Terug naar site

Uitgelicht: ervaringsdeskundige Nick

· Uitgelicht

‘Als ervaringsdeskundige wil ik praten over schulden en geldproblemen meer toegankelijk maken voor iedereen, zodat het niet meer zo’n taboe topic is.’

~ Nick van Lunsen

Dikke kans dat je onze kersverse ervaringsdeskundige Nick al een aantal keren voorbij zag komen de laatste tijd, maar we introduceren hem hierbij toch nog even officieel als een van onze nieuwe ervaringsdeskundigen.

Vorig jaar, Nick was toen 25, liep hij vast in de schulden. Hij hield het stil, worstelde met het taboe, totdat zijn vader er per toeval achter kwam. Die vertelde hem wat hij over ONSbank had gelezen. Tijdens het ONSbank-programma maakte Nick grote stappen. En hij bleek een goeie spreker, die zich graag inzet voor anderen. We vroegen hem dus gelijk voor ons Next Level traject.

Bij het delen van zijn ervaringen met schulden schuwt Nick geen kritische zelfreflectie over hoe het bij hem zo ver kwam. Hij benoemt welke onhandige beslissingen hij nam. En doordat hij meer inzicht in het schuldensysteem kreeg, kan hij helder aangeven hoe jongeren als hijzelf een betere handreiking kan worden gedaan door schuldeisers.

Nick’s talent in spreken oefende hij al tijdens zijn sales opleiding en zet hij ook in voor zijn huidige baan in de retail. In zijn vrije tijd maakt hij deel uit van een hechte gamers-community. Het sociale en competitieve komen hier voor hem samen. Nick staat namelijk behoorlijk hoog in de Nederlandse ranking en doet regelmatig mee aan (internationale) toernooien. Tijdens het ONSbank-programma werd nog een andere passie aangewakkerd. Nick maakte kennis met spoken word en begon daardoor met het schrijven van eigen teksten en het bezoeken van spoken word-events en open mic avonden.

Nick vertelde ondere andere zijn verhaal al bij Pointer (KRO-NCRV).

Nieuwsgierig naar onze andere ervaringsdeskundigen en het Next Level programma? ONSbank Next Level