• Tafelgesprek ONSbank Next Level

  Graag nodigen we je uit om aanwezig te zijn bij het gesprek tussen onze jonge ervaringsdeskundigen en hun schuldeisers. De jongeren delen hun persoonlijke ervaringen en kijken samen met de schuldeisers wat er kan veranderen in de omgang met jongeren en hun betalingsachterstanden

   

  Datum: Maandag 19 september
  Tijd: 18.00 uur - 20.30 uur
  Locatie: OBA Amsterdam (7de etage) - Oosterdokskade 143 - 1011 DL Amsterdam

  Het programma is op uitnodiging. Heb je een bericht van ons ontvangen en wil je graag bij het tafelgesprek aanwezig zijn?
  Stuur ons dan gelijk een berichtje, want er is maar een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar. RSVP uiterlijk 9 september via info@onsbank.nl

 • Next Level

   

  De afgelopen maanden namen 4 jongeren deel aan de pilot van 'Next Level'. In dit vervolg op het ONSbank-traject, dat hen een weg uit de schulden bood, bereidden we hen voor op hun rol als ervaringsdeskundigen. In onder meer workshops storytelling en podcast maken leerden zij skills als; je verhaal helder overbrengen en hoe met weerstand om te gaan.

   

  Daarnaast kregen ze inzicht in de incassowereld. Samen met een gerechtsdeurwaarder van GGN doken ze in de theorie. Ze kregen inzicht in de praktijk door een kijkje achter de schermen bij Hypocasso. En ze gingen in gesprek met de afdeling creditmanagement van Bol.com.

  Tafelgesprek

   

  Onder andere schuldeisers zorgverzekeraar VGZ, KPN, gerechtsdeurwaarder Bosveld en gerechtsdeurwaarder Flanderijn zitten op 19 september om de tafel met onze 'nieuwe' ervaringsdeskundigen.

   

  Layla, Brian, Manna en Abigail delen op deze avond wat ze leerden over hun eigen gedrag en over de muren waar ze tegenaan liepen tijdens het oplossen van hun schulden.

   

  Onder begeleiding van theater- en radiomaker Marjolijn Frijling gaan zij in gesprek met schuldeisers, over de (psychische) belasting van het hebben van schulden. Het uitgangspunt is de ervaring van de jongeren. Het doel is om samen te onderzoeken wat er anders zou kunnen op het gebied van de omgang met jongeren en hun betalingsachterstanden.

  Programma

   

  18.00 - Inloop met een broodje

   

  18.30 - Welkom door gastvrouw Marjolein Frijling en introductie over ONSbank Next Level door directeur Hester Apeldoorn.

   

  18.45 - Gesprek met primaire schuldeisers: KPN en Zorgverzekeraar VGZ

   

  19.30 - Muzikaal intermezzo:

  Live optreden door Rosa Ana en Nosa, met nummers van het nieuwe album Golden Hour

   

  19.45 - Gesprek met secundaire schuldeisers: incasso- en gerechtsdeurwaarders Bosveld en Flanderijn

   

  20.30 - Einde en gelegenheid om na te praten met een drankje

  Gesprekspartners vanuit de schuldeisers

  KPN

  Pieter Dekker

  (Manager B2C Contract to Cash)

   

  Zorgverzekraar VGZ

  Tom van der Waals

  (Cirkelleider cluster Moeite Met Betalen)

   

  Bosveld incasso- en gerechtsdeurwaarders

  Ben van Zanten

  (Algemeen directeur)

   

  Flanderijn incasso- en gerechtsdeurwaarders

  Marieke Boon

  (Projectmanager Sociale Innovatie)

 • broken image

   

   

  Vergeet je niet op tijd aan te melden. Stuur uiterlijk 9 september een mailtje aan info@onsbank.nl.

   

  We zien uit naar je komst!


  Warme groeten,


  Team ONSbank,
  Layla, Brian,
  Manna en Abigail

 • Op de hoogte blijven van wat we doen?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang zo'n 4 keer per jaar de ins en outs over ONSbank in je mailbox.

  Je kunt ook lezen wat we doen op onze nieuwspagina. Of door ons te volgen op onderstaande social media.

  Of wil je helpen om nog meer jongeren een weg uit de schulden bieden?

  In Nederland liepen voor de coronacrisis al 400.000 jongeren rond met ernstige schulden (NJI, april 2020). ONSbank wil zoveel mogelijk jongeren op weg helpen naar een schuldenvrije toekomst. Het ONSbank-programma bestaat bij gratie van ondersteuning door diverse fondsen en doordat een belangrijk deel van ons team bestaat uit vrijwilligers.

  Met jouw donatie kunnen we nog meer jongeren helpen!

  Als gemeente of organisatie samenwerken met ONSbank?

  Het eerste ONSbank-traject vond plaats in Amsterdam in 2016. We zijn op dit moment actief in de gemeente Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Den Bosch en eerder ook in Arnhem en Zaanstad. Het ONSbank-traject is een aanvulling op het bestaande systeem en komt het best tot zijn recht in samenwerking met de gemeente en de diverse schuldhulpinstanties.

  Wil je als gemeente of organisatie samenwerken met Stichting ONSbank of wil je ons op een andere manier helpen om nog meer jongeren een toekomst zonder schulden te bieden? Wij zijn een en al oor!

  Mail ons gelijk of lees meer over de ONSbank-methode in de handreiking die we maakten voor het Ministerie van VWS en Kansfonds.

 • broken image
  broken image
  broken image
  broken image
  broken image