Terug naar site

Manna en Hester over bureaucratievrij geld van Kansfonds

· in de media

“Ik werkte 60 uur per week, maar kon amper rondkomen, laat staan een tegenvaller opvangen.”

Alles in het leven leek Manna tegen te zitten: twee baantjes, een opleiding ‘Social Work’ waar ze te weinig aanwezig kon zijn, schulden bij de zorgverzekering. En dan krijgt ze door gebrek aan geld ook nog eens gezondheidsproblemen. “Mijn voortanden begonnen zorgwekkend pijn te doen.”

Door die gebitsproblemen was ze bang haar baantje in de horeca te verliezen. Gelukkig volgde Manna toen al een traject bij ONsbank om meer grip op haar geld te krijgen. Ze deelde haar verhaal met ONSbank directeur Hester, die gelijk een beroep deed op bureaucratievrije geld dat onze partner Kansfonds voor dit soort noodgevallen kan inzetten.

Bureaucratievrij geld is financiële hulp zonder ingewikkelde voorwaarden, dus zonde bureaucratie. Kansfonds stelt het geld beschikbaar aan haar projectpartners van 'Alle jongeren een thuis', wanneer thuisloze jongeren vastlopen. Zo voorkomen ze dakloosheid en geven ze hen weer een hoopvolle toekomst.

Onze ervaringsdeskundige Manna en ONSbank directeur Hester vertellen over hoe het bureaucratievrije geld van Kansfonds betekent voor jongeren die met schulden worstelen.

Lees het hele verhaal en hoe Manna weer bouwt aan een mooie toekomst: https://www.kansfonds.nl/artikelen/verhalen/stoer-geld-voor-stoere-jongeren/