•  

  Geef geld, word ambassadeur, of meld je op een andere manier aan

  Steun het ONSbank Fonds

  Help jongeren met schuldproblemen hun leven weer op de rit te krijgen

  Het aantal jongeren met schulden in Nederland groeit sterk. Landelijk zijn er zo’n 160.000 jongeren die zwaar in de schulden zitten. Veel van deze schulden worden nooit meer terugbetaald. Ernstige schuldproblemen zijn een belemmering voor jongeren om aan het werk te gaan, waardoor zij zich onttrekken aan maatschappelijke deelname.

   

  Om deze jongeren de kans te bieden te ontkomen aan de vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen is ONSbank opgericht. ONSbank biedt hulp op twee vlakken: financieel en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. We doen dit in samenwerking met partijen uit de financiële, sociale en culturele sector.

   

  Tegenover het heersende mechanisme van straf en boete kiest ONSbank voor een menselijke aanpak waarin oog is voor de menselijke kant van schuldproblemen. De schuldenaar krijgt rust van schuld, angst en stress. Tegelijkertijd worden deelnemers geholpen anders met zichzelf en de situatie om te gaan, zodat er een nieuwe start gemaakt kan worden.

  Wat doet het ONSbank Fonds?

  De organisatiekosten en het workshopprogramma dat de jongeren volgen wordt betaald door private en publieke partijen. Om het programma echt duurzaam succesvol te laten zijn hebben wij het ONSbank Fonds opgericht. Wij hebben nu uw steun nodig om dit fonds te vullen. Dit is belangrijk omdat we zo de schulden van deelnemers kunnen overkopen en ervoor kunnen zorgen dat:

   

  1. Jongeren bij start van het programma schuldrust krijgen. Schuldproblemen en bijkomende stress zorgen ervoor dat de capaciteit van mensen in logisch denken, plannen en het stellen van lange termijn doelen wordt verkleind. Er ontstaat een tunnelvisie die slechts gericht is op het wegduiken voor het probleem en op het leven van dag tot dag. Deze tunnelvisie staat het oplossen van problemen op de lange termijn in de weg. Alleen als we met het ONSbank fonds schulden in overleg met de schuldeisers in één keer kunnen afkopen, kunnen we de schuldrust gedurende de looptijd van het workshopprogramma garanderen.

   

  2. We zo de schulden terug kunnen brengen naar het oorspronkelijke bedrag. ONSbank vindt dat jongeren zelf verantwoordelijkheid zijn voor de schulden die zij hebben gemaakt. Maar wij vinden ook dat het huidige systeem van incassokosten en boetes faalt. Bij mensen met schuldproblemen die wel terug willen betalen maar dit gewoonweg niet kunnen, is bewezen dat boetes niet werken. Sterker nog, ze maken de situatie alleen maar erger.

   

  3. De jongeren na afloop van het programma een passende afbetalingsregeling bij het ONSbank fonds kunnen krijgen. De jongeren heeft dan nog maar te maken met één schuldeiser in plaats van een veelvoud. Bovendien zijn de voorwaarden van de lening aangepast aan de individuele situatie van de deelnemer zodat de kans op terugval wordt verkleind.

 • Als Facebook gebruiker kun je "Ambassadeur" worden van het ONSbank Fonds.

  Klik op de bovenstaande link om onze berichtjes toe te staan op je FB tijdlijn.

  Een moeiteloze manier om bij te dragen aan de missie van ONSbank...

  Doe een donatie via Heroes & Friends en help ons mee om jongeren

  met schuldproblemen hun leven weer op de rit te krijgen.

 • Een revolverend fonds

  Het ONSbank Fonds is een revolverend fonds. Dat wil zeggen dat iedere euro die wordt uitgeleend ook weer terugkomt in het fonds. Met het terugbetalen van hun schuld zorgen de jongeren ervoor dat er weer nieuwe jongeren geholpen kunnen worden. Uw donatie zorgt er dus voor dat niet alleen de jongeren die nu aan het programma meedoen worden geholpen, maar helpt ook jongeren in de toekomst!

   

  Met het streefbedrag van 150.000 euro kunnen we de schulden overkopen van de jongeren die in 2018 en 2019 het ONSbank programma volgen.

  Steun het ONSbank Fonds

  Wil je ons helpen jongeren met schuldproblemen hun leven weer op de rit te krijgen? Doe een financiële bijdrage aan het ONSbank Fonds of support ons door ambassadeur te worden (gratis en makkelijk).

  Heb je nog vragen of gaat het om een groot bedrag, neem dan contact met ons op: info@onsbank.nl

  ANBI Status

  Stichting ONSbank is een ideële organisatie met een culturele ANBI-status, omdat 100% voor de omzet ten dienste staat van mensen met schulden. Giften aan een stichting met ANBI-status zijn voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting voor 120% aftrekbaar.

  All Posts
  ×