Terug naar site

Bezoek staatssecretaris Jetta Klijnsma

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van het Ministerie van Sociale Zaken heeft belangstelling getoond en bracht op 13 april een werkbezoek aan ONSbank. Zij maakte kennis met de deelnemende jongeren, een aantal kunstenaars en de onderzoekers. Tijdens het bezoek werd een beeld gegeven van hoe het leertraject voor de jongeren is opgebouwd en welke rol de kunstenaars daarin spelen. Ook de partners van ONSbank – De Kandidatenmarkt en MaDi – waren bij het werkbezoek aanwezig.

 

Kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries legde zijn bijdrage aan ONSbank uit aan de staatssecretaris. Zij was zeer lovend over ons initiatief:

"Als je 18 jaar wordt, krijg je allerlei financiële verantwoordelijkheden: bijvoorbeeld voor je zorgverzekering, voor het eigen risico en voor je studie. Niet iedereen heeft geleerd verstandig met geld om te gaan. Verleidingen om geld uit te geven zijn er altijd en overal. Ook heeft niet iedereen genoeg geld achter de hand voor onverwachte kosten. Schulden zijn dan snel gemaakt. Dat is een slecht begin van je zelfstandige bestaan. Het is daarom ongelofelijk belangrijk dat jongeren zo vroeg mogelijk leren goed met geld om te gaan.

Als het toch misgaat, heb je deskundige hulp nodig. Ik heb met eigen ogen gezien wat ONSbank dan kan betekenen. ONSbank biedt op een innovatieve en uitdagende manier ondersteuning bij het oplossen van schulden. Net zo belangrijk: ONSbank helpt jongeren hun financiële gedrag te veranderen om herhaling te voorkomen. Ik juich dit initiatief toe en volg de verdere ontwikkeling van ONSbank met belangstelling.”