Terug naar site

Nieuwe ervaringsdeskundige: Layla

 

Layla is één van onze drie nieuwe ervaringsdeskundigen!
Ze rondde in september 2022 ons Next Level traject af. In dat traject trainen we jongeren die ons basisprogramma hebben afgerond en die zich willen inzetten als ervaringsdeskundige om een verschil te maken voor andere jongeren die met schulden worstelen.

Nadat ze in 2020 het ONSbank-traject afrondde, vroegen we Layla voor onze
Jongerenadviesraad. In die rol denkt ze mee over onze projecten en de
communicatie met jongeren. Haar ervaringen maken haar adviezen extra
waardevol. En toen we Next Level ontwikkelden moesten we ook gelijk aan
haar denken.

Layla werkt momenteel fulltime in de horeca, zodat ze het laatste deel van haar schuld kan afbetalen.

“Het liefst groei ik verder als ervaringsdeskundige en zet ik me ook professioneel voor andere jongeren in. Mijn eigen ervaring kan ik combineren met de kennis die ik opdeed tijdens mijn studie pedagogiek."

"Tijdens mijn studie leerde ik o.a. hoe het brein zich ontwikkelt van de vroege kindertijd naar volwassenheid. Denk bijvoorbeeld aan hoe pubers de consequenties van hun
eigen handelen nog niet goed kunnen inschatten.”

Terugkijkend ziet Layla dat ze zelf nog maar nauwelijks de stap van kind naar volwassene had gemaakt toen ze al met schulden in aanraking kwam. Layla hield het thuis niet meer uit en nam op haar 18e de benen. Ze was thuisloos en logeerde bij vrienden. De rekeningen stapelden zich intussen op bij haar moeder op de deurmat. Binnen een jaar zat Layla diep in de stress over haar schulden. Gelukkig klopte ze op haar 19e aan bij ONSbank.