• Zo maak je een aflosplan voor je schulden

  Wanneer je schulden hebt dan wil je daar het liefst zo snel mogelijk vanaf. Heb je maar één schuld van € 100 dan is dat makkelijk. Het is een stuk lastiger als je € 10.000 aan schulden hebt bij verschillende instellingen. We helpen je daarom bij het opstellen van een aflosplan voor je schulden. Dit is plan waarin je uitwerkt hoe je weer schuldenvrij wordt.

  Dringende schulden

  Voor we aan de slag gaan met een aflosplan voor je schulden, is er nog een andere vraag. Zijn er dringende schulden? Dringende schulden heb je als er gedreigd wordt met uithuiszetting of als er loonbeslag ligt. De belastingdienst is een schuldeiser met meer rechten. Heb je een schuld bij de belastingdienst dan is het belangrijk dat je daar zo snel mogelijk afspraken mee maakt.

   

  Een plek om te wonen heeft de hoogste prioriteit. En als er loonbeslag ligt dan moet je dat eerst dat oplossen. Is dit bij jou het geval? Dan moet je dit eerst oplossen. Weet je niet hoe? Neem dan contact met ons op. We hebben programma's in verschillende steden. Als je meedoet met ons programma krijg je een persoonlijke schuldrustcoach die je helpt met je financiën. Deelnemen aan het programma is 100% gratis.

  Hoe weet ik wat mijn schulden zijn?

  De eerste stap is weten wat je schulden zijn. Je gebruikt voor het overzicht deze Google Sheet.

   

  Dit overzicht is het startpunt voor het oplossen van je schulden.
   

  Tip: voor je verder gaat sla je eerst een kopie van de sheet op. In Google Sheets ga je naar Bestand en klik je op Kopie maken. Je slaat nu het bestand op in je eigen Drive.

  Inkomsten en uitgaven

  Voor het aflosplan moet je ook weten wat je inkomsten en uitgaven zijn. Die twee samen bepalen welke bedrag je elke maand kunt aflossen. Ga daarom terug naar de sheet waar je je schulden hebt ingevoerd. Je ziet hier nog twee tabbladen. Een voor je inkomsten en een voor je uitgaven. Vul nu deze twee tabbladen in.

  Het aflosplan

  Je hebt nu alle gegevens die je nodig hebt voor het maken van een aflosplan.

   

  Belangrijke schulden

  Alle schulden zijn natuurlijk belangrijk, maar sommigen zijn net iets belangrijker. Dit zijn schulden die direct invloed hebben op je leven. Denk aan:

  • Huur of hypotheek
  • Energie en gas
  • Water
  • Zorgverzekering
  • Telefoon
  • Overige verzekeringen

  Deze schulden hebben directe invloed op je leven. Ze gaan over waar je woont en je gezondheid. Hier ga je als eerste mee aan de slag. Waarom? Je wilt niet dat je uit je huis wordt gezet of dat je geen zorgverzekering meer hebt. Daarom ga je als eerste aan de slag met deze schulden.

   

  Kleine schulden
  Sommige schulden zijn waarschijnlijk maar een paar tientjes en kun je misschien in één keer betalen. Je betaalt hierbij eerst de oudste schulden af. Op die manier voorkom je dat er extra kosten komen vanuit deurwaarders en incassobureaus.
   
  Voor grotere schulden sluit je een betalingsregeling af.
   
  Overige schulden
  Nadat je de belangrijke en kleine schulden hebt afgelost, ga je aan de slag met de overige schulden.

  Betalingsregelingen afspreken

  Voor veel jongeren ligt er een drempel wanneer ze een betalingsregeling moeten afspreken. Ze weten niet hoe, het is eng of ze schamen zich. Je bent niet de enige. En weet dat veel schuldeisers graag met je meedenken. Zij hebben er ook belang bij dat je een schuld uiteindelijk kunt afbetalen.

   

  In dit artikel leggen we uit hoe je een betalingsregeling treft.

  Deel je situatie met schuldeisers

  Je kunt je schulden niet in één keer betalen, maar je wilt ook geen nieuwe problemen. Daarom is het belangrijk dat je contact zoekt met je schuldeisers. Ook als je op dat moment nog niet kunt starten met aflossen. Waarom? Als je niets van je laat horen, is de kans groot dat ze verdere stappen nemen. Dat kan een dagvaarding zijn of misschien zelfs het leggen van beslag. Dit zorgt voor extra kosten en die wil je voorkomen.

   

  De overheid en de meeste bedrijven denken graag met je mee als je niet kunt betalen. Zoek daarom contact en leg uit wat je situatie is en welke stappen je neemt bij het oplossen van je schulden. Eventueel deel je ook de Sheet waarin je alle inkomsten, uitgaven en schulden hebt verzameld. Ze zien dan of er wel of geen ruimte is. En eventueel maak je betaalafspraken voor de toekomst.

   

  Wanneer je open bent over je situatie, dan geef je anderen de kans om met je mee te denken. En dat is wat je wilt, hulp bij het aflossen van je schulden.

