Terug naar site

Waarom komen jongeren steeds meer met schulden te zitten?

Roy van Vlisteren van BNNVARA interviewde schuldrustcoach Willem Los en projectleider Hester Apeldoorn voor de VARA-gids.

"Jongeren dúrven vaak helemaal geen contact met schuldeisers op te nemen, weet Los. ‘En als schuldeisers contact opnemen, is dat vaak nogal intimiderend. Dan gaan die jongeren maar ergens mee akkoord zonder precies te doorzien wat de gevolgen daarvan zijn.’ Hij geeft als voorbeeld een jonge vrouw met schulden die hij op dit moment helpt. ‘Zij heeft niet eens zoveel schulden, maar zij heeft er wel één rekening betaald, omdat het incassobedrijf zó intimiderend overkwam. Dat was een rekening van 7 euro en 54 cent – maar wel met 150 euro extra kosten, én de dreiging van een deurwaarder en beslaglegging. Die rekening betaalt ze, terwijl er belangrijkere andere rekeningen zijn die ze laat liggen – en die uiteindelijk tot veel grotere problemen leiden. Deze jongeren maken keuzes uit angst, en daarmee komen ze verder in de problemen.’"

Lees het hele artikel op BNNVARA.nl.Goed stuk door Roy van Vilsteren van BNNVARA, over hoe jongeren worstelen met schulden. Onze schuldrustcoach Willem Los en projectleider Hester Apeldoorn vertellen over de problemen die ze zien bij de jongeren die zich aanmelden bij Stichting ONSbank.

 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK