Terug naar site

Welkom bij ONSbank: Een presentatie van 7 ideële ontwerpen

Welkom bij ONSbank

Hoe ziet een bank eruit die je uit de schulden helpt? Kan een fysieke ruimte een nieuwe interpretatie geven van begrippen als ‘macht’, ‘kapitaal’, ‘winstoogmerk’, en ‘solidariteit’? Zeven talentvolle jonge architecten- en kunstenaarsteams geven in ‘Welkom bij ONSbank’ hierop hun visie.

De vraag naar een ideële verbeelding van een solidaire bank is ontstaan in het project ONSbank. ONSbank is een initiatief van stichting Het Instituut en biedt jongeren met problematische schulden de kans te ontkomen aan de vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Een bank die jongeren ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling en helpt een leven zonder problematische schulden op te bouwen. De avond start met een voordracht door Dirk van Weelden over het ontstaan en de werking van ONSbank. Hierna worden de visies van de architecten en kunstenaars op een fysieke ONSbank gepresenteerd. Een panel met vertegenwoordigers uit de sociale, financiële en culturele sector geven hun reactie en openen de discussie met het publiek. De avond wordt rijkelijk geïllustreerd met film- en beeldmateriaal.
‘Welkom bij ONSbank’ is de afsluiting van het project ‘Form Follows Mentality’ opgezet door Het Instituut – School, Architectuur Lokaal en Archiprix.

Met ontwerpen van: Maarten van Kesteren en Enzo Valerio, Lillith Ronner Hooydonk, Roxane van Hoof, Ricky Rijkenberg, Freek Dech en Ugur Sütcü, Francesco Apostoli en Alessandra Covini en Yvonne Dröge Wendel.

Zie: http://www.hetinstituut.org/projecten/form-follows-mentality/