Terug naar site

Word jobcoach bij ONSbank!

We zoeken een nieuwe jobcoach in Amsterdam!
Als jobcoach zoek je samen met de jongere naar een geschikte baan, stageplek of studie. Dit is de eerste stap om hun dromen, die tijdens het programma naar voren komen, waar te maken.

Wil jij het verschil maken voor onze jongeren of ken je iemand met de juiste expertise?
Hieronder lees je meer over deze functie.

Wat doen onze jobcoaches?

 

Over ONSbank

ONSbank biedt jongeren met schulden de kans om te ontkomen aan de afmattende vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Professionele kunstenaars geven workshops die inspireren om richting te geven aan levensdoelen en toekomstplannen, terwijl onze schuldrustcoaches de financiële schuld samen met de deelnemers aanpakken en hen leren hoe het systeem werkt.

Tijdens de looptijd van het cultureel workshopprogramma ontwikkelen de deelnemers een beter beeld van waar ze heen willen. Als dat nodig is krijgen ze individuele begeleiding door een jobcoach bij het vinden van een geschikte baan, studie of stage.

ONSbank is er voor jongeren met schulden van 18-27 jaar. Jongeren nemen deel aan een groep en gaan gedurende een half jaar aan de slag met kunst en cultuur. En met hun betalingsproblemen. Maar voornamelijk met zichzelf.

Wie ben jij?

Je hebt ruime ervaring als jobcoach en je hebt ervaring met het werken met jongeren. Je weet jongeren goed te motiveren en te inspireren. Je hebt een groot netwerk om jongeren aan het werk te helpen. Daarnaast heb je ook voldoende kennis van de opleidingsmogelijkheden en kansen voor jongeren. Idealiter weet je de weg naar inkomen ondersteunende regelingen via subsidies bij de gemeente goed te vinden. Je hebt affiniteit met jongeren en hebt er plezier in om hen te activeren richting werk of opleiding.
 

Wat houdt het werk precies in?

Als jobcoach bij ONSbank begeleid je jongeren, die daar behoefte aan hebben, richting betaald werk of een passende opleiding. Je signaleert kansen voor de deelnemers van ONSbank. Zodra er hulp nodig is op andere levensgebieden, schakel jij in overleg met de projectleider van ONSbank andere partijen uit het maatschappelijke veld in.

Taken en verantwoordelijkheden 

 • Je woont de intakegesprekken bij en bepaalt aan de hand van dit gesprek of op korte of langere termijn ondersteuning nodig is op het gebied van wonen en werken.
 • Je coacht jongeren zonder baan richting werk, opleiding of een combinatie van beiden. Tijdens de coachingsgesprekken kijk je samen met de jongeren naar wat hen drijft, waar hun talenten en hun interesses liggen. Op die manier onderzoek je wat voor hen de meest passende baan of opleiding zou kunnen zijn.
 • Je ondersteunt bij het aanvragen van een uitkering of inkomensaanvullende maatregelen.
 • Je brengt jongeren in contact met andere zorginstellingen als er problemen op andere gebieden zijn en houdt de projectleider van ONSbank hier van op de hoogte.
 • Je helpt bij het up-to-date maken van de CV en het schrijven van motivatiebrieven.
 • Je zet je netwerk in voor werk of stageplaatsen.

ONSbank biedt:

 • Een sfeervolle, energieke en informele werkomgeving. Veel zelfstandigheid en eigen inzicht worden erg gewaardeerd;
 • Een uitdagende, afwisselende zzp-opdracht waarbij je echt het verschil maakt voor mensen.
 • Een kans om bij te dragen aan een betere wereld door kwetsbare mensen te helpen;
 • Een omgeving tussen kunstenaars en jongeren, in achterstandswijken en voorop in de linies.
 • We zoeken een ZZP-er, per traject ben je max. 70 uur aan het werk, een traject duurt 6 maanden. De vergoeding komt in overleg tot stand.

Heb je interesse of nog vragen? Neem contact op met Hester Apeldoorn: h.apeldoorn@onsbank.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

 

Op de foto: Jermaine Sandvliet, onze jobcoach in Rotterdam, in gesprek met deelnemers tijdens de eindpresentatie