Terug naar site

Nieuwe ervaringsdeskundige: Manna

 

Dit is Manna, één van onze nieuwe ervaringsdeskundigen!
Ze rondde in september 2022 ons Next Level traject af. In dat traject trainen we jongeren die ons basisprogramma hebben afgerond en die zich willen inzetten als ervaringsdeskundige om een verschil te maken voor andere jongeren die met schulden worstelen.

Manna was 25 toen ze in 2020 contact opnam met ONSbank om haar schulden aan te pakken. Ze viel op door haar scherpe manier van denken en doordat ze de dingen helder kan verwoorden. Het maakte dat we haar in 2021 al als ervaringsdeskundige vroegen voor het programma 'Alle Jongeren een Thuis' van Kansfonds. Tijdens ons Next Level programma kon ze echt achter de schermen kijken bij schuldeisers en leerde ze meer over hoe ze daar het gesprek kan aangaan voor andere jongeren met schulden.

“’We zijn op de wereld om elkaar te helpen’ is het motto dat ik van mijn moeder mee kreeg. Geboren worden in Amsterdam en opgroeien met een alleenstaande moeder, betekende dat ik veel verschillende mensen met verschillende achtergronden leerde kennen. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen en dat heb ik zelf ook ervaren. Mede door een chronische ziekte en moeilijke omstandigheden, ervaarde ik hoe lastig het kan zijn om uit de problemen te komen. Het systeem werkt niet mee. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en ziet gewoon geen uitweg."

"Ik hoop als ervaringsdeskundige anderen te kunnen helpen en een verandering in het schuldensysteem teweeg te brengen. Zelfs kleine, simpele veranderingen in beleid en reglementen kunnen het verschil betekenen tussen verder de diepte in of een oplossing.”