• Verantwoording

  Doelstellingen

  a. Het onderhandelen met schuldeisers, sociale organisaties en andere betrokken partijen om de schuldenlast van particulieren te verlichten, op te lossen en/of beheersbaar te maken.

  b. het voorkomen van stigmatisering van jongeren met schuldproblemen in de maatschappij, doch tevens het confronteren van de jongeren met hun financiele situatie en het door hen doen accepteren van hun eigen verantwoordelijkheid bij het oplossen van hun schuldenproblematiek

  c. het ontwikkelen van een schuldhulpprogramma voor jongeren, waarin wordt gestreefd naar een wezenlijke andere omgang met geld en schulden en wordt gevraagd aan schuldeiser en schuldenaar om samen te werken en naar een oplossing voor de ontstane schuldenproblematiek te zoeken.

  Hoofdlijnen beleidsplan

  ONSbank voert basistrajecten uit voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar die schulden hebben. De ONSbank methode gaat ervan uit dat er vier elementen voorwaardelijk zijn voor een duurzame oplossing van schuldproblemen van jongeren. Dit zijn de basisprincipes van de ONSbank methode:

  1. Schuldrust: 6 maanden bevrijd van de stress die schulden met zich meebrengen
  2. Cultureel Workshopprogramma van 3 maanden om deelnemers in groepsverband en met behulp van kunstenaars zichzelf, hun verlangens, mogelijkheden en problemen te laten onderzoeken
  3. Intensieve, persoonlijke toeleiding naar werk of opleiding
  4. Haalbare afbetalingsregeling

  De groepen bestaan uit maximaal 15 jongeren en een ONSbank-traject duurt een half jaar. Na dat half jaar hebben jongeren weer grip op hun financiële en persoonlijke situatie.

   

  Lees hier ons volledige beleidsplan.

  Activiteiten

  In de jaarverslagen van Stichting ONSbank is een activiteitenverslag en een financiële verantwoording opgenomen. Zie ons jaarverslag 2022, jaarverslag 2021, jaarverslag 2020 en jaarverslag 2019.

   

  Aanvullende informatie over de Raad van Toezicht en het beloningsbeleid van Stichting ONSbank is te lezen in het Standaardformulier publicatieplicht ANBI Algemeen.

 • broken image
  broken image
  broken image
  broken image
 • Zit jij in de schulden en heb je hulp nodig?

  Het ONSbank-programma duurt in totaal 6 maanden en is kosteloos voor de deelnemers, het kost je dus geen geld.

  Meld je nu vrijblijvend aan en wij nemen contact met je op om te kijken of ONSbank bij je past.

  Voor wie nog veel vragen heeft: check onze FAQ

  Of wil je juist helpen om nog meer jongeren een weg uit de schulden bieden?

  In Nederland liepen voor de coronacrisis al 400.000 jongeren rond met ernstige schulden (NJI, april 2020). ONSbank wil zoveel mogelijk jongeren op weg helpen naar een schuldenvrije toekomst. Het ONSbank-programma ontvangt ondersteuning van diverse fondsen en een belangrijk deel van ons team bestaat uit vrijwilligers.

  Met jouw donatie kunnen we nog meer jongeren helpen!

  Op de hoogte blijven van wat we doen?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang zo'n 4 keer per jaar de ins en outs over ONSbank in je mailbox.

  Je kunt ook lezen wat we doen op onze nieuwspagina. Of door ons te volgen op onderstaande social media.

  Wil je als gemeente of organisatie samenwerken met ONSbank?

  Het eerste ONSbank-traject vond plaats in Amsterdam in 2016. We zijn op dit moment actief in de gemeente Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en eerder ook in Arnhem en Zaanstad. Het ONSbank-traject is een aanvulling op het bestaande systeem en komt het best tot zijn recht in samenwerking met de gemeente en de diverse schuldhulpinstanties.

  Wil je als gemeente of organisatie samenwerken met Stichting ONSbank of wil je ons op een andere manier helpen om nog meer jongeren een toekomst zonder schulden te bieden? Wij zijn een en al oor!

  Mail ons gelijk of lees meer over de ONSbank-methode in de handreiking die we maakten voor het Ministerie van VWS en Kansfonds.