• ONSbank voor MBO-studenten

  ONSbank voor MBO-studenten bestaat naast het ONSbank basistraject voor individuele jongeren.

   

  Volgens het Nibud heeft meer dan 1 op de 3 (37%) mbo-studenten boven de 18 jaar schulden. Werken aan preventie op school is dus van grote betekenis.

   

  Via het speciale ONSbank programma voor mbo-studenten helpen we mbo’ers om schulden te voorkomen of op te lossen. Met het programma maken we schuldproblemen bespreekbaar en verbeteren we het zelfbeeld en het gedrag van jongeren. Ze weten beter wat hun kwaliteiten zijn en hoe ze die in kunnen zetten voor een toekomst zonder schulden.

   

  Het programma bestaat uit een serie van 7 workshops van 2 uur en een afsluitende presentatie, die wordt aangeboden in het kader van verplichte loopbaanoriëntatie. De workshops worden gegeven door onder andere sporters, theatermakers, fotografen en kunstenaars. Deze eigenzinnige mensen inspireren en helpen studenten om zichzelf beter te leren kennen en hun kijk op de wereld te veranderen. Ze laten andere vormen van waarde, succes en kracht zien, dan die van geld, roem en uiterlijk.

  Door het programma bouwen studenten die geen schulden hebben een mentale buffer op om geen schulden te krijgen. Na afloop weten ze beter waar ze voor staan en maken ze keuzes die daarbij passen. Mocht een student al wel schulden hebben, dan wordt dit - met toestemming van de student - besproken met de mentor, zodat doorverwijzing naar de juiste kanalen binnen de school mogelijk is.

   

  De inhoud van het ONSbank programma voor mbo-studenten is ontwikkeld in samenwerking met sociaalpedagogisch bureau Noorda & Co en is in 2018 getest in een pilot programma.

  Wil je het ONSbank progamma voor mbo-studenten ook bij jou in de klas of heb je interesse in een kortere of eenmalige workshop? Neem dan contact met ons op via info@onsbank.nl.

 • broken image
  broken image
  broken image
  broken image