• Tafelgesprek ONSbank Next Level 2023

  Op donderdag 9 november sluiten onze jonge ervaringsdeskundigen het Next Level traject af met een tafelgesprek waarin zij het gesprek aangaan met hun schuldeisers.

  (Het tafelgesprek is een besloten evenement. Aanmelden is inmiddels niet meer mogelijk, het maximaal aantal bezoekers is bereikt)

  De afgelopen maanden nam alweer een derde groep jongeren deel aan dit vervolg op het ONSbank-traject dat hen een weg uit de schulden bood. Tijdens het Next Level traject bereidden we hen voor op hun rol als ervaringsdeskundige. In onder meer workshops storytelling en podcast maken leerden zij skills als; je verhaal helder overbrengen en hoe met weerstand om te gaan. Daarnaast kregen de deelnemers door middel van korte stages bij schuldeisers inzicht in de incassowereld.

  Onder andere incasso en gerechtsdeurwaarders Syncasso en De Klerk Vis Niekus (KVN), het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en de Belastingdienst zitten op 9 november om de tafel met onze 'nieuwe' ervaringsdeskundigen.

  Nick, Fidessa, Sam, Naoufal, Stijn en Faysal delen op deze avond wat ze leerden over hun eigen gedrag en over de muren waar ze tegenaan liepen tijdens het aanpakken van hun schulden.

  Onder begeleiding van theater- en radiomaker Marjolein Frijling gaan de jongeren in gesprek met de schuldeisers, over de (psychische) belasting van het hebben van schulden. Het uitgangspunt is de ervaring van de jongeren. Het doel is om samen te onderzoeken wat er anders zou kunnen op het gebied van de omgang met jongeren en hun betalingsachterstanden.

  Het tafelgesprek zal worden afgewisseld met storytelling door de jongeren. Daarnaast zal ervaringsdeskundige en rapper Sam optreden met een speciale track over zijn ervaringen met schulden, die maakte hij afgelopen jaar i.s.m. onze groepscoach en spoken word artiest Rosana Salden en producer Navedem.

  Het tafelgesprek is een besloten evenement. Aanmelden is inmiddels niet meer mogelijk, het maximaal aantal bezoekers is bereikt.

 • Programma

  Datum: Donderdag 9 november

  Tijd: 18.00 uur - 20.30 uur

  Locatie: Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

  17.30

  Inloop met klein hapje

   

  18.30

  Welkom door gastvrouw Marjolein Frijling en introductie over ONSbank Next Level door Hester Apeldoorn.

   

  18.45

  Ervaringsdeskundigen Stijn, Fidessa en Sam gaan in gesprek over jongeren en ZZP-schap met Ellen Baas en Rowena Jansen van de Belastingdienst

   

  19.15 

  Optreden door ervaringsdeskundige en rapper Sam (samen met Dailow)

   

  19.25

  Ervaringsdeskundigen Nick, Naoufal en Faysal gaan in gesprek over klantcommunicatie met Jolanda Hemmes van het CJIB, Paul Otter van Syncasso en Ed Krom van KVN

   

  20.30

  Einde en gelegenheid om na te praten met een drankje

 • RSVP Tafelgesprek 2023

  aanmelden kan tot 1 november 2023

   

  Het programma is op uitnodiging. Stuur ons dan even een berichtje, dan kijken we wat er mogelijk is.

 • Op bovenstaande foto zie je Sam, hij spreekt én rapt over zijn ervaringen met schulden en trad o.a. op tijdens het congres Samen Opgeteld, over jongeren, schulden en verkeer, georganiseerd door het CJIB. Ook op 9 november zal Sam optreden.

  Hier lees je meer over wat onze ervaringsdeskundigen het afgelopen jaar allemaal deden.

 • Wil je helpen om nog meer jongeren een weg uit de schulden bieden?

