• podcasts & video's

  Luister hier naar onze jongeren

  De jonge deelnemers aan onze trajecten delen hun verhaal met je, over de ervaringen die ze hebben met schulden, de gevoelens die daar bij komen kijken, wat het voor gevolgen voor hun leven heeft en hoe het schuldensysteem verbeterd zou kunnen worden volgens hen.

   

  Een deel van de jongeren die ons basistraject heeft doorlopen deed vervolgens mee aan ons Next Level traject, daarin leiden we hen op tot ervaringsdeskundigen. Zij kunnen andere jongeren met ernstige financiële problemen goed vertegenwoordigen bij schuldeisers. Ze maken een verschil voor de jongeren na hen, die ook in de problemen zitten. Hun doel is dat het terugbetalen van schulden en het treffen van regelingen in de toekomst makkelijker wordt en dat schuldeisers jongeren op een meer menselijke manier benaderen.

   

  In onderstaande video's en podcasts hoor je hun verhalen en de gesprekken die onze jongeren onderling en met hun schuldeisers hebben.

 • broken image

  2023 Tafelgesprek ONSbank Next Level

   

  De tweede editie van het Next Level tafelgesprek tussen ervaringsdeskundigen en hun schuldeisers vond plaats op 9 november 2023 in het EYE Filmmuseum.

   

  Ervaringsdeskundigen Nick, Fidessa, Sam, Naoufal, Stijn en Faysal gingen in gesprek met Ellen Baas en Rowena Jansen (Belastingdienst), Jolanda Hemmes (CJIB) en Paul Otter (Syncasso) en Ed Krom(KVN).

   

  Binnenkort luister je hier het gesprek terug

 • broken image

  2023 Podcast - Sam in gesprek met het CJIB

   

  Onze ervaringsdeskundige Sam ging in gesprek met Maarten van Zaane, hoofd overheidsincasso bij Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

   

  Samen met radiomaker Marjolein Frijling maakten we er een podcast van. Binnenkort luister je hier het gesprek terug

 • broken image

  2023 Podcast - Jessy, Sam en Stijn

  De ervaringsdeskundigen van ons tweede Next Level traject maakten samen met radiomaker Marjolein Frijling een podcast over hun ervaringen met schulden en visie op het schuldensysteem in Nederland.

   

  Binnenkort luister je hier het gesprek terug

 • 2022 Tafelgesprek ONSbank Next Level

   

  Op 19 september 2022 sloten we de pilot van Next Level af met een besloten tafelgesprek in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

   

  Layla, Brian en Manna gingen in gesprek met schuldeisers Pieter Dekker (KPN), Tom van der Waals (Zorgverzekraar VGZ), Ben van Zanten (Bosveld incasso- en gerechtsdeurwaarders) en Marieke Boon (Flanderijn incasso- en gerechtsdeurwaarders).

 • 2020 Podcast - Not About Debts

   

  Theatermaker en interviewer Wendelien Wouters ging in gesprek met een groep Arnhemse jonge mensen die deelnamen aan het ONSbank-traject en vroeg hen naar hun verhaal. Ze schreven ze op, die verhalen. En maakten ze hoorbaar in deze podcast. Verhalen die eigenlijk nooit over schulden alleen gaan.