Terug naar site

Vacature: budgetcoach Den Bosch

· vacatures

Wil jij als budgetcoach bijdragen aan een stabiele, schuldenvrije toekomst voor jongeren in Den Bosch?

Een weg uit de schulden is niet makkelijk, maar zeker niet kansloos! Als budgetcoach draag jij bij aan een stabiele, schuldenvrije toekomst voor jongeren in Den Bosch. 

Stichting ONSbank biedt jongeren (18 t/m 27 jaar) met schulden de kans om te ontkomen aan de afmattende vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Tijdens een traject van 6 maanden gaan ze aan de slag met hun financiële en persoonlijke situatie. Na de eerste kennismaking start ONSbank met hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van wekelijkse workshops van authentieke kunstenaars die inspireren om richting te geven aan levensdoelen en toekomstplannen. Ondertussen ben jij als gedreven budgetcoach samen met de deelnemer bezig om de financiële situatie aan te pakken en de jongeren te leren hoe ze financieel zelfredzaam kunnen worden. 

 

WIJ ZOEKEN JOU! 
Wij zijn op zoek naar jou, een budgetcoach met affiniteit voor jongeren, die van aanpakken weet, geen uitdaging uit de weg gaat, een gezonde dosis geduld heeft en goed kan luisteren. Naast een afgeronde opleiding tot budgetcoach ben je sympathiek, empathisch, betrouwbaar, professioneel en assertief. Als budgetcoach help je de jongeren weer inzicht te krijgen in hun financiële situatie. Je hebt daarbij een lange adem, maar kunt ook loslaten en tot slot de jongeren doorverwijzen naar gemeentelijke instanties indien nodig. In de periode van begin oktober 2024 t/m begin mei 2025 ben je beschikbaar om 3/4 deelnemers te begeleiden. Je bent vrij om zelf je agenda in te delen. 

 

Wat je gaat doen: 

 • Samen inzichtelijk en overzichtelijk maken van schulden: alle schulden, inkomsten en uitgaven. Van daaruit een plan maken. 
 • Zorgdragen voor schuldrust voor de deelnemer bij instanties als er geen afloscapaciteit is. 
 • Samen met de deelnemer contact zoeken en onderhouden met schuldeisers en gemeentelijke kredietbank; afspraken maken. 
 • Budgetplannen opstellen en uitvoeren met de deelnemer. 
 • Bijhouden van gesprekken en afspraken voor de deelnemer. 

 

Ons aanbod: 

 • Een sfeervolle, energieke en informele werkomgeving. Veel zelfstandigheid en eigen inzicht worden erg gewaardeerd. 
 • Een uitdagende, afwisselende zzp-opdracht, van 80 uur (bespreekbaar), waarbij je echt het verschil maakt voor mensen. 
 • 4 keer per jaar komen we allemaal samen voor een werksessie met aansluitend een creatieve workshop of een borrel. Dat is wel zo gezellig. 
 • Een kans om bij te dragen aan een kansrijke, schuldenvrije toekomst voor de jongeren. 
 • Flexibiliteit; je kan samen met de deelnemer bepalen wanneer en waar je met elkaar afspreekt. 
 • Een omgeving tussen kunstenaars en jongeren in achterstandswijken en voorop in de linies. 


Heb je interesse of wil je meer weten? Laten we snel kennismaken. Stuur een mail met je cv en korte motivatie naar info@onsbank.nl. Deze vacature sluit op 21 mei. Uiterlijk 7 juni kun je van ons bericht verwachten. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.