Terug naar site

13 april: ONSbank bij WorldTalks

Over armoede in de stad

Rachel Tokromo​ en Laura Mudde​ van ONSbank zitten op 13 april in het panel bij WorldTalks: Armoede in de stad in de Stadsschouwburg Amsterdam, georganiseerd door Amsterdam &Co
Wil je meer weten over wat ONSbank is, voor wie we ONSbank hebben opgezet en waar we nu mee bezig zijn? Kom langs!

Rachel en Laura gaan in op de moeilijke situatie waarin een groot aantal jongeren in Nederland zit, ze vertellen over het ontstaan en het concept van ONSbank en de meerwaarde van samenwerking met kunstenaars en andere culturele makers. Er is daarnaast veel ruimte voor vragen uit de zaal.

WorldTalks is een maandelijkse talkshow met borrel. Of ook wel: de meest interessante vrijmibo van Amsterdam.

Een plek om Amsterdammers met diverse achtergronden en een internationale blik te ontmoeten. En om stil te staan bij brandende kwesties die de wereld bezighouden. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland.
Vrijdag 13 april is het thema: Armoede in stad.
Bijna 30 procent van de Amsterdammers kampt met schulden. Met name jongeren hebben schulden; van de jongeren tussen 18 en 27 jaar gaat het om meer dan de helft. Hoe komt dat? En wat kunnen we daartegen doen? We praten erover met Don Ceder raadslid voor de Christen Unie en advocaat in Amsterdam Zuidoost die zich bezighoudt met schulden, incasso en armoede, Laura Mudde van de ONSbank, een initiatief om initiatief om jongeren met problematische schulden de kans te bieden te ontkomen aan de vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen, en met Rachel Tokromo die zelf te maken kreeg met problematische schulden en nu jongeren met schulden begeleid. Spoken word is van Ella Kiene.

▬▬▬▬▬ DETAILS ▬▬▬▬▬▬
Datum: Vrijdag 13 april
Inloop: 17.30u
Aanvang: 18.00u
Locatie: De SSBA Salon (Stadsschouwburg Amsterdam)
Entree: Gratis toegang via ssba.nl/worldtalks. (wel aanmelden)

▬▬▬ WORLDTALKS ▬▬▬Start je weekend goed met WorldTalks, een maandelijks inhoudelijke borrel op de vrijdagmiddag. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland. Waar gelijkgestemden en nieuwsgierigen samenkomen. Waar het goed toeven is. Waar je geïnspireerd wordt door een kort, scherp programma met dwarse of grootse denkers. Zodat de werkweek van je afglijdt en je geïnspireerd het weekend in gaat. Opgeladen met nieuwe ideeën, verrast door nieuwe dwarsverbanden, geprikkeld door de creatieve energie. Met een glas in de hand ontstaan zo de nieuwe vergezichten en plannen die de wereld waarin we leven net weer een beetje mooier/beter maken.

De toegang is gratis, graag wel aanmelden via de website: ssba.nl/worldtalks