Volver al sitio

Vacature: jobcoach Amsterdam

Kom jij ons team in Amsterdam versterken? Onze jonge deelnemers werken hard aan hun toekomst. Ze zijn bezig hun financiën op orde te brengen en (her)vinden tijdens het ONSbank-programma de energie en motivatie om hun dromen waar te maken. Heb jij de skills in huis om hen te begeleiden bij het vinden van een passende baan of studie? Lees onderstaande vacature door en stuur ons een berichtje!

Over ONSbank

ONSbank biedt jongeren met schulden de kans om te ontkomen aan de afmattende vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Authentieke kunstenaars geven workshops die inspireren om richting te geven aan levensdoelen en toekomstplannen. Onze schuldrustcoaches pakken de financiële schuld aan en leren de jongeren hoe het systeem werkt. We pakken het gedrag van de schuldeisers aan én het gedrag van de jongeren. ONSbank basistraject is er voor jongeren met schulden van 18-27 jaar. Jongeren nemen deel aan een traject en gaan gedurende een half jaar aan de slag met hun betalingsproblemen. En in groepsverband met kunst en cultuur. Maar voornamelijk met zichzelf.

Wie ben jij?

Je hebt ruime ervaring als jobcoach en je hebt ervaring met het werken met jongeren. Je weet jongeren goed te motiveren en te inspireren. Je hebt een groot netwerk in Amsterdam om jongeren aan het werk te helpen. Daarnaast heb je ook voldoende kennis van de opleidingsmogelijkheden en kansen voor jongeren. In sommige gevallen weet je de weg naar inkomen ondersteunende regelingen via de Gemeente en subsidies bij de gemeente goed te vinden. Je hebt affiniteit met jongeren en hebt er plezier in om hen te activeren richting werk of opleiding.

 

Wat houdt het werk precies in?

Als jobcoach bij ONSbank begeleid je jongeren, die daar behoefte aan hebben, richting betaald werk of een passende opleiding. Je signaleert kansen voor de deelnemers van ONSbank. Bovendien adviseer je op het gebied van inkomensondersteuning. Zodra er hulp nodig is op andere levensgebieden, schakel jij andere partijen uit het maatschappelijke veld in.

Taken en verantwoordelijkheden

- Je coacht jongeren zonder baan richting werk, opleiding of een combinatie van beiden. Tijdens diverse coaching gesprekken onderzoek je samen met de jongeren wat hen drijft, waar hun talenten en hun interesses liggen. Op die manier onderzoek je wat voor hen de meest passende baan of opleiding zou kunnen zijn

- Je ondersteunt bij het aanvragen van een uitkering of andere inkomensaanvullende regelingen.

- Je brengt jongeren in contact met andere zorginstellingen als er problemen op andere gebieden zijn

- Je helpt bij het up-to-date maken van de CV en het schrijven van motivatiebrieven

- Je zet je netwerk graag in voor werk of stageplaatsen

- Wonen en/of werken in Amsterdam is een Pré

ONSbank biedt:

Een sfeervolle, energieke en informele werkomgeving. Veel zelfstandigheid en eigen inzicht worden erg gewaardeerd;

Een uitdagende, afwisselende zzp-opdracht waarbij je echt het verschil maakt voor mensen.

Een kans om bij te dragen aan een betere wereld door kwetsbare mensen te helpen;

Een omgeving tussen kunstenaars en jongeren, in achterstandswijken en voorop in de linies.

Tijdsinvestering à 60 uur.

Mail je cv en een korte motivatie aan Mariska Hoksbergen: m.hoksbergen@onsbank.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.