Terug naar site

Nieuwe ervaringsdeskundige: Brian

 

We stellen graag onze nieuwe ervaringsdeskundigen aan je voor. Brian is één van onze kersverse ervaringsdeskundigen! Hij rondde in september 2022 ons Next Level traject af. In dat traject trainen we jongeren die ons basisprogramma hebben afgerond en die zich willen inzetten als ervaringsdeskundige om een verschil te maken voor andere jongeren die met schulden worstelen.

“Ik weet hoe donker het leven kan voelen als je in de schulden zit. Daarom zet ik me nu als ervaringsdeskundige in om anderen te helpen om hier uit te komen.”

Brian was 26 toen hij in 2020 aan het ONSbank-programma begon. Samen met zijn vrouw had hij rond de 25.000 euro aan schulden. De eerste stappen zette hij samen met ONSbank. Daarna hebben ze zelfstandig grote sprongen kunnen maken.

Twee jaar terug zagen ze door de bomen het bos niet meer. Er was veel schaamte: "We durfden vrienden en familie niets te vertellen, uit angst dat ze ons zouden veroordelen. Of nog erger: niet meer met ons om wilden gaan." Die angst werd gevoed door de instanties waar het stel schulden had. "Ze toonden geen begrip voor onze situatie en wilden alleen maar geld zien.”

Als ervaringsdeskundige gaat Brian nu o.a. het gesprek aan met schuldeisers, met als missie een meer menselijke manier om jongeren met schuldproblemen te benaderen.

Brian zelf is inmiddels niet alleen bijna schuldenvrij, maar ook de trotse vader van een dochter. Hij is lekker aan het werk en heeft zelfs de ruimte om zijn tattoo-skills verder te ontwikkelen.

Lees ook over de andere ervaringsdeskundigen en ONSbank Next Level.