  Problematische schulden

  Zijn je schulden bij elkaar € 10.000 of meer? Dan heb je problematische schulden. Iets wat je niet in een paar maanden oplost. In dat geval raden we je aan dat je contact met ons opneemt. We helpen je met het krijgen van overzicht en bij het maken van afspraken met schuldeisers. Daarnaast regelen we een periode van 6 maanden schuldrust. Dit betekent dat je schulden in die tijd niet worden verhoogd met boetes en rente. Ook zorgt ons programma dat je weet wat je moet doen om te voorkomen dat het in de toekomst weer mis gaat.

   

  Bij ONSbank helpen we jongeren tussen de 18 en 27 jaar met het werken aan een toekomst zonder schulden. Dat doen we gratis. Neem contact met ons op. Je hoeft niet een minimum bedrag aan schulden te hebben. Ook als je schulden minder dan € 5.000 zijn helpen we je.

  Schuldenvrije toekomst

  Een schuldenvrije toekomst creëer je stap voor stap en wij zijn er om je daarbij te helpen.

 • Denk je er over om samen met ons aan de slag te gaan?

  Het ONSbank-programma duurt in totaal 6 maanden en is kosteloos voor de deelnemers, het kost je dus geen geld.

  Meld je nu vrijblijvend aan en wij nemen contact met je op om te kijken of ONSbank bij je past.

  Voor wie nog veel vragen heeft: check onze FAQ

  Alle berichten
  ×
  ×
  Privacybeleid
  Privacy verklaring stichting ONSbank
  
  
  INLEIDING
  
  In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe Stichting ONSbank daarmee omgaat, bijvoorbeeld voor welke doelen wij jouw gegevens opslaan. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.
  
  De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen. Bij wijzigingen die van invloed zijn op de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, zullen we je altijd een aangepaste versie van de privacyverklaring verstrekken.
  
  
  STICHTING ONSBANK
  
  Je leest op dit moment de privacy verklaring van Stichting ONSbank. Stichting ONSbank is een stichting die streeft naar een meer menselijke omgang met jongeren die schulden hebben. Onze aanpak is vormgegeven vanuit het idee dat schuldproblemen niet op te lossen zijn door alleen het geven van trainingen in het op orde krijgen van je administratie. Je moet ook de energie hebben om je leven aan te pakken en je gedrag te veranderen. En dit is makkelijker als je weet wie je bent en wat je wilt, een gevoel van eigenwaarde hebt en weer kansen kunt zien.
  
  Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Stichting ONSbank verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.
  
  Als je vragen hebt, of als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door ONSbank, neem dan gerust contact op! 
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947
  
  
  INFORMATIE OP MAAT
  
  Afhankelijk van de activiteit waarvoor je je aanmeldt, zullen wij alleen de noodzakelijke gegevens registreren.
  
  
  HET VERSTUREN VAN NIEUWSBRIEVEN
  
  Stichting ONSbank stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Zo blijf je betrokken bij onze organisatie. Wil je een digitale nieuwsbrief ontvangen dan kun je je hiervoor aanmelden op onze website. Daarnaast sturen wij al onze partners en sponsoren een digitale nieuwsbrief vanuit ons centrale relatiemanagement bestand. 
  
  Wanneer jij je voor de nieuwsbrief hebt aangemeld via onze website dan vragen wij jou hiervoor om toestemming te geven. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van onze nieuwsbrieven, vermelden wij ook direct hoe jij je op een zeker moment kunt afmelden.
  
  Iedere digitale nieuwsbrief bevat een link waarmee je je op ieder gewenst moment kunt afmelden. Voor het versturen van nieuwsbrieven, gebruiken wij alleen je emailadres, voor- en achternaam en eventueel de organisatie waarvoor je werkt. 
  
  
  CONTACT OPNEMEN
  
  Jouw gegevens zullen verzameld worden wanneer jij contact opneemt met Stichting ONSbank via de website www.onsbank.nl. Dit zijn gegevens die jij zelf aan ons verstrekt op dat moment, zoals je voor- en achternaam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer.
  
  
  DONATEURS
  
  Als wij particuliere donateurs willen bedanken op onze website, jaarverslag of andere sociale media kanalen dan vragen wij daar eerst uitdrukkelijk toestemming voor. Zonder toestemming kunnen wij vermelding maken van de gift maar kunnen we de donateur niet met naam en toenaam vermelden. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken, door contact met ons op te nemen via privacy@ONSbank.nl. Na het intrekken van je toestemming zullen wij jouw gegevens niet meer gebruiken. Het intrekken van je toestemming heeft geen gevolgen voor het gebruik dat wij tot dat moment hebben gemaakt van je gegevens.
  
