Terug naar site

Vacature: jobcoach Den Bosch

· vacatures

Kom jij ons team in Den Bosch versterken? Onze jonge deelnemers werken hard aan hun toekomst. Ze zijn bezig hun financiën op orde te brengen en (her)vinden tijdens het ONSbank-programma de energie en motivatie om hun dromen waar te maken. Heb jij de skills in huis om hen te begeleiden bij het vinden van een passende baan of studie? Lees onderstaande vacature door en stuur ons een berichtje!

Over ONSbank

Een weg uit de schulden is niet makkelijk, maar zeker niet kansloos! Stichting ONSbank biedt jongeren (18 t/m 27 jaar) met schulden de kans om te ontkomen aan de afmattende vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Tijdens een traject van 6 maanden gaan ze aan de slag met hun financiële en persoonlijke situatie. Na de eerste kennismaking start ONSbank met hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van wekelijkse workshops van authentieke kunstenaars die inspireren om richting te geven aan levensdoelen en toekomstplannen. Daarnaast werken ze met hun schuldrustcoach aan hun financiële situatie. Als dat nodig is krijgen ze individuele begeleiding door jou, een jobcoach, bij het vinden van een geschikte baan, studie of stage. In Den Bosch starten we een nieuw traject met een gloednieuw team.

WIJ ZOEKEN JOU! 
Wij zijn op zoek naar jou, een jobcoach met affiniteit voor jongeren, die van aanpakken weet, geen uitdaging uit de weg gaat, een gezonde dosis geduld heeft en goed kan luisteren. Naast eerdere ervaring als jobcoach ben je sympathiek, empathisch, betrouwbaar, professioneel en assertief. Je hebt een groot netwerk om jongeren aan het werk te helpen. Daarnaast heb je ook voldoende kennis van de opleidingsmogelijkheden en kansen voor jongeren. Idealiter weet je de weg naar inkomen ondersteunende regelingen via subsidies bij de gemeente goed te vinden. In de periode van begin oktober 2024 t/m begin mei 2025 ben je beschikbaar om deelnemers te begeleiden.
 

Wat je gaat doen: 
Als jobcoach bij ONSbank begeleid je jongeren, die daar behoefte aan hebben, richting betaald werk of een passende opleiding of een combinatie van beiden. Je signaleert kansen voor de deelnemers van ONSbank. Tijdens de coachingsgesprekken kijk je samen met de jongeren naar wat hen drijft, waar hun talenten en hun interesses liggen. Op die manier onderzoek je wat voor hen de meest passende baan of opleiding zou kunnen zijn. Je bent vrij om zelf je agenda in te delen.

 • Je ondersteunt bij het aanvragen van een uitkering of inkomensaanvullende maatregelen;
 • Je helpt bij het up-to-date maken van de CV en het schrijven van motivatiebrieven;
 • Je zet je netwerk in voor werk- of stageplaatsen;
 • Je bent aanwezig bij de kennismakingsavond om kennis te maken met de deelnemers;
 • Je houdt contact met je projectcoördinator over de voortgang van de deelnemer.

Ons aanbod: 

 • Een sfeervolle, energieke en informele werkomgeving. Veel zelfstandigheid en eigen inzicht worden erg gewaardeerd.
 • Een uitdagende, afwisselende zzp-opdracht, van 60 uur (bespreekbaar), waarbij je echt het verschil maakt voor mensen.
 • 4 keer per jaar komen we allemaal samen voor een werksessie met aansluitend een creatieve workshop of een borrel. Dat is wel zo gezellig.
 • Een kans om bij te dragen aan een kansrijke, schuldenvrije toekomst voor de jongeren.
 • Flexibiliteit; je kan samen met de deelnemer bepalen wanneer en waar je met elkaar afspreekt.
 • Een omgeving tussen kunstenaars en jongeren in achterstandswijken en voorop in de linies.

 

Heb je interesse of wil je meer weten? Laten we snel kennismaken. Stuur een mail met je cv en korte motivatie naar info@onsbank.nl. Deze vacature sluit op 21 mei. Uiterlijk 7 juni kun je van ons bericht verwachten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.