Terug naar site

15 juli: Khalid Amakran geeft lezing bij Cargo in Context i.s.m. ONSbank

Publiek programma 2: Je Verdient Het  van Joanneke Meester c.s.

Wat: Lezing/workshop door fotograaf Khalid Amakran, i.s.m. de ONSbank |
Het instituut
Waar: In Houthaven en Spaarndammerbuurt en in de projectruimte van Cargo, Haparandadam 7 – Amsterdam
Wanneer: Zondag 15 juli 2018 om 16.00 uur
Toegang: Gratis (reserveren wordt aanbevolen)
 
Over Je Verdient Het van Joanneke Meester
Je Verdient Het is een terugkerend tekstbeeld dat Meester heeft getagd in de publieke ruimte rondom Cargo op gevels in Houthaven en Spaarndammerbuurt. Beide buurten zijn qua functies – wonen, werken, winkelen en ondernemen - door de city planners complementair aan elkaar ontwikkeld. In en bovenop de projectruimte van Cargo reageren beeldend kunstenaars Benjamin Li (installaties) en Marieke Zwart (tekeningen) hierop met nieuw werk. Césare Petroiusti en Nina Glockner laten bestaand werk zien. Filmmaker Luc Schraauwers filmde de making of van Je Verdient Het.
 
Over Khalid Amakran en ONSbank | Het Instituut
 
Portretfotograaf Khalid Amakran (1992) is geboren en getogen in Rotterdam. Hij maakt voornamelijk foto’s van "échte mensen in een échte stad” en is daarbij vooral geïnteresseerd in hun verhalen. Zijn focus is gericht op jongeren, want die zijn, om in zijn eigen woorden te spreken niet bang om ‘in het groot te dromen’.
 
Amakran was in 2016 één van de winnaars van de publieksprijs van de fotowedstrijd ‘De Kracht van Rotterdam’. Inmiddels wordt hij wereldwijd gevraagd voor shoots en legde hij onder meer de jongerencultuur in New York vast. Hij maakte  in 2017 de rubriek 'Jong!' voor het NRC-Handelsblad en is momenteel museumdocent bij FOAM in Amsterdam.
 
ONSbank is een initiatief dat jongeren met problematische schulden de kansen biedt om te ontkomen aan de vicieuze cirkel waarin ze zich bevinden. ONSbank biedt hen de mogelijkheid om zich van die schulden te ontdoen op voorwaarde dat zij zich in een leertraject op een schuldenvrije toekomst oriënteren. ONSbank ziet hierbij een belangrijke rol weggelegd voor uiteenlopende kunstenaars, die de jongeren de omgang met en de kracht van kunst en cultuur laten zien, zo ook Khalid Amakran. Het programma dat hij voor ONSbank heeft ontwikkeld, gaat over de betekenisvolle aspecten van fotografie. Hij refereert hierin zowel aan werk als aan andermans werk. Een belangrijk onderwerp in Amakran’s workshops, is de kracht van het denken in beeld. Hij stimuleert jongeren om hun toekomstdromen zo levendig mogelijk te visualiseren, omdat, zo stelt hij, dromen en de stappen ernaartoe heel concreet kunnen worden.
 
Op 15 juli zal Amakran in Cargo de kracht van het beeld laten zien, in een optreden dat het midden houdt tussen een lezing en een workshop.
 
Over Cargo in Context
Cargo nodigt met enige regelmaat kunstenaars uit, die met hun werk raken aan actuele onderwerpen. Tijdens de presentatie van hun werk wordt steeds een publiek programma georganiseerd, dat varieert van een lezing, een performance tot een live column.
 
Openingstijden:
Donderdag - Vrijdag    12.00 -  17.00 uur
Zaterdag                       13.30  - 17.30 uur
Zondag                         13.30  - 18.00 uur (alleen in geval van een publiek programma!)
 
En op afspraak!

  •  

Lia Gieling - Cargo in Context
m: +31 06 21439157
e:  info@cargoincontext.org
w: www.cargoincontext.org