dus waar je mee te dealen hebt. De coach is bij elke workshop aanwezig. En natuurlijk kun je ook tussendoor bij je coach terecht. We’ve got your back!

  Na het leertraject ga je samen met jouw ONSbank jobcoach op zoek naar een geschikte baan, stageplek of studie. In het leertraject heb je uitgevonden wat je dromen zijn. Samen zorgen we ervoor dat je die ook gaat waarmaken.

   

  Lees meer over de workshopleiders die de workshops geven en de ONSbank coaches die je begeleiden.

  Aanmelden

  Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor het ONSbank programma via ons aanmeldformulier.

  All Posts
  ×