• Anton Verstraeten

  ‘Schuldhulp heeft niet alleen een sociaal motief, maar ook een bedrijfsbelang’

  Anton Verstraeten (62) uit Maarssen:

   

  Ik ben penningmeester van een fonds dat medewerkers van ons bedrijf geld leent als er financiële problemen zijn. Het fonds bestaat al meer dan tachtig jaar. Medewerkers betalen via inhouding op het salaris binnen 60 maanden de lening aan het fonds terug.

  Deze schuldhulp heeft niet alleen een sociaal motief. Het bedrijfsbelang is arbeidsverzuim voorkomen en zorgen dat mensen hun werk goed doen en zich verbonden voelen met het bedrijf. Ik weet dat er in Nederland meer multinationals zijn die met leningen uit een fonds hun medewerkers met financiële problemen helpen.

  Wij maken gebruik van budgetbegeleidingscoaches die ook voor ONSbank werken. De coaches gaan bij de medewerkers thuis op bezoek. Ze kijken wat de schuldproblemen heeft veroorzaakt en helpen inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Wij kiezen bewust voor coaching door externe mensen. Medewerkers hoeven hun financiële problemen niet met een collega te bespreken.

  De coaches hebben goede ingangen met instanties en onderhandelen met schuldeisers die zij meestal weten te bewegen om akkoord te gaan met een lager bedrag. Schuldeisers kiezen vaak voor 'liever iets dan niets’.”

  ONSbank is op zoek naar meer werkgevers die jongeren met schuldproblemen kunnen helpen aan werk en een weg uit hun schulden.

   

  All Posts
  ×