Terug naar site

Sam in gesprek met CJIB voor onze nieuwe podcast-serie

Gistermiddag waren de opnames voor de nieuwe podcast-serie die we samen met onze ervaringsdeskundigen maken. Sam ging in gesprek met Maarten van Zaane, hoofd overheidsincasso bij Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Samuel en Maarten hadden een openhartig gesprek over de werkzaamheden van het CJIB en de ervaring die Sam met CJIB had. Ze spraken over de opeenstapeling van brieven, over betalingsachterstanden en welke gevoelens van angst dat met zich meebrengt. En wat het CJIB zou kunnen doen om jongeren die wel willen betalen, maar dat niet kunnen. Sam en Maarten gaven elkaar over en weer advies.

Binnenkort kun je dit en de andere gesprekken van onze ervaringsdeskundigen met hun schuldeisers beluisteren in onze nieuwe podcast-serie, die we samen met radiomaker Marjolein Frijling maken.

Dus stay tuned!

De podcast-serie komt voort uit ons Next Level programma. Met het ONSbank Next Level traject leiden we jongeren die het ONSbank basistraject hebben afgerond op tot ervaringsdeskundige. De jongeren die voor Next Level kiezen kunnen op die manier andere jongeren met ernstige financiële problemen goed vertegenwoordigen bij schuldeisers. Ze maken een verschil voor de jongeren na hen, die ook in de problemen zitten. Hun doel is om dat het terugbetalen van schulden en het treffen van regelingen in de toekomst makkelijker wordt en dat schuldeisers jongeren op een meer menselijke manier benaderen.

De opnames vonden plaats in de gloednieuwe studio van Newrise in Zwolle.