Terug naar site

Vandaag staan we in het NRC Handelsblad

· in de media

‘Schulden zijn nooit alleen een financieel probleem’

ONSbank deelnemer Julia: 

”Op mijn negentiende ben ik met ruzie uit huis gegaan. Ik vond via school een kamer, maar vereenzaamde.

Mijn originele schuld heb ik allang terugbetaald, nu achtervolgen de incassokosten me. Ik had bijvoorbeeld een rekening van 700 euro, die is nu 3.000 euro geworden. Crazy. Twee instanties zijn nu met mij bezig. Ik zit in een traject van ONSbank. Zij geven workshops en werken samen met reguliere schuldhulpverlener Puur Zuid aan mijn schulden. ONSbank zorgt vooral voor rust. Door hun belletjes bevroren mijn schuldeisers een half jaar mijn schuld en is er een plan gemaakt. Als alles goed loopt ben ik over 16 maanden schuldenvrij.”

 

En onze programmamaker Laura Mudde: 

"Een factor die schulden zo problematisch maakt”, zegt Mudde, "zijn de vele schuldeisers. Het plan van de gemeente, om die schulden onder één krediet te brengen, schept ontzettend veel lucht. Maar dan begint het pas, en is de vraag welke begeleiding je kunt bieden. Want schulden zijn niet alleen een financieel probleem: het heeft invloed op alles.”