  In Nederland liepen voor de coronacrisis al 400.000 jongeren rond met ernstige schulden (NJI, april 2020). ONSbank wil zoveel mogelijk jongeren op weg helpen naar een schuldenvrije toekomst. Het ONSbank-programma bestaat bij gratie van ondersteuning door diverse fondsen en doordat een belangrijk deel van ons team bestaat uit vrijwilligers.

  Met jouw donatie kunnen we nog meer jongeren helpen!

  Als gemeente of organisatie samenwerken met ONSbank?

  Het eerste ONSbank-traject vond plaats in Amsterdam in 2016. We zijn op dit moment actief in de gemeente Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en eerder ook in Arnhem en Zaanstad. Het ONSbank-traject is een aanvulling op het bestaande systeem en komt het best tot zijn recht in samenwerking met de gemeente en de diverse schuldhulpinstanties.

  Wil je als gemeente of organisatie samenwerken met Stichting ONSbank of wil je ons op een andere manier helpen om nog meer jongeren een toekomst zonder schulden te bieden? Wij zijn een en al oor!

  Mail ons gelijk of lees meer over de ONSbank-methode in de handreiking die we maakten voor het Ministerie van VWS en Kansfonds.

 • broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
 • Next Level

   

  De afgelopen maanden namen 4 jongeren deel aan de pilot van 'Next Level'. In dit vervolg op het ONSbank-traject, dat hen een weg uit de schulden bood, bereidden we hen voor op hun rol als ervaringsdeskundigen. In onder meer workshops storytelling en podcast maken leerden zij skills als; je verhaal helder overbrengen en hoe met weerstand om te gaan.

   

  Daarnaast kregen ze inzicht in de incassowereld. Samen met een gerechtsdeurwaarder van GGN doken ze in de theorie. Ze kregen inzicht in de praktijk door een kijkje achter de schermen bij Hypocasso. En ze gingen in gesprek met de afdeling creditmanagement van Bol.com.

  Tafelgesprek

   

  Onder andere schuldeisers zorgverzekeraar VGZ, KPN, gerechtsdeurwaarder Bosveld en gerechtsdeurwaarder Flanderijn zitten op 19 september om de tafel met onze 'nieuwe' ervaringsdeskundigen.

   

  Layla, Brian, Manna en Abigail delen op deze avond wat ze leerden over hun eigen gedrag en over de muren waar ze tegenaan liepen tijdens het oplossen van hun schulden.

   

  Onder begeleiding van theater- en radiomaker Marjolijn Frijling gaan zij in gesprek met schuldeisers, over de (psychische) belasting van het hebben van schulden. Het uitgangspunt is de ervaring van de jongeren. Het doel is om samen te onderzoeken wat er anders zou kunnen op het gebied van de omgang met jongeren en hun betalingsachterstanden.

  Programma

   

  18.00 - Inloop met een broodje

   

  18.30 - Welkom door gastvrouw Marjolein Frijling en introductie over ONSbank Next Level door directeur Hester Apeldoorn.

   

  18.45 - Gesprek met primaire schuldeisers: KPN en Zorgverzekeraar VGZ

   

  19.30 - Muzikaal intermezzo:

  Live optreden door Rosa Ana en Nosa, met nummers van het nieuwe album Golden Hour

   

  19.45 - Gesprek met secundaire schuldeisers: incasso- en gerechtsdeurwaarders Bosveld en Flanderijn

   

  20.30 - Einde en gelegenheid om na te praten met een drankje

  Gesprekspartners vanuit de schuldeisers

  KPN

  Pieter Dekker

  (Manager B2C Contract to Cash)

   

  Zorgverzekraar VGZ

  Tom van der Waals

  (Cirkelleider cluster Moeite Met Betalen)

   

  Bosveld incasso- en gerechtsdeurwaarders

  Ben van Zanten

  (Algemeen directeur)

   

  Flanderijn incasso- en gerechtsdeurwaarders

  Marieke Boon

  (Projectmanager Sociale Innovatie)