• De culturele benadering van ONSbank

  Wij denken dat schuldproblemen alleen op te lossen zijn als we de identiteit en het gevoel voor eigenwaarde van de deelnemers versterken. Dit is noodzakelijk als basis voor de gedragsverandering die nodig is. Wie sterker in zijn schoenen staat, kan zijn leven een draai geven. Het ONSbank programma helpt de deelnemers hierbij door hen vanuit hun eigen cultuur, vrijheden en mogelijkheden te laten ontdekken.

   

  Schuldproblemen zijn menselijke problemen. Het gaat er dus om te leren omgaan met vragen als; wie ben ik? wat wil ik? waar ben ik bang voor? bij wie wil ik horen? wat houdt me tegen? wat wil ik leren? Kunst, muziek, sport en taal helpen om een antwoord te vinden op deze vragen omdat een goed cultureel besef bepaalt wat we van waarde vinden en met welke omgeving en mensen we ons verbonden voelen. Dat besef is nodig om je toekomst te bepalen en keuzes te maken.

   

  ONSbank werkt hierbij samen met cultuurmakers met een autonome praktijk. Dit doen we omdat hun overtuigende eigenzinnigheid inspirerend en bevrijdend werkt. Zij laten de deelnemers zien dat verandering in een situatie mogelijk is en zetten een bevrijdende reactie tegenover de problemen die spelen in hun leven. Bovendien kunnen ze andere vormen van waarde, succes en kracht laten zien dan die van geld, roem en uiterlijk. Het werken met mensen, die liefde hebben voor maken en persoonlijk contact, geeft een ander perspectief op het leven en nieuwe kracht.

 • broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image