  
  VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
  
  Jij bent belangrijk. Als deelnemer, donateur, partner, vrijwilliger of sponsor. Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform de AVG en overige privacy gerelateerde wet- en regelgeving. Wij gebruiken je persoonsgegevens voor het realiseren van onze doelstellingen. We gaan uitermate voorzichtig om met jouw gegevens en doen er alles aan wat binnen ons vermogen ligt om misbruik van deze gegevens te voorkomen.
  
  Welke gegevens vragen wij van jou:
  
  Deelnemer
  Gegevens: Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal ¬
  Grondslag: Deelname aan traject, toestemmingsformulier 
  Bewaartermijn: 3 jaar na beëindiging deelname. 
  
  Gegevens: Financiële gegevens, hulpverleningsgegevens, geestelijke gezondheidsgegevens 
  Grondslag: Gerechtvaardigd belang voor deelname aan traject en toestemming deelnemer 
  Bewaartermijn: 6 maanden na beëindiging deelname. 
  (Binnen onze organisatie hebben een zeer beperkt aantal mensen toegang tot deze gegevens.)
  
  Donateur
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, geslacht, naam organisatie, telefoonnummer, bankrekeningnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming via donatieknop en innen donatie
  Bewaartermijn: 
  Binnen 18 maanden na beëindiging donatietermijn. (i.v.m. jaarafsluiting)
  
  Partner 
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, contactpersoon, naam organisatie, telefoonnummer, beeldmateriaal, geslacht
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  Vrijwilliger
  Gegevens: 
  Naam, adres, geboortedatum, geslacht, emailadres, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Toestemming, Toestemmingsformulier beeld
  Bewaartermijn:
   6 maanden na beëindigen inzet. Beeldmateriaal blijft 2 jaar beschikbaar
  
  Sponsor
  Gegevens: 
  Naam, emailadres, naam organisatie, geslacht, telefoonnummer, beeldmateriaal
  Grondslag: 
  Overeenkomst, subsidieaanvraag
  Bewaartermijn: 
  1 jaar na beëindiging samenwerking
  
  In sommige gevallen sluiten wij verwerkers-overeenkomsten af met bedrijven die diensten voor ons uitvoeren en die hiervoor persoonsgegevens nodig hebben. Of we werken alleen met betrouwbare leveranciers die werken/leveren conform het gestelde in de AVG. 
  
  Denk hierbij aan partijen waarmee wij samenwerken die maatschappelijke dienstverlening verstrekken op het gebied van bv huisvesting. In deze gevallen vragen wij expliciet jouw toestemming. Wij werken niet met partijen die gevestigd zijn buiten de EU.
  
  Wij garanderen dat wij geen (persoons)gegevens aan derden verkopen, verhuren of anders commercieel ter beschikking stellen. Stichting ONSbank behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Stichting ONSbank dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Stichting ONSbank te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren. Denk hierbij aan wanneer Stichting ONSbank de gegevens moet verstrekken aan de belastingdienst in verband met een wettelijke verplichting, dan worden de gegevens niet meer enkel voor het oorspronkelijke doel gebruikt. Op dat moment is Stichting ONSbank niet meer verantwoordelijk voor de verstrekte gegevens.
  
  
  BEVEILIGING GEGEVENS
  
  Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. ONSbank neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact met ons op via privacy@onsbank.nl.
  
  
  BEWAARTERMIJNEN
  
  Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor een goede uitvoering van onze dienstverlening. Afhankelijk van het doel van het gebruik van de persoonsgegevens hanteren wij verschillende bewaartermijnen. Uitgangspunt is dat wij gegevens maximaal 3 jaar bewaren. Indien u meer specifieke informatie wilt ontvangen over hoe lang wij u persoonsgegevens bewaren, en waarom, dan kunt u contact met ons opnemen via privacy@onsbank.nl.
  
  
  RECHTEN
  
  Je hebt onder meer het recht om gegevens in te zien, te wijzigen, te beperken, of te laten verwijderen. Onder bepaalde voorwaarden heb je ook het recht op overdraagbaarheid van je persoonsgegevens. Wil je gebruik maken van jouw rechten? Mail naar privacy@ONSbank.nl.
  Om er zeker van te zijn dat jouw verzoek tot inzage, beperking, wijziging of overdracht door jou is ingediend, zullen wij jouw identiteit controleren. Dit kan door middel van telefonische verificatie of het versturen van een email ter bevestiging. 
  
  Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.
  
  
  COOKIES
  
  Onze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Volgens de wet mogen wij cookies op jouw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik of functioneren van de site. Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken door basisfuncties als pagina navigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken.
  
  Voor andere soorten cookies, zoals voorkeur- en marketingcookies, hebben wij jouw toestemming nodig. Die vragen wij dan ook. Je kunt je toestemming voor het plaatsen van de cookies altijd intrekken. (vermelden hoe dit kan bv via browserinstellingen)
  
  
  ANALYTICS
  
  De website van Stichting ONSbank verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. 
  
  Heb je toch nog vragen over de privacy verklaring? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
  
  privacy@onsbank.nl| 
  Entrada 100 | 1114 AA | Amsterdam
  KVK Nr. 69738947